KAMI-SAMA GA USO O TSUKU

Writer/Artist: Ozaki KaoriKamisamagaUsooTsuku10126
Kodansha Ltd.

Το καλοκαίρι και οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στην όποια δουλειά έχουμε. Θέλοντας όμως να κρατήσω το όνειρο λίγο παραπάνω, σας δίνω έναν καλοκαιρινό έρωτα στο KAMI-SAMA GA USO O TSUKU. Δεν είναι όμως ένας συνηθισμένος έρωτας. Είναι ο πρώτος έρωτας ενός εντεκάχρονου αγοριού, του Nanao Natsuru, με την ασυνήθιστα ψηλή – για την ηλικία της – Suzumura Rio.

Καθώς, λοιπόν, πλησιάζουν οι καλοκαιρινές διακοπές, ο Natsuru – που ας σημειωθεί εδώ πως το όνομά του σημαίνει καλοκαίρι – περιμένει με ανυπομονησία να πάει στην αθλητική του κατασκήνωση, μιας και είναι λάτρης του ποδοσφαίρου. Λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, έρχεται σε μία απροσδόκητη επαφή με μια συμμαθήτριά του, τη Rio. Είναι το μόνο κορίτσι που του μιλάει, καθώς όλες οι υπόλοιπες έχουν κηρύξει πόλεμο σιωπής εναντίον του, επειδή απέρριψε μία κοπέλα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τελικά, μετά από διάφορες συγκυρίες και αναποδιές, καταλήγει να περάσει ένα μέρος των καλοκαιρινών του διακοπών στο σπίτι της Rio. Η Rio όμως έχει ένα μεγάλο μυστικό που καταλήγει να αποκαλύψει στον Natsuru. Η σχέση των δύο μικρών παιδιών τώρα γίνεται όλο και πιο δυνατή.  Τα πρώτα σκιρτήματα του νεανικού έρωτα κάνουν την εμφάνισή τους. Ένα παιχνίδι, μία αγκαλιά και ένα φιλί (το πρώτο φιλί).

oie_311921296vOmpjfBΌλα αυτά στο manga της Ozaki Kaori, η οποία δραματοποιεί ελαφρώς τον αγαθό αυτό πρώτο έρωτα και τη ζωή δύο εντεκάχρονων παιδιών. Έχει δημιουργήσει μία ιστορία, η οποία ρέει ομαλά, με σχέδιο που ταιριάζει στη φύση του manga – απλό αλλά προσεγμένο. Η ίδια μας έχει δώσει κι άλλους ιδιόρρυθμους ρομαντικούς τίτλους, όπως το IMMORTAL RAIN (από τα πιο γνωστά της) και το KNIFE.

Μία γλυκανάλατη ιστορία, η οποία δε θα σας λείψει και αν δεν επιλέξετε να τη διαβάσετε. Παραμένει όμως ευχάριστη με μία δόση νοσταλγίας της πρώτης αγάπης. Γι’ αυτό και σας την προτείνω, μιας και συνδυάζει λίγο  την καλοκαιρινή ανεμελιά και την παιδική αθωότητα.

Τέλος, παραμένει μία ακόμα ιστορία για τους αθεράπευτα ρομαντικούς!