AVATAR: THE LEGEND OF KORRA BOOK 1 – Season 1

Avatar-The-Legend-Of-Korra-PosterDirectors: Joaquim Dos Santos, Ki Hyun Ryu
Writers: Mickael Dante DiMartino, Bryan Konietsko
Cast: Janet Varney, J. K. Simmons, David Faustino, P. J. Byrne, Mindy Sterling, Seychelle Gabrielle, Steve Blum κ.α.
Nickelodeon

Μια και έχω καιρό να σας μιλήσω για ταινίες animation, ήρθε η ώρα να σας συστήσω, αν δεν γνωρίζετε ήδη, την Korra, το νέο Avatar.

Είναι γεγονός ότι, από το 1977 που άρχισε να εκπέμπει το Nickelodeon, έχει παράγει αμέτρητες σειρές κινουμένων σχεδίων, οι οποίες ανταποκρίνονται σε υψηλά standards, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του παιδικού, αλλά και του ενήλικου κοινού του καναλιού. Η σημερινή είναι σίγουρα μία από αυτές.

Το AVATAR: THE LEGEND OF KORRA αποτελεί συνέχεια της εξίσου επιτυχημένης σειράς AVATAR: THE LAST AIR BENDER, η οποία προβλήθηκε και ολοκληρώθηκε στο διάστημα 2005-2008. Το AVATAR: THE LEGEND OF KORRA  BOOK ONE έκανε πρεμιέρα τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2012, και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους, καθηλώνοντας τους θεατές όλων των ηλικιών, με το δυνατό του θέμα και τους αυθεντικούς χαρακτήρες.

8443375353_3d8c6642edΑρχικά, η σειρά ήταν σχεδιασμένη ως mini και θα τελείωνε στο “Πρώτο Βιβλίο”, με μόλις δώδεκα επεισόδια, αλλά έπειτα από την τεράστια επιτυχία της, επεκτάθηκε σε τέσσερεις σεζόν, και τέσσερα βιβλία, με κάθε μία από αυτές να είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό κεντρικό θέμα.

Η πλοκή έχει ως εξής: Στον φανταστικό κόσμο που εκτυλίσσεται στις οθόνες μας, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την ικανότητα να δαμάζουν και να ελέγχουν τα στοιχεία της φύσης, αλλά μόνο ένα ο καθένας. Μόνο το Avatar μπορεί να ελέγχει και τα τέσσερα, με στόχο να φέρει την ενότητα στους μεταξύ των ανθρώπων. Η έφηβη Korra αφήνει την εξοχή, στην οποία ζούσε κι εκπαιδευόταν μέχρι τώρα, για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στην πρωτεύουσα των Ενωμένων Εθνών, υπό την προστασία του άρχοντα Τένζιν, Δαμαστή του Ανέμου. Δυστυχώς, η Korra δεν έχει καταφέρει ακόμη να ελέγξει το στοιχείο του Ανέμου και η πρώτη σεζόν κυλάει γύρω από αυτό το κυρίως θέμα, χωρίς να εστιάζει αποκλειστικά εκεί.

Η νέα αυτή σειρά καταπιάνεται μεkorra1 πολλά θέματα, τα οποία η ανώριμη Korra πρέπει να αντιμετωπίσει. Ένα πλήθος ενδιαφερόντων χαρακτήρων την πλαισιώνουν άψογα, δημιουργώντας ίντριγκες, δολοπλοκίες και απρόσμενες συμμαχίες. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι οι villains δεν είναι αναγνωρίσιμοι από την πρώτη τους εμφάνιση, δυναμώνοντας το αίσθημα αγωνίας.

Αποτελεί, επίσης, τον τέλειο συνδετικό κρίκο μεταξύ του Avatar Aang (της προηγούμενης σειράς) και του κόσμου που είχε πρωτοσυστηθεί εκεί, με το “τώρα”. Καταφέρνει να αποτελέσει τη συνέχειά της προηγούμενης σειράς, χωρίς όμως να την αντιγράφει, διατηρώντας την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητά της.

legendofkorra_abbyroad_575Η Κόρρα μας πηγαίνει εβδομήντα χρόνια μετά το προηγούμενο Avatar, σε έναν κόσμο πιο σκοτεινό και ρευστό, όπου το καλό και το κακό συγχέονται και η ίδια προσπαθεί να ταxθεί με τη σωστή ομάδα – πράγμα πολλές φορές δύσκολο, μιας και υπάρχουν μυστικά, τα οποία θολώνουν την κρίση της.

Εν κατακλείδι, η σειρά είναι must see! Οφείλετε να ακολουθήσετε τη νεαρή ηρωίδα στις περιπέτειές της και στο πέρασμά της από την άγνοια στη γνώση, καθώς ωριμάζει, δυναμώνει και ανακαλύπτει τις δυνάμεις της, χαρίζοντάς μας μια γερή δόση δράσης, μυστηρίου, έρωτα και αγωνίας. Απολαύστε το!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E7pZvihpgyA[/youtube]