R.I.P. Nick Cardy

action426

Ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της χρυσής εποχής των comics, ο Nicholas Viscardi – γνωστός στον κόσμο των comics ως Nick Cardy – έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 93 ετών. O Nick Cardy έμεινε γνωστός για τη δουλειά που έκανε στη DC, ενώ ήταν από τους καλλιτέχνες που έγιναν δεκτοί στο Will Eisner Comic Book Hall of Fame.

Ο Cardy ξεκίνησε την καριέρα του ως εργαζόμενος στο Eisner and Iger Studio, τη δεκαετία του 1940. Μια δεκαετία αργότερα, θα ξεκινήσει η μακρά του συνεργασία με τη DC. Στην εταιρεία ξεκίνησε με μικρά projects, αλλά άρχισε να εδραιώνεται, όταν ο Aquaman απέκτησε τη δική του σειρά – της οποίας τα πρώτα 39 τεύχη σχεδίασε. Συμμετείχε σε πολλές σειρές, όπως οι TEEN TITANS και JUSTICE LEAGUE OF AMERICA.

Μετά από μια μεγάλη καριέρα στο χώρο, αλλά και ενασχόληση με το σχέδιο και πέρα από την τέχνη των comics, τo 2005 έγινε ένας από τους καλλιτέχνες που έγινε δεκτός στο Will Eisner Comic Book Hall of Fame, εισπράττοντας με αυτό τον τρόπο την αναγνώριση για τη μεγάλη του συνεισφορά στην Τέχνη των comics.