SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 06-11-13

Καλωσορίσατε στην στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή τη φορά έχουμε ιστορίες ψυχολόγου για υπερήρωες, παράσιτα, steampunk και μικροσκοπικά comics.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

SUPER-EGO

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/692831/video-302697-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Και οι superheroes τραβάνε τα (ψυχολογικά) ζόρια τους. Ιστορίες από το ντιβάνι ενός super-ψυχαναλυτή.

Claim to fame: Pinups από πολλούς γνωστούς, μεταξύ των οποίων και οι Brant McKee, Michael O’Hare, Edgar Delgado, Joyce Chin και Jim Mahfood.

Sneak Peek: To SUPER-EGO προϋπήρξε ως webcomic, οπότε μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πόσο πάει το μαλλί; $15 το PDF, $25(συν $12 μεταφορικά) η hardcover εκτυπωμένη έκδοση (και δώρο το PDF). Και στις δύο επιλογές συμπεριλαμβάνονται exclusive previews, wallpapers και άλλα καλούδια.

superego

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για την στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται την στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

SQUATTERS

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/599523/video-301602-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Στο κοντινό μέλλον, τα παράσιτα (τα κυριολεκτικά – δεν ξέρω τι κάνουν τα μεταφορικά) έχουν αποκτήσει την ικανότητα να ελέγχουν πλήρως όχι μόνο τις σωματικές λειτουργίες, αλλά και τον εγκέφαλο του ξενιστή τους. Προφανώς, η ανθρωπότητα παλεύει για την επιβίωσή της.

Claim to fame: Σχεδιαστής είναι ο Paul McCaffrey που έχει δουλέψει στα MEN OF WAR, TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES και ZOMBIES VS ROBOTS. Ο colorist John-Paul Bove έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, στα TRANSFORMERS και JUDGE DREDD.

Πόσο πάει το μαλλί; £10 το digital, £18 (συν άγνωστο ποσό για μεταφορικά) τα έξι τεύχη του comic. Και στις δύο επιλογές, θα λάβετε επιπλέον κονκάρδες και wallpaper.

squatter

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

MODO: EMBER’S END

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/686918/video-299332-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Το steampunk έχει ψιλοκατακλύσει τα comics projects στα crowdfunding sites. Αλλά όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα, η ποιότητα είναι δυσεύρετη. Το συγκεκριμένο, που συνδυάζει steampunk και Wild West, μου φάνηκε ιδιαίτερα συμπαθές. Κεντρικός ήρωας, ένας καμπούρης Βρετανός μυστικός πράκτορας με την ικανότητα να παίρνει την μορφή οποιουδήποτε ανθρώπου.

Πόσο πάει το μαλλί; $15CAD το digital copy, $25CAD (συν $5 μεταφορικά) το TPB υπογεγραμμένο.

modo

  • THE ADVENTURES OF A CROWDFUNDER

Practice what you preach λένε στο χωριό μου. Έτσι και εγώ, επιλέγω κάποια από τα projects που σας προτείνω, τους δίνω τα λεφτάκια μου και σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου από την διαδικασία αυτή.

Πριν από κάποιο καιρό, κατά την διάρκεια ενός shopping spree, είχα κάνει pledge σε αυτό το project για mini comics της Silber Media, χωρίς να το πολυσκεφτώ.  Ευτυχώς που τουλάχιστον τα impulse buys μου δεν κοστίζουν πολύ, γιατί αλλιώς… Anyway, πριν καμιά βδομάδα μου ήρθαν!

Είναι μικρούλια, το καθένα στην δική του πλαστική θήκη, πρωτότυπα και χαριτωμένα. Κάποια, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν εμφανώς αυτοβιογραφικοειδή. Κάποια άλλα όμως όχι, και αυτά σαφώς υπερτερούν έναντι των πρώτων. Στο σχέδιο έχουμε ένα αρκετά μεγάλο εύρος πειραματισμών, κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα. Στην ουσία, τα mini comics αυτά αποτελούν το προσωπικό project του Brian John Mitchell, που τα δημιουργεί είτε μόνος είτε με κάποιον συνεργάτη στο σχέδιο ή στο σενάριο.

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι τα comics που θα σας αλλάξουν την ζωή, αλλά ούτε και κλαίω τα λεφτά μου. Αν σας ψήνουν, μπορείτε να παραγγείλετε και εσείς στην τιμή των $2,5 το ένα.

Μα δεν είναι χαριτωμένα;

Μα δεν είναι χαριτωμένα;
Ο αναπτήρας που έχει δίπλα για να φαίνεται το μέγεθος είναι από τους μικρούς, δεν έβρισκα κανονικό πρόχειρο κοντά μου.

Ultimate Lost Kisses #11, WriterQ Brian John Mitchell, Artist: Dave Sim (Ναι, ο γνωστός Dave Sim) - Κατά την γνώμη μου, το καλύτερο απ' όσα κόμικς έλαβα και μπορείτε να το διαβάσετε και εσείς, νόμιμα και δωρεάν, ΕΔΩ!

ULTIMATE LOST KISSES #11
Writer: Brian John Mitchell
Artist: Dave Sim (Ναι, ο γνωστός Dave Sim).
Κατά την γνώμη μου, το καλύτερο απ’ όσα comics έλαβα και μπορείτε να το διαβάσετε και εσείς, νόμιμα και δωρεάν, ΕΔΩ!

LOST KISSES #3 – ALLOWEEN CRAPTACULAR
Writer/Artist: Brian John Mitchell

POIT! Writer/Artist: Dave Sim  Layout: Brian John Mitchell

POIT!
Writer/Artist: Dave Sim
Layout: Brian John Mitchell

XO #7, “A Lady”
Writer: Brian John Mitchell
Artist: Melissa Spence Gardner

Come Home Safe #1 New Orleans, Louisiana Writer: Andrew Weathers Artist: Brian John Mitchell

COME HOME SAFE #1 NEW ORLEANS, LOUISIANA
Writer: Andrew Weathers
Artist: Brian John Mitchell