Τέλος Για Τα Περιοδικά Disney Στην Ελλάδα

Δυστυχώς οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα. Το λουκέτο φαίνεται πως δεν αφορά μόνο το περιοδικό ΚΟΜΙΞ της εκδοτικής Νέα Ακτίνα, αλλά το σύνολο των εντύπων της. Στη σελίδα του περιοδικού ΚΟΜΙΞ στο Facebook, την Πέμπτη, δημοσιεύτηκε η εξής ανακοίνωση:

Μερικά πράγματα όπωςmikimaous1 ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζετε ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.

Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζεται με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Χρήστος Τερζόπουλος

 

Έτσι άδοξα λοιπόν φαίνεται να σταματάει το έργο της πιο μακρόβιας εκδοτικής εταιρείας στο χώρο των ελληνικών comics, αλλά και στο χώρο των εκδόσεων γενικότερα. Μία εκδοτική ορόσημο στην έντυπη Ιστορία της χώρας μας, που γαλούχησε γενιές και γενιές με τα περιοδικά της. Σίγουρα αυτό το νέο έχει προκαλέσει τη στεναχώρια χιλιάδων αναγνωστών όλων των ηλικιών, που μεγάλωσαν με αυτά τα αναγνώσματα. Παράλληλα είναι στενάχωρο να βλέπουμε κάθε είδους έντυπα να λιγοστεύουν όλο και περισσότερο. Ας ευχηθούμε όλοι από την πλευρά μας να βρεθεί κάποιος τρόπος να συνεχιστεί η παράδοση των Disney comics στη χώρα μας, έστω και μακροπρόθεσμα, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κύριος Τερζόπουλος.

disneygreek