SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 25-09-13

Καλωσορίσατε στην στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή την φορά έχουμε ζόμπι, Πλούτωνα, χωροχρόνο και ένα μικρό μου πόνυ-καρχαρία.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

FUBAR: MOTHER RUSSIA

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/79123/video-284717-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): 1943, και το Στάλινγκραντ είναι τίγκα στα ζόμπι. Κοπελίτσα κουβαλά κουμπούρι και περνά τις ώρες της, σκοτώνοντας τα απέθαντα, μέχρι που μια ωραία μέρα διακρίνει ανάμεσά τους ένα ροδαλό, ζουμπουρλό και ολοζώντανο παιδί.

Value added: O δημιουργός του MOTHER RUSSIA είναι και εκδότης του FUBAR, ανθολογίας με ιστορίες με ζόμπι. Οπότε ξέρει από καλό ζόμπι.

Notable perks: Τεύχη του FUBAR, άλλα indie mini comics ή το πορτραίτο σου σε αφίσα προπαγάνδας.

Πόσο πάει το μαλλί; $25 (συν $10 μεταφορικά) για το physical copy, print 5×7, 1 minicomic και ονομαστική αναφορά στο thanks section.

fubar

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για την στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται την στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

FORGOTTEN PLANET

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/490180/video-278872-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Θυμάστε τότε το 2006, όταν ξαφνικά μας είπαν “Χέι γκάιζ, ναι, θυμάστε τον πλανήτη Πλούτωνα; Ε, λοιπόν δεν είναι πια πλανήτης” και κατέρρευσαν στα μάτια μας όλα τα διοράματα/σχέδια του ηλιακού μας συστήματος που είχαμε δημιουργήσει μέχρι εκείνη την στιγμή;

fbΠροφανώς για μένα, απ’ ότι ίσως αντιλαμβάνεστε από την προηγούμενη πρόταση, υπήρξε μια τραυματική εμπειρία. Το FORGOTTEN PLANET υποστηρίζει μια διαφορετική εκδοχή για το τι πραγματικά συνέβη. Κάπου το ’70, έπαιζε μυστικός πόλεμος στον Πλούτωνα και η απο-πλανητοποίησή του ήταν αποτέλεσμα αυτού. Σήμερα, 30 χρόνια αργότερα, όσοι γνώριζαν κάτι για αυτή την υπόθεση δολοφονούνται… Ο τελευταίος επιζών πρέπει να επιστρέψει πίσω στον Πλούτωνα.

Claim to fame: Σεναριογράφος είναι ο Βρετανός Peter Rogers που, μεταξύ άλλων, έχει αποσπάσει μια υποψηφιότητα για βραβείο Eagle για την ανθολογία ELEVENTH HOUR. O Giancarlo Caracuzzo που σχεδιάζει, έχει δουλέψει μέχρι στιγμής σε τίτλους όπως JONAH HEX, IRON MAN, SPIDER-MAN, RANDOM ACTS OF VIOLENCE κ.ά..

Notable perks: Ρόλοι στο comic, tutorials, t-shirts, art cards, portofolio reviews.

Πόσο πάει το μαλλί; £5 για το pdf, £16 (συν £8 μεταφορικά) για το physical copy (και το pdf).

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

TART VOL 1 ADRIFT

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/621484/video-271315-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Νεαρά ξυπνά σε διαφορετικό χρόνο και μέρος κάθε μέρα. Αποστολή της; Να εντοπίσει τον δαίμονα που βρίσκεται εκεί και απειλεί να αλλοιώσει τον χωροχρόνο και να τον εξοντώσει.

Value added: Ιδιαίτερο από άποψη σχεδίου και αισθητικής, με ευρωπαϊκές επιρροές. (Αυτο)διαφημίζεται ως “Buffy meets Doctor Who meets Sandman”, το οποίο στην θεωρία ακούγεται καλό, αλλά στην πράξη μου δημιουργεί πολλές αμφιβολίες για την σεναριακή υποδομή του. Δείχνει όμως τόσο όμορφο!

Notable perks: Ποτήρια μπύρας, σχέδια, original pages κ.ο.κ. – έχει πολύ πράγμα να διαλέξεις.

Πόσο πάει το μαλλί; $6 για τα τεύχη #1-3 του TART σε pdf, $10 για τον πλήρη κατάλογο της εκδοτικής Kechal σε pdf, $17 (συν $20 μεταφορικά) για printed copy (περιλαμβάνει τα τεύχη 1-3), με υπογραφή ενός τουλάχιστον από τους δύο δημιουργούς (ενδέχεται να έχει και σκίτσο) και τα προαναφερθέντα pdf.

tart

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ…ναι. Το πιο wtf project που είδαμε τελευταία

SHARKPONY AND THE GLITTER RIDERS Issue 1

[youtube]http://youtu.be/YA7fNM_rNQM[/youtube]

What’s the Story (Morning Glory?): Τέσσερις τυπίσκουλες κλέβουν διαστημόπλοιο και μεταμορφώνονται σε τρια μαγικά κοριτσάκια και… drumroll… ένα “μικρό μου πόνυ” καρχαρία! Ναι,, είναι σατιρικό project, αλλά και πάλι…

Claim to fame: Η δημιουργός έχει συμμετάσχει στο WOMANTHOLOGY. Δεν το λες και ακριβώς “fame”, αλλά από το τίποτα…

Notable perks: Plush toy του Sharkpony, κούπες, σχέδια του εαυτού σας ως Glitter Rider.

Πόσο πάει το μαλλί; $5 για pdf, $15 (συν $2 για μεταφορικά) το physical, υπογεγραμμένο copy (μαζί και το pdf).

sharkponyPlushWeb