TIGER & BUNNY VOL.1

tiger_bunny_1_coverArtist: Mizuki Skakakibara
Planning/Story: Sunrise
Original Script: Masafumi Nishida
Original Character & Hero Design: Masakazu Katsura
Viz Media

“Based on the hit anime series”. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που πρόσεξα στο εξώφυλλο και αμέσως σκέφτηκα δύο πράγματα: Πρώτον, ότι συνήθως δεν μου αρέσουν τα manga που βασίστηκαν σε κάποιο anime και, δεύτερον, μήπως αντί να διαβάσω το manga να αναζητήσω το anime και να κάνω σε εκείνο το review; Έχοντας όμως ήδη πάρει άνετη στάση στο κρεβάτι, με το air-condition αναμμένο, ομολογώ πως βαρέθηκα και ξεκίνησα να διαβάζω.

Πριν 45 χρόνια, εμφανίστηκε μια μετάλλαξη, η οποία ονομάζεται NEXT και έδωσε σε κάποιους ανθρώπους υπερδυνάμεις. Αυτόματα λοιπόν έχουμε ότι κάποιοι από αυτούς τους μεταλλαγμένους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, ενώ κάποιοι άλλοι για να ωφεληθούν προσωπικά. Ή, αν προτιμάτε το πιο στερεοτυπικό, κάποιοι θέλουν να κάνουν καλό και κάποιοι άλλοι θέλουν να βλάψουν. Τίποτα πρωτότυπο, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι αυτή η μετάλλαξη και πώς εμφανίστηκε ξαφνικά στη Γη. Υποψιάζομαι δε, ότι αργότερα η πλοκή θα στραφεί και γύρω από αυτό ακριβώς.

kotetsuΣτα 45 αυτά χρόνια, αυτοί που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους για να προάγουν το κοινό καλό, έχουν γίνει γνωστοί ως Heroes. Οι Heroes είναι γενικά σεβαστά μέλη της κοινωνίας, έχουν οπαδούς αλλά και ατζέντηδες και θα έλεγε κανείς ότι συμπεριφέρονται σαν αστέρες. Εξακολουθούμε να βλέπουμε μια παντελή έλλειψη πρωτοτυπίας και φαντάζομαι περιμένετε όλοι το twist εκείνο που θα κάνει κομμάτι πιο ενδιαφέρουσα την ιστορία. Το concept πίσω από το TIGER & BUNNY είναι ότι οι ήρωες μας δεν είναι ανεξάρτητοι. Δεν είναι απλά άνθρωποι με δυνάμεις που θέλουν να σώσουν τον κόσμο. Κουβαλούν πίσω τους εταιρείες και σπόνσορες, αδίστακτους επιχειρηματίες που δεν βλέπουν παρά ευκαιρίες για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση προφανώς, ένα μεγάλο κανάλι έχει σε αποκλειστικότητα τα δικαιώματα μετάδοσης κάθε μάχης που εμπλέκονται οι Heroes. Κάθε γεγονός καλύπτεται από πάμπολες κάμερες, ενώ υπάρχουν και σκηνοθέτες που λένε στους ήρωες πώς να κάνουν καλή είσοδο, τι ατάκα να πουν και πότε ακριβώς να συλλάβουν τον κακοποιό, ώστε οι τηλεθεατές να μείνουν περισσότερη ώρα μπροστά στις οθόνες τους και να μη βαρεθούν.

barnabyΣε αυτό το σκηνικό, έχουμε τους δύο πρωταγωνιστές μας, τον Kotetsu (aka Wild Tiger), έναν από τους παλιούς ήρωες με εντυπωσιακό ιστορικό και φθίνουσα δημοτικότητα, και τον Barnaby, έναν νέο ήρωα που νομίζει ότι είναι καιρός η προηγούμενη γενιά να αποσυρθεί. Για λόγους τηλεθέασης, αυτοί οι δύο αναγκάζονται να κάνουν το πρώτο υπερ-ηρωικό ντουέτο και, όπως μαντεύετε, δεν τα πάνε καθόλου καλά μεταξύ τους.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη, το TIGER & BUNNY δεν μου άρεσε καθόλου. Τελείωσα τον πρώτο τόμο μέσα σε δεκαπέντε λεπτά και το ξαναέπιασα στα χέρια μου αναγκαστικά, μόνο και μόνο για να γράψω αυτό το review. Το βρήκα ρηχό και αδιάφορο. Ίσως το anime να είναι πιο ενδιαφέρον, αν και μεταξύ μας δεν σκοπεύω να το δω. Όπως και να ‘χει, πάρτε και το opening του anime και, αν νομίζετε ότι κάτι από τα δυο σας ενδιαφέρει, ρίξτε του μια ματιά.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IgQyuI7CzLM[/youtube]