Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Al Plastino

supergirl_debut_plastino

Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της χρυσής εποχής των comics αλλά και όχι μόνο έφυγε από τη ζωή. Ο Al Plastino έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από τη ζωή στην ηλικία των 91 ετών αφήνοντας πίσω του μεγάλο έργο που τον καθιέρωσε στο χώρο.

Ο Al Plastino έγινε γνωστός μέσα από τη δουλειά του με την DC και πιο συγκεκριμένα με τον Superman ενώ έχει δουλέψει και με τον Superboy αλλά και τη σειρά που εστιάζε στις περιπέτειες της Lois Lane. Παράλληλα, με το συγγραφέα Otto Binder δημιούργησαν το χαρακτήρα της Supergirl ενώ βρίσκεται πίσω και από τη δημιουργία της ομάδας εφήβων υπερηρώων Legion of Superheroes.

Ο ίδιος ήταν ιδαίτερα περήφανος για το comic που έφτιαξε σε συνεργασία με το Λευκό Οίκο, το SUPERMAN’S MISSION FOR PRESIDENT KENNEDY. Η έκδοση του comic αυτού που ποροωθούσε την επανεκλογή του Kennedy αναβλήθηκε μετά τη δολοφονία το 1963. Το comic κυκλοφόρησε τελικά την επόμενη χρονιά αλλά το έργο απασχολούσε το δημιουργό μέχρι το τέλος της ζωής του μιας και μυστήριο καλύπτει το καθεστώς του original artwork του το οποίο ο ίδιος είχε δωρίσει στη βιβλιοθήκη Kennedy στη Βοστώνη.