CRIMINAL MACABRE: THE EYES OF FRANKENSTEIN #1

Writer: Steve Milestheeyesoffrankenstein
Artist: Christopher Mitten
Dark Horse Comics

Αφού πριν κάτι μέρες γιορταζόταν το Halloween, θεωρώ πως η συγκεκριμένη ιστορία ταιριάζει στο όλο κλίμα – αν και εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε καμία σχέση με αυτή τη γιορτή. Το βιβλίο πάντως έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Όπως και να έχει, το CRIMINAL MACABRE επιστρέφει, με καινούριες περιπέτειες στον κόσμο του τρόμου.

Ο κόσμος αυτός αποτελείται – από τι άλλο; – από αιμοδιψή vampires, τριχωτούς λυκανθρώπους, τρομαχτικά τέρατα και ghouls. Και όλοι αυτοί, πλην των ghouls, ετοιμάζονται εδώ και καμιά δεκαετία να κηρύξουν πόλεμο εναντίον των ανθρώπων. Τώρα, τα ghouls, ή τουλάχιστον ορισμένα από αυτά, προστατεύουν και βοηθούν τους ανθρώπους. Κύριος σύνδεσμος μεταξύ τους είναι ο Cal McDonald, άνθρωπος, και ο Mo’Lock, ghoul. Και έτσι ξεκινάει και η ιστορία μας, καθώς ο Mo’Lock έρχεται στον Cal με σκοπό να τον βοηθήσει να βρει την αιτία απρόσμενων θανάτων των ομοίων του. Εδώ πληροφορούμαστε πως τα ghouls theeyesoffrankenstein2έχουν τον απέθαντο, και γι’ αυτό η όλη κατάσταση είναι περίεργη.

Τώρα, θα αναρωτιέστε, πού κολλάει σε όλα αυτά ο Frankenstein – ή μάλλον το τέρας του Frankenstein (για να είμαστε και σωστοί). Λοιπόν, καθώς ο Cal έχει παρτίδες με τα τέρατα, δε σταματά να είναι άνθρωπος. Αν είναι ακόμα, δηλαδή, γιατί όλο περίεργα υπονοούμενα και πολλή ασπιρίνη είναι. Τέλος πάντων, η ανθρώπινη φύση του τον κάνει ειδικό να χειρίζεται τα παραφυσικά φαινόμενα που ενοχλούν το ανθρώπινο είδος. Ένα τέτοιο είναι το τέρας που καταστρέφει μία βιβλιοθήκη από την οργή του. Οργή ,γιατί ο κατά τα άλλα ευγενικότατος και ευαίσθητος Adam (όπως τον είχε ονομάσει ο δημιουργός του) αρχίζει να χάνει την όραση του. Έτσι ο Cal θα του προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Χωρίς, όμως, ο Mo’Lock να τον αφήνει ήσυχο, ο Cal πρέπει να βρει το άτομο εκείνο, το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει τον καλοκάγαθο Adam, αλλά και ταυτόχρονα να συνεργαστεί ώστε να βρεθεί απάντηση στους θανάτους των ghouls. Το όνομα αυτού είναι Jason Hemlock, πρώην χειρουργός με πολύ χρήμα και theeyesoffrankenstein3τεράστια έπαυλη με μυστικά δωμάτια και συρρικνωμένα κεφάλια. Ο Jason όμως δεν θα τα κάνει όλα αυτά χωρίς πληρωμή – λογικότατο. Επιθυμεί, λοιπόν, να βρει κάτι που έχασε.

Και μετά από όλα αυτά μεταφερόμαστε στην “αποθήκη” ενός νοσοκομείου για ένα καινούριο ζευγάρι ματιών για το τέρας μας. Δύο πολύ μεγάλα μάτια.

Ενδιαφέρουσα η ιστορία του Steve Niles σε αυτό το CRIMINAL MACABRE, καθώς δε γνωρίζω τι γίνεται στα προηγούμενα, αλλά γνωρίζω πως ο τύπος το έχει με τις ιστορίες τρόμου. Και κάνει καλή και πρωτότυπη δουλειά. Όπως και ο Christopher Mitten στο σχέδιο. Αν και δεν είναι της αρεσκείας μου, οφείλω να πω πως ταιριάζει στην ιστορία. Για αυτό, εάν γιορτάζεις το All Hallows Eve, διάβασε το τώρα για να κρατήσουν τα γλυκά – συγνώμη το Halloween ήθελα να πω – λίγο παραπάνω.