SNAPSHOT REVIEWS 03-10-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Rat Queens 1RAT QUEENS #1
Writer: Kurtis J. Wiebe
Artist: Roc Upchurch
Image Comics

Άξεστες και σαματατζούδες, σεξουαλικές και μπεκρούδες, οι τέσσερις ηρωίδες που σχηματίζουν τις Rat Queens είναι οι Hannah the Rockabilly Elven Mage, Violet the Hipster Dwarven Fighter, Dee the Atheist Human Cleric και Betty the Hippy Hobbit Thief. Απο τα ονόματα, καταλαβαίνετε ότι η σειρά έχει μπόλικο χιούμορ, αν και λίγο χοντροκομμένο κατά τόπους, και κάνει χαβαλέ με το είδος των fantasy RPG.

Μια παρωδία πάνω στο fantasy δεν θα μπορούσε παρά να είναι γεμάτη με τα κλισέ του είδους, και πράγματι είναι. Όμως, ο Kurtis J. Wiebe (PETER PANZERFAUST, GREEN WAKE) φρόντισε να προσθέσει μικρές, χαριτωμένες λεπτομέρειες, που δίνουν μια ξεχωριστή ύπαρξη στον κόσμο που ζούν οι Rat Queens, όπως η μαγική πέτρα που λειτουργεί σαν κινητό τηλέφωνο!

Αυτός, όμως, που δίνει ζωή και φρεσκάδα στη σειρά, είναι ο Roc (John) Upchurch (VESCELL), χάρη στο σχέδιο του. Κάθε χαρακτήρας είναι προσεκτικά δουλεμένος και διαφορετικός, απο την φορεσιά εως το πρόσωπο, τα background είναι γεμάτα και οι εκφράσεις, αστείες και ξεχωριστές.

Εξαιρετικό για τους λάτρεις του είδους.

Buzzkill 1BUZZKILL #1
Writers: Donny Cates, Mark Reznicek
Artist: Geoff Shaw
Dark Horse Comics

Μετά τις μπεκροκανάτες Rat Queens, περνάμε στον “Ruben”, τον άρχοντα του αλκοόλ! O “Ruben” είναι ένας ήρωας που οι δυνάμεις του ενεργοποιούνται όταν καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή ναρκωτικών. Το “Ruben” δεν είναι το αληθινό του όνομα, είναι αυτό που χρησιμοποιεί στους Ανώνυμους Αλκοολικούς.

Αν και η παραπάνω περίληψη μοιάζει να έχει, στην εκτέλεση, αρκετή πλάκα, η σειρά ακολουθεί έναν πιο σοβαρό δρόμο. Κάποιο μεγάλο κακό έχει συμβεί στο παρελθόν του ήρωα και πάντα κάτι άσχημο συμβαίνει όταν είναι μεθυσμένος. Μπορεί να αποκτά δυνάμεις, αλλά ίσως να μην έχει συναίσθηση των πράξεων του.

Το σχέδιο του Geoff Shaw μου θυμίζει αρκετά τον Sean Murphy (PUNK ROCK JESUS), πολλές γραμμές στα πρόσωπα και έντονες γωνίες, που δείχνουν τον ήρωα καταβεβλημένο και τον κόσμο του, σκοτεινό. Ενδιαφέρον πρώτο τεύχος, που ελπίζω να μην πέσει σε εύκολους, διδακτικούς παραλληλισμούς.

zero 1ZERO #1
Writer: Ales Kot
Artist: Michael Walsh
Image Comics

Το ZERO είναι ένα κλασικό κατασκοπικό θρίλερ, με ήρωα έναν (επίσης κλασικό) κατάσκοπο, που θα έκανε τα πάντα για την επιτυχία της αποστολής.

Ο ZERO, ως ένας άλλος Jason Bourne, βρίσκεται στην Παλαιστίνη, με σκοπό να ανακτήσει ένα τεχνολογικό εξάρτημα που δημιουργεί υπερστρατιώτες. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ, καθώς στο τέλος του τεύχους, έχουμε και το αποτέλεσμα της απόπειρας του. Αυτό είναι και το concept της σειράς, μία αποστολή ανα τεύχος και διαφορετικός σχεδιαστής για κάθε αποστολή, ανάλογα με την ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση είναι τόσο generic, που εαν έχεις δει μια-δυό τανίες του είδους, δεν θα σε εκπλήξει ούτε το επίπεδο βίας, ούτε το ανούσιο σεξ, ούτε το τέλος. Παρ’ όλα αυτά, ομολογώ ότι είναι μια καλοφτιαγμένη σειρά, που θα βρει το κοινό της και θα φέρει τον ανερχόμενο Ales Kot (WILD CHILDREN, CHANGE) λίγο πιο κοντά στην επιτυχία.

infinity hunt 1INFINITY: THE HUNT #1 (of 4)
Writer: Matt Kindt
Artist: Steven Sanders
Marvel Comics

Η πρώτη εκ των δύο limited σειρών με το πρόθεμα INFINITY, είναι το INFINITY: THE HUNT. Το HUNT ξεκινάει ως ένα Contest of Champions ανάμεσα στα διάφορα σχολεία με υπερήρωες που υπάρχουν στο Marvel Universe, όπως τα Jean Grey School, Future Foundation και Avengers Academy.

Η απογοήτευση της σειράς έγκειται στο γεγονός ότι τα γεγονότα του INFINITY διακόπτουν το συγκεκριμένο τουρνουά και όλοι, φαντάζομαι, θα τρέξουν στα διάφορα σημεία της Γης, για να βοηθήσουν εκεί όπου ο Thanos φέρνει την καταστροφή. Άρα, ο αρχικός πρόλογος για το Contest of Champions, που διαρκεί ολόκληρο το τεύχος, πετιέται απο το παράθυρο. Κρίμα, δηλαδή, μιας και θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η επιδερμική σύνδεση με το INFINITY δεν δικαιολογεί ούτε καν τον τίτλο.

Καταλαβαίνω ότι η σειρά έχει ένα σαφώς χιουμοριστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ύπαρξη αυτής της κυκλοφορίας. Χαμένη ευκαιρία.

infinity heist 1INFINITY: HEIST #1 (of 4)
Writer: Frank Tieri
Artist: Al Barrionuevo
Marvel Comics

Σχετικά με το δεύτερο mini series με πρώτη λέξη το INFINITY, δεν θα αντέξω να μην σας κάνω “spoiler”: επίσης δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο event.

Το INFINITY: HEIST ξεκινάει με την ιδέα ότι, εφόσον οι Avengers απουσιάζουν στο διάστημα (βλέπε INFINITY), οι κακοί μπορούν να αλωνίσουν με ευκολία. C-listers villains, όπως οι Blizzard και Whirlwind, μαζεύουν άλλους τρεις-τέσσερις ίδιου επιπέδου, για να οργανώσουν το μεγάλο heist, την κλοπή της περιουσίας του απόντα Tony Stark.

Το σχέδιο του Al Barrionuevo έχει μερικές καλές στιγμές, ειδικά συγκρινόμενο με το προαναφερθέν INFINITY: THE HUNT, αλλά παράλληλα, έχει πολλά λάθη και άστοχες γωνίες λήψης. Και να ήθελε, δεν επαρκεί για να σώσει την σειρά.

Ομοίως: Καταλαβαίνω ότι η σειρά έχει ένα σαφώς χιουμοριστικό χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την ύπαρξη αυτής της κυκλοφορίας. Χαμένη ευκαιρία.