BIERLAND: Νέο Ελληνικό Webcomic

H Deaf Horse Comics, μια ερασιτεχνική εκδοτική, ξεκινά την 1η Οκτωβρίου το πρώτο της webcomic, με τίτλο BIERLAND. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη νέα αυτή σειρά στο δελτίο Τύπου που μας έστειλε ο δημιουργός της ή να επισκεφτείτε τις σελίδες της εκδοτικής στο tumblr και το deviantART.

BIERLAND

bierlandH Ρώμη δεν κάηκε σε μια μέρα!

Η “Bierland” είναι μια νέα σειρά webcomic, που από 1η Οκτωβρίου (αν δεν τύχει κάτι δυσάρεστο) θα ακολουθήσει τις τελευταίες μέρες μια φανταστικής αυτοκρατορίας βορειοανατολικά της Αδριατικής, και δυτικά του Δούναβη, μέσα απ’τα μάτια του “τελευταίου” ουσάρου της Ευρώπης.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο tumblr και στο deviantART.

Αυτή είναι μια ιστορία που επεξεργάζεται και ωριμάζει (σαν το καλό κρασί,…ή το ξύδι) στο νου μου από την εφηβική ηλικία. Επιφανειακά, είναι το κράμα αρχέτυπων σεναριακών στοιχείων από αγαπημένες ιστορίες, ένα μείγμα κωμωδίας και δράματος (γλυκού και ωμού όποτε χρειάζεται), που βιώνουν πρωταγωνιστές που αποτελούν επεκτάσεις του μέσου ανθρώπου… ατελείς, ιδεαλιστές και φυσικά παντελώς παρανοϊκοί κάτω απ’το σκάλπ τους. Θα παρακολουθήσουμε διαμάχες, προσωπικές, ιδεολογικές, πολιτικές… και πιο αργότερα, και πολεμικές.

Σε ένα πιο βαθύ επίπεδο, εξετάζει την χαοτική διαμάχη που έζησε η Ευρώπη στην αρχή του 20ου αιώνα, ανάμεσα στον φανφαρέζικο ρομαντισμό και τον κυνικό πραγματισμό που έγινε πραγματικότητα με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν αυτός ο πόλεμος που έθεσε οριστικό τέλος στις φανταχτερές στολές, και εκεί, στις λασπωμένες όχθες του Σώμ που οι τελευταίες ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες εναπόθεσαν τα λάβαρα τους.

Ξεκινήσαμε πραγματικά απ’το μηδέν για να κάνουμε αυτό το σύμπαν πραγματικότητα (καθώς είμαστε τελείως ερασιτέχνες), και ανυπομονούμε να σας το δείξουμε.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας, και θα τα πούμε όταν ηχήσουν οι τρομπέτες του Οκτώβρη!