MARKET WATCH #0

Το MARKET WATCH επέστρεψε λοιπόν, και ναι, αυτό διαβάζετε τώρα. Για όσους δεν το θυμούνται ή δεν είχαν γνωρίσει, η συγκεκριμένη στήλη, που ασχολείται κυρίως με θέματα της ίδιας της βιομηχανίας των comics, είχε πρωτοξεκινήσει στην τρίτη περίοδο του Comicdom fanzine το 2003 και μεταφέρθηκε την επόμενη χρονιά στο προηγούμενο site μέχρι και το 2006.

Επτά χρόνια μετά, λοιπόν, το MARKET WATCH βρίσκεται και πάλι online, ανανεωμένο, αλλά με το παλιό, καλό στήσιμο σε μορφή κατηγοριών. Κάποιες παλιές, κάποιες καινούργιες, κάποιες αλλαγμένες, κάποιες πεταμένες, όπως δυστυχώς τα Ελληνικά Νέα, μιας και είναι τόσο λίγα πλέον που μόνο σε 3μηνιαία στήλη θα μπορούσαν να αντέξουν. Όχι πως όταν προκύπτει κάτι δε θα σχολιάζεται, απλά θα το “χώνουμε” σε άλλη κατηγορία.

Πριν ξεκινήσω την παρουσίαση των κατηγοριών, να υπογραμμίσω πως ΔΕ θα έχουμε gossip fun stuff όπως σκεφτόμουν αρχικά, πληροφορίες όπως ότι ο Marc Silvestri όταν μελανώνει ξεκινάει πάντα από…τα φρύδια. (Αν δεν τo ‘λεγα θα έσκαγα!)

Witchblade170wipΠάμε λοιπόν!

Secret Wars 3

Όπου υπάρχουν λεφτά, δημιουργείται και αντιπαλότητα ανάμεσα στις εκδοτικές εταιρίες. Όταν σβήνουν τα φλας, οι φωτογραφίες γίνονται πιο σκοτεινές. Όπου ακούτε πολλά κεράσια – ναι τελοσπάντων, το θέμα της κατηγορίας είναι οι ανταγωνιστικές μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι μεγάλες κυρίως εταιρείες για να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας ή για να αρπάξουν τα κομμάτια των άλλων. Πολλές φορές με αρκετά αμφιλεγόμενες τακτικές!

DCSpin.std.bl.jpg

Μπορεί να θύμιζε απορρυπαντικό πλυντηρίου, αλλά εμένα πάντα μ’άρεσε.

Simon Said

Δηλώσεις που κάνουν άτομα της βιομηχανίας και χρίζουν σχολιασμού. Ή απλά επεξήγησης, γιατί πολλές φορές ένας κούκος δεν φ—το σταματάω εδώ.

Prince Variant

Τα variant covers είναι, καλώς ή κακώς, ένα πολύ μεγάλο θέμα της βιωσιμότητας της βιομηχανίας της Ένατης Τέχνης και θέλουν δική τους κατηγορία. Αυτό.

Wolverine #145, Nabisco Variant

WOLVERINE #145, Nabisco Variant

WTF? News

Παρεμφερές θέμα με το “Secret Wars 3”, που θα είναι on/off όποτε υπάρχει ανάγκη, και θα αφορά ως επί τω πλείστον δημιουργούς, προσωπικές εκδόσεις και τον μεσάζοντα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε κι ονομάζεται comic shop.

Elevator Action

Τί πουλάει και τί όχι, τί θεωρείται συλλεκτικό και γιατί, και, μετά τα 90s, για πόσο; Το back market των comics είναι ένα καλογραναρισμένο Χρηματιστήριο που έχει τη δύναμη να σκοτώσει τον Spider-Μan. Ή να αναστήσει τον Batman, the choice is yours.

Και περνάμε στις μηνιαίες, λόγω θεματικής, κατηγορίες:

Previews Is My Bitch

Παρατηρήσεις επάνω στα Preview listings του μήνα. Για να μην χάσετε ούτε ένα συλλεκτικό tie-in του επόμενου event της IDW που υποψιάζομαι πως θα αφορά εισβολή από τεράστια μηχανικά σκουλήκια στο Transformers Universe και θα εξαπλώνεται σε όλους τους άλλους τίτλους της εταιρίας, εκτός του John Buscema Treasury Digest Bi-Monthly Artist’s Anniversary Edition. Ίσως εξαιρεθεί και το The Bloom County Library vol.23, αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Top Of The World

Κάθε μήνα έχουμε την ανακοίνωση του Market Share και των πωλήσεων της Diamond, σωστά; Σωστά. Αυτό θα είναι, λοιπόν, το μεγαλύτερο μέρος της στήλης κάθε δεύτερη βδομάδα, με αναλύσεις και νούμερα, αλλά κι εκείνες τις μικρές, χαριτωμένες μπηχτές που μόνο το MARKET WATCH ξέρει να προσφέρει.

MW0_02

Tooth And Beak

Κάθε Άλλη δεύτερη βδομάδα, (άλλη από την προαναφερθείσα άλλη του Top Of The World, δεν ξέρω αν με παρακολουθείτε), δύο δεινόσαυροι θα αναλύουν κάτι σχετικό με την comic / comic related pop κουλτούρα. Είναι νέοι αναγνώστες γι’ αυτό μην τους παρεξηγήσετε αν διαφωνούν με τη λογική του New 52 για –Εντελώς Τυχαίο!- παράδειγμα!

(Για περισσότερα ζώα, visit Zoo75inc.)

MW0_06

Και για το τέλος άφησα την κατηγορία που δε θα μπορούσε να λείψει από ένα ενημερωμένο MARKET WATCH.

And Now…Something Completely Different

‘Η αλλιώς, η κατηγορία της γκρίνιας. Αποκλειστικά ΟΧΙ comic related και με πολύ μεράκι, εδώ θα μπορούμε να γκρινιάξουμε για τους πάντες και τα πάντα, από τις γριές στο Μετρό, μέχρι τις γριές στα λεωφορεία και τις γριές στα ταξί. Για την γκρίνια σας μίλησα;

MW0_01