ONLINE COMICS: FOWL LANGUAGE

Writer/Artist: Brian Gordon
http://www.fowllanguagecomics.com/

flΤην τελευταία φορά, παρουσίασα το WONDERMARK, ένα webcomic που κυκλοφορεί χρόνια τώρα, και αντλεί την έμπνευσή του από γκραβούρες του 19ου Αιώνα. Σήμερα, σας έχω το διαμετρικά αντίθετό του. Το FOWL LANGUAGE ήρθε στον κόσμο μόλις τον Ιούλιο του 2013 και περιγράφει την καθημερινή ζωή ενός σύγχρονου ανθρώπου.

(Παπιού! Συγγνώμη, μπερδεύτηκα.)

Ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Dicky, και πρόκειται για έναν μάλλον συνηθισμένο πάπιο με geeky τάσεις. Παντρεμένος, με δύο αξιολάτρευτα εκνευριστικά παπάκια, και έναν μάλλον ανώριμο αδερφό για γείτονα, o Dicky έχει, κατά πάσα πιθανότητα, μια ζωή σαν τη δική σας. Και γιατί, θα με ρωτήσετε, να διαβάσετε τις ιστορίες ενός τύπου που δεν έχει κάτι καινούριο να μας πει;

fl2Επειδή, θα απαντήσω, του καθενός η καθημερινότητα έχει αξιοπρόσεκτες στιγμές, και ο Brian Gordon τις εντοπίζει σαν λαγωνικό, καταλήγοντας σε ένα πραγματικά χιουμοριστικό αποτέλεσμα. Τα παιδάκια που αναρωτιούνται αν το 6 δις είναι μεγαλύτερο από το 12, η οργή που σου προξενεί η σελίδα σου που δεν έχει αρκετό traffic, τα φτηνιάρικα γλυκά που δίνεις στα παιδιά το Halloween… Όλα γίνονται εξαιρετικό υλικό για τα strips του FOWL LANGUAGE.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά comics εκεί έξω που καταγράφουν αστείες στιγμές της καθημερινότητας. Και ναι, θα μπορούσε να πει κανείς, ότι δεν έχουμε ανάγκη ακόμη ένα. Όμως, ο Brian Gordon έχει το γούστο και την παρατηρητικότητα που κάνει τη διάφορα και δηλώνω πολύ χαρούμενη που ήρθε να προσθέσει το λιθαράκι του στο αχανές σύμπαν των webcomics.

Όσον αφορά το σχέδιο, είναι απλό, όμορφο, με ωραία διαλεγμένα έντονα χρώματα. Μάλλον παιδικό θα το χαρακτήριζα. Κανένα πρόβλημα! Τα μάτια μου χρειάζονταν, ούτως ή άλλως, ξεκούραση, μετά τα εντυπωσιακά panels του WONDERMARK…

fl3Εδώ θα ήθελα να παραθέσω μία ωραία και αληθινή εξομολόγηση που διάβασα στο “About” του site: “Since I was in kindergarten I’ve wanted to be a cartoonist. My fellow kindergarteners also had equally unrealistic life goals, like becoming astronauts or professional athletes, but I was more tenacious. Secret to my success? I refused to learn any other marketable job skills. You get a lot of drawing done when Plan B is “Starve To Death.”

Γέλασα πολύ, και ίσως να ταυτίστικα λιγάκι…

Δεδομένου ότι το FOWL LANGUAGE έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του, περιμένει την υποστήριξή σας, κόσμε. Δώστε του, λοιπόν, μια ευκαιρία και τσεκάρετέ το.

Και αν σας αρέσει όσο άρεσε και σε εμένα, γιατί όχι, αφήστε ένα σχολιάκι στον Brian Gordon, ώστε να συνεχίσει την καλή δουλειά που άρχισε.