Η Fantagraphics Στρέφεται Στο Kickstarter

fantagraphics

Μια από τις μακροβιότερες εταιρείες στο χώρο και αυτή που αποτελεί σύμβολο των indie comics, η Fantagraphics, στρέφεται στο Kickstarter, ζητώντας βοήθεια από τους θαυμαστές της για τις εκδόσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού για το 2014.

Η πλατφόρμα χρηματοδότησης έχει στηρίξει πολλούς καλλιτέχνες του χώρου να βγάλουν τις δουλειές τους χωρίς να περνάνε μέσα από τις διαδικασίες μιας εκδοτικής. Αλλά ποτέ πριν δεν είχε καταφύγει στο Kickstarter μια εκδοτική. Η Fantagraphics αναγκάστηκε να στραφεί στους ίδιους της τους θαυμαστές μετά το θάνατο του Kim Thompson και αυτό γιατί δημιουργήθηκαν θέματα σχετικά με τα δικαιώματα πολλών από τις επερχόμενες εκδόσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την κρίση που περνάει ο κλάδος λόγω της γενικότερης κρίσης, ανάγκασε τη Fantagraphics να ζητήσει βοήθεια για να καταφέρει να εκδόσει 39 βιβλία.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα BUDDY BUYS A DUMP του Peter Bagge, THE LOVE BUNGLERS του Jaime Hernandez, THE COMPLETE EIGHTBALL του Dan Clowes και MEGAHEX του Simon Hanselmann. Η καμπάνια, μάλιστα, δίνει τη δυνατότητα για πολλά άλλα δώρα και perks. Από μπλουζάκια μέχρι workshops και πάρτι με σφηνάκια με τον Gary Groth.

Μπορείτε να δείτε την καμπάνια εδώ.