Συμφωνία 20th Century Fox Και BOOM! Studios, Δικαίωση Για Τους Δημιουργούς

boom-fox

Μία άνευ προηγουμένου συμφωνία, υπογράφηκε ανάμεσα στην 20th Century Fox και την BOOM! Studios, όπως πρώτο αποκάλυψε το Hollywood Reporter.

Η συμφωνία δίνει στη Fox πρόσβαση στον κατάλογο της BOOM!, συμπεριλαμβανομένου και του imprint, Archaia Entertainment, που αποκτήθηκε από την εκδοτική πριν από μερικούς μήνες. Αντίστοιχα η BOOM! θα έχει πρόσβαση στον κατάλογο της Fox, με στόχο την επιλογή και δημιουργική χρήση projects για τη δημιουργία comic book reboots, στα οποία η Fox θα μπορεί να βασίζεται για τη δημιουργία remakes.

Ίσως όμως το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η BOOM! θα παίρνει ποσοστά από τα ακαθάριστα έσοδα των ταινιών που θα έχουν βασιστεί σε δικά της comics, και μάλιστα από το πρώτο δολάριο. To 50% αυτών των εσόδων θα κρατάει η εκδοτική, και το άλλο 50% οι δημιουργοί του comic.

Σε μία εποχή που οι δημιουργοί και οι κληρονόμοι τους διεκδικούν από τις εκδοτικές κέρδη πάνω σε δημιουργίες τους που αποδείχθηκαν χρυσωρυχεία, η σύναψη αυτής της συμφωνίας θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή μιας δικαιώτερης κατανομής κερδών για τους δημιουργούς.