SNAPSHOT REVIEWS 01-08-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

ΜΟΤORCYCLE SAMURAI #0 motorcyclesamurai_lg
Writer/Artist: Chris Sheridan
Top Shelf

Λοιπόν, αρχίζω με το συγκεκριμένο τίτλο για δύο λόγους. Πρώτον  γιατί ενθουσιάστηκα με την ψηφιακή διαδραστικότητά του και δεύτερον γιατί με κέρδισε το story. To συγκεκριμένο comic μπορείτε να το αγοράσετε μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, αφού είναι καθαρά σχεδιασμένο να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του διαδικτύου και να αγγίζει την πρωτοπορία της ψηφιακής εποχής. Επίσης, τo artwork είναι πραγματικά υπέροχο, με έντονα χρώματα και μοναδικό στυλ που το κάνει να ξεχωρίζει.

Όσον αφορά την ιστορία, βρισκόμαστε ακόμα στην εισαγωγή, όπου μια νεαρή γυναίκα ταξιδεύει πάνω στη μηχανή της, περνώντας από άγονα τοπία και ερημωμένες πόλεις, ψάχνοντας για νερό. Σε μία από αυτές τις αναζητήσεις έρχεται αντιμέτωπη με μια γυναικεία συμμορία, η οποία απαιτεί να της παραδώσει τον άντρα αιχμάλωτό της. Δε σας λέω παρακάτω, you have to find out!

molly_danger_2_by_jamaligle1-d4zumdm-500x750MOLLY DANGER DIGITAL #1
Writer/ Artist:  Jamal Igle
Action Lab

Και συνεχίζουμε με τη διαδραστικότητα, γιατί μου αρέσει. Η μικρή Molly φαίνεται επικίνδυνη στα μάτια του εξωγήινου εχθρού, που όπως φαίνεται είναι παλιός γνωστός της. Η έφηβη Danger είναι σίγουρα μια superhero μαχήτρια στο πλευρό των καλών της Αμερικής, αλλά δυστυχώς δε με κέρδισε με τις ατάκες και τις γροθιές της. Plus one για τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητά της, μείον ένα για το τετριμμένο σενάριο.

Τα σχέδια, απόλυτα επαγγελματικά, ακολουθούν τον αμερικάνικο ρεαλισμό, ενώ το είναι story χιλιοειπωμένο. Καλύτερα να κρατήσετε τα λεφτά σας.

HEART BREAKERS #1 Heartbreakers_Episode_01-11
Writers: Anina Bennett, Paul Guinan
Artist: Paul Guinan
Monkeybrain Comics

Τελευταία, η Monkeybrain έχει γίνει από τις αγαπημένες μου εταιρίες. Ο τίτλος που σας συστήνω δεν είναι ακριβώς “φρέσκος”. Είναι ψηφιακή επανέκδοση του ομώνυμου έντυπου τίτλου της Dark Horse, οποίος κυκλοφορησε στα 90s. Είναι ο πρώτος και ίσως και ο τελευταίος τίτλος που χρησιμοποιεί στο πεδίο της μάχης αποκλειστικά γυναίκες. Η αλήθεια είναι πως ο cult πλέον τίτλος είναι ιδιαίτερα δύσκολος στην ανάγνωση και κουράζει, ενώ τα σχέδια είναι επίσης μέτρια.

Όσον αφορά την πλοκή, λίγα διαφαίνονται μέχρις στιγμής. Η αρχηγός του στρατού των κλόνων προσπαθεί να αποκαλύψει τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη χρησιμοποίησή τους στα πολιτικά παιχνίδια.

Δεν είναι must read, αλλά δώστε του μια ευκαιρία. 

DIG007470RAISING A READER! HOW COMICS & GRAPHIC NOVELS CAN HELP YOUR KIDS LOVE TO READ!
Writer: Meryl Jaffe, Jenifer Holm
Artists: Matthew Holm, Reina Talgemeier
Comic Book Legal Defense Fund Publications

Και κάτι εκπαιδευτικό για τους μικρούς μας φίλους. Ένας οδηγός για το πώς το διάβασμα comics μπορεί να κάνει το παιδί σας έναν ώριμο αναγνώστη. Με αγάπη και προδέρμ, ένας σύντομος και περιεκτικός οδηγός (και) για γονείς. Διανέμεται δωρεάν, αλλά δυστυχώς μόνο στα αγγλικά. Enjoy.

AΝΤΙ-HERO #2 3195177-02
Writer: Jay Faerber
Artist: Nate Stochman
Monkeybrain Comics

Ναι ναι ναι, Monkeybrain again! Και ο τελευταίος και καλύτερος τίτλος για σήμερα. Ο αγαπημένος μου Anti-Hero αναγκάζεται να δουλέψει για τη μαφία, έπειτα από απειλές για την οικογένειά του και για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του, με το πρώτο να έχει σαφώς περισσότερη βαρύτητα. Το δεύτερο τεύχος μόλις που σε έχει βάλει στο παιχνίδι, αν και σε έχει κερδίσει ήδη από το πρώτο.

Πιστεύω πως το σενάριο και το σχέδιο είναι άψογα. Είναι must read!