BEWARE THE BATMAN (Season 1, Episodes 1-11)

beware-the-batmanDirector: Sam Liu
Writers: Mark Banker, Michael G. Stern
Cast: Anthony Ruivivar, Sumalee Montano, JB Blanc, Kurtwood Smith, Finola Hughes, Tara Strong κ.ά.
Warner Bros.

Λίγο μετά το άρθρο του Γιώργου Σακκάλη για το BATMAN: THE ANIMATED SERIES και το ανάλογο research για τα 25 “animated” giga (που βρίσκονται πλέον στο hard drive), έπεσε στην αντίληψη μου η τελευταία animated παραγωγή με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη, με τίτλο BEWARE THE BATMAN, η οποία ξεκίνησε να προβάλλεται το 2013. Πριν σας πω οτιδήποτε για την σειρά, όμως, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το opening:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gjS4E8-uUzU[/youtube]

Beware the bat; Πόσο – μα πόσο όμορφο!! Εκτός ότι σε προδιαθέτει θετικά για τη σειρά, σε αναγκάζει παράλληλα να κατεβάσεις και Dum Dum Girls για το mp3 σου. Όχι…;

Η σειρά ακολουθεί τις πρώτες περιπέτειες του Batman στην πολυπληθέστατη από villains Gotham City. Θα μπορούσε, όμω,ς να πει κανείς ότι είναι μία alternate universe εκδοχή της Gotham City, αλλά και του Batman. Για την ακρίβεια, είναι προφανές ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από το BATMAN: EARTH ONE. Εδώ ο Batman δεν κάνει βουτιές σε κάδους απορριμάτων, αλλά είναι κοινό στοιχείο και στα δύο πως ο Alfred έχει military ιστορικό. Αυτό, φυσικά, επηρεάζει και ανάλογα το story της σειράς και την εξέλιξη του Bruce σαν χαρακτήρα. Μου φαίνεται ότι είναι πολύ σκληρός/κάθετος σαν χαρακτήρας, αλλά παράλληλα δείχνει ότι μαθαίνει από τον Alfred.

Τα επεισόδια έχουν άψογη σκηνοθεσία και μου έκανε εντύπωση πως πολλά από αυτά έχουν πραγματική συνέχεια μεταξύ τους, χωρίς να είναι δηλαδή απόλυτα ή και καθόλου αυτοτελή. Για το animation, όπως θα καταλάβατε κι από την εισαγωγή, we have a winner! Ο ενθουσιασμός μου για το opening της σειράς πηγάζει κυρίως από την στερεοτυπική, σε Beware the Batman still_10γενικές γραμμές, αντίληψη μου ότι CGI και αισθητικά όμορφο οπτικά αποτέλεσμα δεν πάνε παρέα. Την αρχή την έκανε το αγαπημένο TMNT και τώρα με το BTB καταρρίφθηκε παταγωδώς κάθε στερεότυπο! Παράλληλα με τα κάλλη του CGI, είναι πολύ ωραίο που το animation έχει ταυτότητα. Φιγούρες με ιδιαίτερη ανατομία, υφές, στολές και χαρακτήρα.

Βασικά, νιώθω πως η σειρά θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Όχι μασημένη τροφή. Νέους villains, νέους allies και γενικότερα κάτι καινούργιο που δεν έχουμε ξαναδεί – έστω τηλεοπτικά. Και, κατά τη γνώμη μου, το πετυχαίνει αβίαστα! Δεν μπορώ να πώ πως μου έλειψε, λοιπόν, το κλασικό villain top 10 ή τα γνωστά sidekicks. H Katana/ Tatsu Yamashiro είναι πολύ ταιριαστή στο πλευρό του Batman και οι villains θα έλεγα πως είναι απλά κορυφαίοι. Επίσης, μεγάλη εντύπωση μου έκανε το δίδυμο Professor Pyg και Mr.Toad που είναι αρκετά βίαιοι (για eco- terrorists) αλλά, παρόλα αυτά, “gents”.

BtB_345_931_Clip1_thumb2_u7ywht56at_

Από την άλλη, όλο αυτό το αρκετά “εναλλακτικό attitude” ενδεχομένως να μην έχει πετύχει όσο ήθελαν. Φτάνοντας, λοιπόν, στο sad-part… Δυστυχώς,  έχουν προβληθεί μόλις 11 επεισόδια και είναι πολύ πιθανό πως θα κοπεί. Το Cartoon Networks την έβγαλε από το πρόγραμμα του και υπάρχει μονάχα ως φήμη ότι θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο. Άν σας αρέσει, λοιπόν, μην ξεχάσετε να κάνετε τα απαραίτητα “likes”! Εξάλλου, το κοινό έχει δύναμη κι είναι στο χέρι του να κρατήσει μία σειρά εν ζωή!

Όπως καταλάβατε, το ΒΕWARE THE BATMAN είναι μία σειρά που προσφέρει το εισιτήριο για μία πρωτότυπη Gotham. Σας προτείνω, να την επισκευτείτε.