DESPICABLE ME 2

2013-Despicable-2-movie-poster-2-e1371464277848Screenplay: Cinco Paul, Ken Daurio
Directors: Pierre Coffin, Chris Renaud
Cast: Steven Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Steve Coogan, Ken Jeong κ.ά.
Music: Heitor Pereira, Pharell Williams
Illumination Entertainment/Universal Pictures

Μια και το προηγούμενο review μου ήταν για μια όχι και τόσο ικανοποιητική ταινία, είπα αυτή τη φορά να σας παρουσιάσω κάτι καλύτερο.

Το DESPICABLE ME 2 έκανε την εμφάνισή του, στις κινηματογραφικές αίθουσες, στις αρχές Ιουλίου και αποτέλεσε, πραγματικά, ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό δώρο για όλους μας. Τί να πρωτοπώ για το συγκεκριμένο sequel; Μετά το τέλος της ταινίας, το μόνο που ήθελα να φωνάξω ήταν: “Steven Carell και πάλι Steven Carell!”. Η μοναδική του ερμηνεία ως ο αξιολάτρευτος πρώην κακός, Gru, δίνει νέα διάσταση στην εμψύχωση του χαρακτήρα και τη δραματική εξέλιξη της ιστορίας.

Ας πάρουμε μια γεύση από την πλοκή της δεύτερης ταινίας. Μην ανησυχείτε, χωρίς spoilers.

Despicable-Me-2-trailer1 Ο γνωστός, πλέον, Gru έχει παρατήσει κάθε προσπάθεια κυριαρχίας του κόσμου – ήταν κάτι που δεν του ταίριαζε, ούτως ή άλλως – και έχει αφοσιωθεί στην ανατροφή των τριών, υιοθετημένων, αξιολάτρευτων κοριτσιών του (Margo, Edith και Agnes), ώσπου η Ομοσπονδία Αντιμετώπισης Κακοποιών τον προσλαμβάνει, για να τους βοηθήσει σε μια άκρως απόρρητη έρευνα και την εύρεση ενός επικίνδυνου πανούργου.

Τολμώ να πω, ότι ή δεύτερη ταινία είναι ακόμη καλύτερη από την πρώτη, με περισσότερη δράση και χιούμορ. Βλέπουμε πλέον τον ήρωά μας να δίνει νέες αξίες στον εαυτό του, προσπαθώντας να παραμείνει νομοταγής. Βέβαια, από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να ξεχάσει το παρελθόν, ούτε και το ποιος ήταν μέχρι τώρα. Συνεπώς, η νέα του δουλειά φαίνεται να του ταιριάζει απόλυτα, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του καλού και του κακού εαυτού του.

Μια επίσης μεγάλη δόση χιούμορDESPICABLE-ME-2 προσθέτουν τα ξεκαρδιστικά Minions, τα οποία κάνουν συνεχώς απίστευτες γκάφες και είναι δύσκολο να σταματήσει να γελάει κανείς, ακόμη και μόνος του, ενώ ο Gru και η καινούρια του συνεργάτιδα, Lucy Wilde, συμπεριφέρονται συνεχώς αμήχανα και απρόσμενα. Οι νέοι κακοποιοί είναι κι αυτοί πρωτότυπες φιγούρες, με πραγματικά μοναδικές προσωπικότητες και ονόματα, καθώς και ιδιαίτερη κινησιολογία.

Οι περιβάλλοντες χώροι, όπως και όλοι οι χαρακτήρες, είναι τόσο μοναδικά φτιαγμένοι, που τα τρία χρόνια που χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση της ταινίας μοιάζουν με ένα λογικό χρονικό πλαίσιο και η μουσική ενισχύει, κάθε φορά, τα επικείμενα συναισθήματα, κυρίως τους ηρωισμούς και τη συγκίνηση, που εδώ ρέει άπλετη.

despicable-me-2-image09Οι συντελεστές έκαναν αναμφισβήτητα καταπληκτική δουλειά. Μην κάνετε το λάθος και δεν δείτε την ταινία, που εκτός από μυστήριο και γέλιο, περιέχει μεγάλες δόσεις συγκίνησης και τρυφερότητας.

Δεν έχει γίνει, δυστυχώς, καμία νύξη ακόμα για το Νο 3, αλλά, τουλάχιστον, τα Minions αποκτούν τη δική τους ιστορία, σε ένα prequel που θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2014, με τη Sandra Bullock και τον John Hamn να δανείζουν τις φωνές τους στους επικείμενους κακοποιούς. Ένα μικρό sneak peak, για να μην νομίσετε  ότι η εξωπραγματική τρέλα σταματάει εδώ. Απολαύστε το.