X-MEN: BATTLE OF THE ATOM #1

x-men-battle-of-the-atom-1Writer: Brian Michael Bendis
Artists: Frank Cho, Stuart Immonen
Marvel Comics

Μεταλλαγμένοι! Μεταλλαγμένοι παντού! X-MEN, ALL NEW X-MEN, UNCANNY X-MEN, WOLVERINE AND THE X-MEN. Δεν πιστεύω να θέλετε και άλλους X-Men! Α, θέλετε; Μάλιστα. Τότε, επ’ ευκαιρίας της 50ής επετείου των ηρώων που έχουν ορκιστεί να προστατεύουν αυτούς που τους μισούν και τους φοβούνται, η Marvel κυκλοφορεί ένα X-Crossover που θα χωριστεί σε δέκα μέρη, στους βασικούς X τίτλους (hint: είναι οι προαναφερθέντες).

Μιλάω φυσικά για το X-MEN: BATTLE OF THE ATOM. Το πρώτο τεύχος υπογράφει ο Brian Michael Bendis, ο οποίος, τα τελευταία χρόνια, λίγο-πολύ έχει πάρει επ’ ώμου την συγγραφή πολλών τίτλων της Marvel (είναι ο Wolverine των σεναριογράφων. Και τους δύο θα τους βρείτε παντού) με πιο πρόσφατους το ALL NEW X-MEN και το UNCANNY X-MEN. Το σκίτσο το παρέχει ο αγαπημένος Frank Cho (μαζί με τον Stuart Immonen), του οποίου την δουλειά την απολαύσαμε επίσης πρόσφατα, στο SAVAGE WOLVERINE.

Η ιστορία του comic έχει να κάνει με τις συνέπειες του χρονοτάξιδου των αρχικών X-Men, που τους έχει φέρει στο παρόν ο Hank McCoy (Beast). Κανονικά θα έπρεπε να είχαν γυρίσει πίσω, αλλά αποφάσισαν να μείνουν στο παρόν, προκαλώντας έτσι καταστροφικές συνέπειες για το μέλλον. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Μα, φυσικά, με ακόμα περισσότερο ταξίδι στον χρόνο. Κοινώς, όπως θα έλεγε και ο προσφιλής Doctor Who: “wibbly-wobbly, timey-wimey“. Δεν θα αναφέρω περισσότερα, ώστε να αποφύγω τα spoilers. Απλά θα σας αναφέρω πως υπάρχουν μερικές WTF στιγμές.

Ο ρυθμός της ιστορίας, είναι γρήγορος, γεμάτος ένταση και δράση, χωρίς φυσικά να λείπει το χιούμορ και οι πιο χαλαρές στιγμές. Επίσης το comic προσφέρει μια καλή ευκαιρία για προσέλκυση νέων X-fans, μιας και καταφέρει να συνδυάζει μία γρήγορη αναδρομή στα πρόσφατα γεγονότα που έχουν να κάνουν με τους X-Men. Έτσι, και κρατάει το ενδιαφέρον παλιότερων αναγνωστών, αλλά και δεν αποξενώνει τους νέους.

O Frank Cho καταφέρνει ακόμα μία φορά να εντυπωσιάσει με το δυναμικό, γεμάτο ενέργεια σκίτσο του, το οποίο όμως ποτέ σχεδόν δε γίνεται υπερβολικό. Υπάρχουν μέσα μερικές σκηνές που είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθούν iconic. Παρόλο που o Cho σχεδίασε το μισό τεύχος μόνο, ο Immonen κάνει πολύ καλή δουλειά με το άλλο μισό, σε σημείο που θα πρέπει να ψάξετε ενεργά για να καταλάβετε πού έγινε η μετάβαση. Βάλτε στο mix και τα φανταστικά χρώματα του Marte Gracia και καταλαβαίνετε πως οπτικά το τεύχος δεν απογοητεύει.

xmenbota

Σε γενικές γραμμές, έμεινα ευχαριστημένος από το πρώτο τεύχος, το οποίο θέτει τις βάσεις για το όλο X-event. Αν κάτι δεν μου άρεσε, είναι πως μερικά συμβάντα της ιστορίας απλά λειτούργησαν πιο πολύ ως shock factor παρά σαν κάτι ουσιαστικό. Αλλά μπορεί και να κάνω και λάθος. Θα δούμε. Σίγουρα, το X-MEN: BATTLE OF THE ATOM #1 κινεί το ενδιαφέρον και σε βάζει σε αναμονή για την συνέχεια.

Απλά ελπίζω να λυθεί σύντομα το πρόβλημα που έχει η Marvel με τον χώρο και τον χρόνο, μιας και τελευταία το έχουν τραβήξει από τα μαλλιά. Μέσα σε χωράφι από γαϊδουράγκαθα και τσουκνίδες. Καλό gimmick το ταξίδι στον χρόνο, αλλά όχι όταν γίνεται σούπα.