R.I.P. Marcia Wallace – Έσβησε Η Φωνή Της Edna Krabappel Των Simpsons

marcia-wallace-simpsons

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 70 ετών στο Λος Άντζελες από επιπλοκές πνευμονίας, η ηθοποιός Marcia Wallace, η φωνή της Edna Krabappel, δασκάλας του Bart Simpson, στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων, THE SIMPSONS. Η Wallace είχε τιμηθεί το 1992 με βραβείο Emmy για την ερμηνεία της στο μακροβιότερο sitcom στις ΗΠΑ.

Ο παραγωγός της σειράς Al Jean εξέφρασε τη μεγάλη θλίψη του, χαρακτηρίζοντας τη Wallace χαρισματική, και τόνισε ότι παρότι αναντικατάστατος, ο χαρακτήρας της κυνικής, εύθραυστης και σαρκαστικής Edna θα αποσυρθεί, κατά τη συνήθη πρακτική της σειράς να αποσύρει χαρακτήρες, όταν οι ηθοποιοί που δίνουν τις φωνές τους σε αυτούς, φεύγουν από τη ζωή. Ο Jean ξεκαθάρισε ότι η πρόσφατη ανακοίνωση για το θάνατο ενός χαρακτήρα, δεν αφορούσε εκείνον της Edna Krabappel.

H Marcia Wallace ξεκίνησε την τηλεοπτική καριέρα της στο THE MERV GRIFFIN SHOW, η σειρά όμως που την έκανε διάσημη ήταν το THE BOB NEWHART SHOW, όπου ενσάρκωσε τον χαρακτήρα της Carol Kester σε 139 επεισόδια, από το 1972 έως και το 1978. Η θητεία της σε animated shows, περιλαμβάνει χαρακτήρες στις σειρές DARKWING DUCK, CAPTAIN PLANET και PLANETEERS.

Edna-Krabappel-The-Simpsons