RANDOM THOUGHTS 03-11-13

cotillard_7

Beauty, thy name is Marion!

Καλώς ήρθατε, για μια ακόμη φορά, στην πιο πολυσυλλεκτική στήλη του Comicdom.gr. Τη στήλη που εξυμνεί τα σημαντικά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, κατακρίνει τα επαίσχυντα και λατρεύει τη Marion Cotillard. Τη μόνη στήλη του site που ανεβαίνει Κυριακή, μολονότι η κίνηση μας την τελευταία μέρα της εβδομάδας πέφτει σε νούμερα που θυμίζουν το Tomatoscore του DIANA.

(Ή μήπως ανεβαίνει Κυριακή ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο; I’ll never tell…)

Alan_Moore

her·mit (noun) \ˈhər-mət\ :
1a: one that retires from society and lives in solitude especially for religious reasons : recluse
1b: obsolete : beadsman
2: a spiced molasses cookie

— Θα ξεκινήσω με το πιο γελοίο πράγμα που είδα τις τελευταίες μέρες. Αντιλαμβάνομαι την απροθυμία του Alan Moore να χρησιμοποιηθεί το όνομά του για να προωθηθεί οτιδήποτε εκδίδει η Marvel, αλλά νομίζω ότι από σεβασμό στους αναγνώστες (και στην παρεξηγημένη τέχνη του credit & promo text writing), δε θα έπρεπε να το κάνει τόσο μεγάλο θέμα. Βέβαια, αν δεν το έκανε, δε θα προκαλούσε ντόρο, και είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι απανταχού ερημίτες ζουν και αναπνέουν για να γίνεται συζήτηση γύρω απ’ το όνομά τους (και, ενίοτε, την απουσία αυτού από το MARVEL PREVIEWS…)

— Πρόσφατα, πέτυχα στην τηλεόραση το “Glory Of Love” του Peter Cetera (το “love theme” από το KARATE KID II), το οποίο παίζει να μην το είχα ακούσει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια (συγχωρήστε με, αλλά το sequel του KARATE KID δεν είναι ανάμεσα στις ταινίες που επισκέπτομαι συχνά). Παραδόξως, και μολονότι αναγνωρίζω ότι το κομμάτι είναι εντελώς “σούπα”, μου άρεσε αρκετά! Είτε αρχίζω να γίνομαι πολύ soft, τώρα στα γεράματα, είτε έχουν βασανιστεί αφάνταστα τα αυτιά μου από την πολλή (και πολύ) κακή pop μουσική που έχω ακούσει τα τελευταία 10 χρόνια.

— On a related note, το “Show Me Heaven” της Maria McKee το θεωρούσα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τραγούδι από τότε που βγήκε και η άποψη μου δεν έχει αλλάξει καθόλου! Γι’ αυτό ακριβώς και του “χαρίζω” embedded video clip, αντί για ένα απλό link, παρ’ όλο που η ταινία στην οποία ακουγόταν (DAYS OF THUNDER, του συγχωρεμένου του Tony Scott) είναι χειρότερη ακόμη και από το KARATE KID II…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Eo_s0iEA41o[/youtube]

Jennifer_lawrence_wtf

Η Jennifer είναι εξίσου έκπληκτη με τα γούστα κάποιων ανθρώπων…

— Παραμένοντας στη σχέση μουσικής και κινηματογράφου, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις (κατά τα άλλα) πολύ σοβαροί άνθρωποι, των οποίων τη γνώμη σέβομαι και εκτιμώ αφάνταστα, που προσπαθούν εδώ και καιρό να με πείσουν πως πρέπει οπωσδήποτε να δω την ταινία KATY PERRY: PART OF ME. Όσο και αν σπάω το κεφάλι μου, δε μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγο για να μου αρέσει η συγκεκριμένη ταινία, αλλά οι τρεις αυτοί σινεφίλ σπάνια με απογοητεύουν. The mind boggles…

— Όπως διάβασα πρόσφατα, σε έγκυρο δημοσιογραφικό comics site, το DAREDEVIL του Mark Waid σταματάει με το τεύχος #36. Θα γίνω κακός αν αναρωτηθώ από πότε τα cancellations των major τίτλων της Marvel αποτελούν είδηση, αφού οι περισσότεροι από αυτούς τους τίτλους γίνονται relaunched σχεδόν αμέσως;

Fables_8

Κάποτε ήταν το καλύτερο ongoing comic που υπήρχε εκεί έξω!

— Εκτός από το DAREDEVIL, όμως, σταματάει και το FABLES. Για τους περισσότερους fans που το παρακολουθούσαν από την αρχή, μάλλον θα έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και καιρό…

— Random misandry alert! Είμαι βέβαιος πως αν έκανε κάποιος ένα gifάκι αντίστοιχο με αυτό, για να στηρίξει την άποψη πως οι περισσότερες κραυγές για misogyny (στο internet ή και αλλού) είναι ανούσιες και επιεικώς για γέλια, θα είχαν ξεσηκωθει εναντίον του όλοι οι φεμινιστικοί σύλλογοι της υφηλίου.

