Έκθεση Σκίτσου Για Τα 30 Χρόνια Του Προγράμματος ΙΘΑΚΗ

To πρώτο πρόγραμμα απεξάρτησης στην Ελλάδα, ΙΘΑΚΗ, συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας και το ΚΕΘΕΑ διοργανώνει έκθεση σκίτσου, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

Έκθεση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια του ΚΕΘΕΑ

ithakiΤριάντα (30) χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, του πρώτου προγράμματος απεξάρτησης στην Ελλάδα, και με την αφορμή αυτή το ΚΕΘΕΑ και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνουν έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό για ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, ανοικτό σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να … γελοιογραφηθούν.

Τα έργα της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για τα 30 χρόνια απεξάρτησης φωτίζουν, άλλοτε ελπιδοφόρα και άλλοτε με περίσκεψη, διαφορετικές πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών. Με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς.

Την ώρα που η κρίση εντείνει την εξάρτηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατήσουμε ανοικτό το δρόμο για την ΙΘΑΚΗ και ζωντανό το όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς.

Με αλφαβητική σειρά στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:

Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης), Μαρία Τζαμπούρα.

Εγκαίνια: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013, στις 19:00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή 19:00-21:00& Κυριακή 11:00-13:30
Περισσότερες πληροφορίες: Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυρoπoύλoυ 29, 112 52 Αθήνα τηλ. 210 8640943, 210 8653960, 210 866337, mail: politistiko@kethea-diavasi.gr

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ είναι θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και λειτουργεί από το 1990. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης, οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, νεαρούς ενήλικες άνω των 21, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς χρήστες και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.