Παρουσίαση ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΩΜΑ Στο El Viaje Music Bar

Οι εκδόσεις ΚΨΜ και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοστάτης, προσκαλούν τους φίλους της 9ης Τέχνης, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στην παρουσίαση του comic της Julie Maroh, ΤΟ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ ΧΡΩΜΑ, στο music bar El Viaje, με τη συμμετοχή των γνωστών δημιουργών Γιώργου Γούση και Γιάννη Ρουμπούλια. Μάθετε περισσότερα στο σχετικό Δελτίο Τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

«Το μπλε είναι το πιο ζεστό χρώμα»

blue_is_the_warmest_color_greek_edition_kapsimiΟι Εκδόσεις ΚΨΜ και το Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου-κόμικ της Julie Maroh στο οποίο βασίστηκε η ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Abdellatif Kechiche στο EL VIAJE music bar (Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας).

Για το κόμικ θα μιλήσουν:

— η μεταφράστρια του έργου Κατερίνα Γεωργοπούλου

— o δημιουργός κόμικς Γιώργος Γούσης

— ο εικονογράφος-δημιουργός κόμικς Γιάννης Ρουμπούλιας

Θα προβληθεί επίσης η μικρού μήκους ταινία του Κώστα Γούναρη «Getting my Penis Back», βασισμένη στην ιστορία-κόμικ του Γιώργου Γούση.

Ώρα έναρξης: 8.00μμ

EL VIAJE music bar
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας
Τηλ.: 6985 94 83 50
Ε-mail: elviajemusicbar@gmail.com
https://www.facebook.com/events/550432791702655/

Βιογραφικά σημειώματα:

Κατερίνα Γεωργοπούλου
Απόφοιτος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Έχει μεταφράσει κυρίως επιστημονικά δοκίμια πολιτικής θεωρίας και κοινωνιολογίας. Μέχρι πριν από ένα χρόνο εργαζόταν ως υπεύθυνη παραγωγής στο τμήμα έκδοσης των Κοινωνικών Επιστημών των εκδόσεων Σαββάλας. Στις μεταφράσεις της περιλαμβάνονται τα εξής: Anthony Giddens, Ο τρίτος δρόμος, μετάφραση σε συνεργασία με τον Α. Τάκη, εκδ. Πόλις, 1998, Michael Sandel, Ο φιλελευθερισμός και τα όρια της δικαιοσύνης, επιμέλεια Γρηγόρης Μολύβας, εκδ. Πόλις, 2003, Ελένη Αρβελέρ, Maurice Aymard (επιμ.), Οι Ευρωπαίοι, 2 τόμοι, εκδ. Σαββάλας, 2003, Jean-Jacques Rousseau, Λόγος περί πολιτικής οικονομίας, δίγλωσση έκδοση, επιμέλεια Θανάσης Γκιούρας, Διονύσης Γράβαρης, εκδ. Σαββάλας, 2004, Amartya Sen, Επανεξετάζοντας την ανισότητα, εκδ. Καστανιώτη, 2004.

Γιώργος Γούσης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε στα ΤΕΙ Αθήνας στο τμήμα Γραφιστικής. Από το 2006 και έπειτα ασχολείται επαγγελματικά με τα κόμικς και την εικονογράφηση. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΨΜ το προσωπικό του λεύκωμα κόμικς «Αθώες Εποχές» συλλέγοντας το σύνολο των ιστοριών που είχε δημιουργήσει ως τότε. Αυτή την περίοδο ασχολείται με την δημιουργία του πρώτου του graphic novel και έχει αγωνία.

Δουλειές του θα δείτε στο: www.facebook.com/GGoussis

Γιάννης Ρουμπούλιας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σχεδιάζει από 3 χρονών. Ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο των κόμικς όταν πρωτοδιάβασε ένα τεύχος του Κόναν του Βάρβαρου στην ηλικία των 8. Από το 2002 συνεργάζεται σαν σχεδιαστής εξωφύλλων και εικονογράφος για τις σειρές βιβλίων Kόναν, Χόκμουν κ.α. των εκδόσεων Αίολος. Ήταν αυτοδίδακτος μέχρι τo έτος 2004, οπότε και γράφτηκε στη σχολή Ορνεράκη. Από το 2005 ως το 2010 συνεργάστηκε με τον εκδοτικό οίκο «Ψυχής τα Λαμπυρίσματα» στον χώρο των κόμικς, γράφοντας και σχεδιάζοντας το πρώτο ελληνικό, μηνιαίο κόμικ, ηρωικής φαντασίας που ονομάζεται Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα. Από το 2006 συνεργάζεται και με τις εκδόσεις Comicworld, εκδίδοντας τις ιστορίες του ως νικητής του διαγωνισμού 24 Ηour Comic Day 2006, 2007 και 2008. Επιπλέον συνεργάζεται και ως σχεδιαστής εξωφύλλων για την ελληνική έκδοση της σειράς Spawn Godslayer.

Το 2013 δούλεψε ως ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός και concept artist στην ταινία μεγάλου μήκους του Θάνου Κερμίτση Tα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος (Indomitable). Η ταινία αποτελεί τη συνέχεια της ελληνικής σειράς κόμικς Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα και έχει ήδη καταχωρηθεί στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, ως η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία επικής φαντασίας που επιχειρεί να μεταφέρει ένα ελληνικό κόμικ στη μεγάλη οθόνη.

Όνειρό του μια μέρα είναι να δουλέψει για το κόμικ του Κόναν του Βάρβαρου. Σιχαίνεται τη λογοκρισία στα κόμικς και τις ταινίες! Λατρεύει και βρίσκει συναρπαστική την Μυθολογία κάθε πολιτισμού.