(Και μαζί τους, δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών, που με την ελπίδα να φανούν politically correct, να γίνουν αρεστοί στις γυναίκες ή/και να πηδήξουν επιτέλους κάποια στιγμή, καταλήγουν να βγαίνουν προς τα έξω ως πιο φεμινιστές και από την Gloria Steinem προ τεσσαρακονταετίας.)

chris_hemsworth_abs

Ναι, είναι εντελώς ακατανόητο. Δε μπορούμε να σκεφτούμε ούτε έναν λόγο που θα καθιστούσε καλή ιδέα το να εμφανίζεται ο Chris Hemsworth χωρίς μπλούζα…

— Σύμφωνα με το Yahoo! Movies, ο Joss Whedon ζήτησε από τον Chris Hemsworth να βγάλει την μπλούζα του πριν από μια σκηνή και ο Αυστραλός ηθοποιός (θα ήταν μεγάλη κακία να βάλω εισαγωγικά στην τελευταία λέξη πριν την παρένθεση και γι’ αυτό δεν το έκανα – είδατε τι ευγενικός που είμαι όταν θέλω;) ζήτησε να μάθει το κίνητρο. Dude, seriously???

— Newsflash! Αυτό δεν είναι “blackface”! Άκουσες, Laverne, ΔΕΝ είναι Blackface!

— Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τον Alan Moore και την Marvel, καθώς μου φαίνεται πως τελικά το πιο γελοίο πράγμα που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες είναι αυτό.

blue_banned_in_idaho

Idaho: supporting bigotry since 1890!

— Στη διπλανή εικόνα βλέπετε το πιο awesome πράγμα που έχω δει εδώ και κάμποσο καιρό! Πολλά μπράβο στο IFC Center και τα συλλυπητήριά μου στην Πολιτεία του Idaho και σε όσους δυστυχείς ζουν εκεί!

— Υπάρχει ένας ανυπολόγιστα μεγάλος βαθμός ειρωνείας στο να ζητάει η Heidi MacDonald του The Beat να “αποσύρουμε” τις λέξεις nerd και geek. Είναι σχεδόν σα να ζητάει ο Brian Michael Bendis να σταματήσει το decompression!

— Και μιας και τα χώνουμε στο The Beat, τί σκατά σημαίνει “probably the best selling cartoonist of the year”; Guys, δεν είναι όπως στην διαφήμιση της Carlsberg, που έλεγε “probably the best beer in the world”! Εκεί ήταν λογικό, καθώς η έννοια “best”, όταν μιλάμε για γεύση, είναι κάτι ελαφρώς υποκειμενικό! Αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά: Είτε είναι κάποιος ο best selling cartoonist της χρονιάς ή δεν είναι! (Hint: έχει να κάνει με το πόσες κόπιες πούλησε.)

— Τέσσερις μέρες μέχρι να βγει στις αίθουσες το GRAVITY! Sandra is coming, bitches!!!

sandra_is_coming

You hear me, Cate Blanchett? It. Is. On!

— Σύμφωνα με τις πρωταγωνίστριες του CHARMED, το επερχόμενο reboot της πολυαγαπημένης σειράς είναι ιδιαίτερα κακή ιδέα. Συμφωνώ και συμπληρώνω πως ΟΛΑ τα reboots/remakes/re-imaginings πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών είναι κακές ιδέες!

that_is_brand_new_information

Ο Chris Brown έχει anger management issues;;;

— Στην πιο… απρόσμενη είδηση των τελευταίων ημερών, ο Chris Brown μπήκε σε κλινική για να μπορέσει επιτέλους να λύσει τα θέματα διαχείρισης θυμού που έχει. Η έκπληξη, φυσικά, έχει να κάνει με το ότι μπαίνει για πρώτη φορά!

— Οφείλω να ζητήσω συγνώμη από τους Σουηδούς γονείς και παιδαγωγούς, καθώς μου φαίνεται πως, τελικά, το πιο γελοίο πράγμα που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες είναι αυτό.

— Είμαι ο μόνος που πιστεύω πως το poster του CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER μοιάζει αρκετά με αυτό του WORLD WAR Z;

Captain_America_Vs_World_War_Z

Η πρωτοτυπία, φυσικά, δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στις αρετές αυτών που φτιάχνουν posters για ταινίες blockbuster…

— Η καλύτερη ταινία που είδα τελευταία, και μάλλον η καλύτερη που έχω δει μέχρι στιγμής, φέτος, είναι το PRISONERS του Denis Villeneuve. Πρόκειται για ένα από τα πιο πιο ενδιαφέροντα και πλέον ατμοσφαιρικά θρίλερ των τελευταίων ετών, με τους πρωταγωνιστές, Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal, να δίνουν ρέστα! Βέβαια, η καλύτερη ταινία που θα βγει φέτος ελπίζω πως θα είναι το THE WOLF OF WALL STREET του Martin Scorsese, του οποίου το εξαιρετικό trailer μπορείτε να δείτε ακριβώς από κάτω…

— Δυστυχώς, δεν μπορώ ακόμη να σας αποκαλύψω το guest list του επερχόμενου COMICDOM CON ATHENS 2014. Μπορώ να σας πω, πάντως, ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι αρκούντως πολυσυλλεκτικό! Αναμείνατε επίσημη ανακοίνωση σύντομα.

tuesday_weld

Every day should be Tuesday!

— Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Η Θ-Ε-Α Emma Thompson, το GREASE, το site Not Always Right, η Tuesday Weld των 60s, το αριστουργηματικό CARNIVAL OF SOULS του Herk Harvey, τα comics του Paul Pope, το blog του Ken Levine, το μπέικον με σοκολάτα. (To be continued…)

— Και κάπου εδώ, ήρθε η ώρα να σας αποχαιρετίσω και για σήμερα. Τα ξαναλέμε από εδώ σε δύο εβδομάδες, αν και λογικά θα συναντηθούμε και το επόμενο Σάββατο, στο PREVIEWS PICKS, όπου πιθανότατα θα σχολιάσω και πάλι αρνητικά τον Moore (ενδεχομένως και την Marvel) για τη γελοιότητα του “the original writer”…