THE STAR WARS #1

Writer: J.W. RinzlerThe-Star-Wars-01
Penciler: Mike Mayhew
Colorist: Rain Beredo
Letterer: Michael Heisler
Dark Horse Comics

“May the force of others be with you all”. Ναι, κάτι δεν πάει καλά με αυτή την φράση, όσες φορές και να την διαβάσεις! Οικείο αλλά και ταυτόχρονα μακρινό… Και κάπως έτσι, δηλαδή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συνολικά ο νέος τίτλος της Dark Horse, με όνομα THE STAR WARS. Mία σειρά οχτώ τευχών, η οποία είναι βασισμένη σε προσχέδιο του σεναρίου του STAR WARS του George Lucas.

Μέχρι την πρόσφατη επανάσταση, οι μαχητές Jedi Bundu ήταν προστάτες της Αυτοκρατορίας και πρωτεργάτες της εξάπλωσής της στο γαλαξία. Πλέον, κυνηγημένοι από την Nέα Αυτοκρατορία και τους σκοτεινούς μαχητές Sith αποτελούν ουσιαστικά είδος προς εξαφάνιση. Στο πρώτο τεύχος ερχόμαστε σε επαφή με την κατάσταση που επικρατεί στον γαλαξία και, φυσικά, τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες. Πιο αναλυτικά, βλέπουμε τον Kane Starkiller, έναν μαχητή Jedi, να επιστρέφει στον πλανήτη Aquilae, μαζί με τον γιο του, Annikin. Ο μεσήλικας Kane Starkiller έχει μόλις χάσει τον μικρότερο του γιο και συναντά τον στρατηγό Luke Skywalker, παρακαλώντας τον να εκπαιδεύσει τον Annikin. Παράλληλα, η Νέα Αυτοκρατορία σχεδιάζει να κατατροπώσει τον επαναστατικό πυρήνα του πλανήτη.

The-Star-Wars-1-Luke-SkywalkerΤόσο οπτικά όσο και αναφορικά, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που παραπέμπουν και θυμίζουν το γνωστό μας STAR WARS, αλλά κατά κύριο λόγο υπάρχει μία αίσθηση ξένη, σαν να διαβάζεις μία alternate universe εκδοχή του. Φυσικά, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να ξέρεις ότι μπορεί να είχαμε αγαπήσει και μάθει αυτόν τον ακόμη πιο “μακρινό γαλαξία”. Μερικές από τις διαφορές με τo SW είναι ότι δεν υπήρξε Republic, αλλά δυο Αυτοκρατορίες που η μία διαδέχθηκε την άλλη. Ο στρατηγός Luke  Skywalker μοιάζει περισσότερο με τον Obi-Wan, ενώ ο Luke που ξέρουμε μοιάζει με τον Annikin Starkiller. Συνεπώς, ο Darth Vader και ο Annikin είναι δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες.

Στον οπτικό τομέα τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αρχικά, το ρετρό εξώφυλλο μας παραπέμπει εκεί που πρέπει, ενώ η ύπαρξη καινούριου logo μας υπενθυμίζει ότι αυτό δεν είναι το SW που ξέρουμε. Στο εικαστικό μέρος του τεύχους επικρατεί μία αρκετά ιδιαίτερη τεχνική. Σε panels στα οποία υπάρχουν χαρακτήρες, θα παρατηρήσετε ότι τα πρόσωπα φαίνεται πως έχουν δουλευτεί πάρα πολύ, ενώ το σώμα πολύ λιγότερο. Θα έλεγα πως υπάρχει μία ιδανική ισορροπία που συμβάλλει στο να ξεχωρίζει και να αναδεικνύεται αυτό που χρειάζεται σε κάθε panel. Τα πρόσωπα έχουν τέτοια λεπτομέρεια και εκφραστικότητα που μπορεί να χαθείς στην παρατήρησή τους.

The Star Wars 001-014

Το πρώτο τεύχος του THE STAR WARS είναι ένα εισαγωγικό τεύχος. Επειδή διαισθάνθηκα ένα γενικότερο disturbance (από αρνητικά reviews) θα ήθελα να αναφέρω ότι πιστεύω πως είναι αρκετά νωρίς για… κράξιμο. Ο χαρακτήρας του τεύχους ήταν “ξεχάστε-ό,τι-ξέρετε” για να αποτρέψει την όποια σύγκριση με το γνωστό μας STAR WARS. Αυτό που διάβασα μου άρεσε και, ενώ δε μπορώ να ξέρω αν θα εξελιχθεί ικανοποιητικά, είμαι πολύ-πολύ περίεργος να δω αυτή την εξέλιξη του THE STAR WARS, και ως αυτόνομου τίτλου, αλλά και γιατί θα ήθελα να πάρω μία εικόνα για την εξελικτική πορεία του σεναρίου. Young George Lucas, show us what you’ve got!