ROVER RED CHARLIE #1

Writer: Garth EnnisRoverRedCharlie
Artist: Michael Dipascale
Avatar Press

Είμαι ενθουσιασμένη για αυτόν τον τίτλο, αν και προτιμώ τις γάτες. Το λέω αυτό, γιατί το ROVER RED CHARLIE βάζει στο προσκήνιο τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου – o οποίος δεν είναι άλλος από τον σκύλο. Μάλλον φαίνεται λίγο από τον τίτλο, μιας και αποτελείται από τα ονόματα των τριών τετράποδων φίλων μας. Δυστυχώς, όμως, η ιστορία δεν εξελίσσεται γύρω από παιχνίδια και λιχουδιές – για σκύλους. Οι σκηνές είναι πολύ αποκρουστικές και, ορισμένες φορές, λυπηρές.

Το λόγο για τον οποίο οι σκηνές δεν είναι για άτομα κάτω των δεκαέξι ετών (όπως προειδοποιεί η σειρά), είναι επειδή υπάρχει πολύς θάνατος. Κυρίως ανθρώπων. Χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Βασικά για άγνωστο λόγο. Για να καταλάβετε, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου και RoverRedCharlie3ταυτόχρονα εναντίον του εαυτού τους. Και δεν είναι ζόμπι, αυτό σας το εγγυώμαι. Υπάρχουν πολλοί που βάζουν φωτιά στον εαυτό τους και στους γύρω τους, άλλοι που πηδάνε από οροφές και περβάζια, ακόμη και υπερβολικά πεινασμένα παιδάκια. Και μέσα σε όλον αυτό το χαμό, οι ήρωες της ιστορίας προσπαθούν να σωθούν, ή και να βρουν λύση.

Οι ήρωες, όπως προανέφερα, είναι σκυλάκια. Σκυλάκια τα οποία δε ξέρω πόσο ικανά είναι να καταλάβουν τι γίνεται στον κόσμο, ειδικά όταν ο ίδιος ο κόσμος είναι στα χειρότερα του. Απόλυτη παράνοια και χάος. Όπως και να ‘χει, δυστυχώς, μέσα σε αυτό το χάος, μέχρι και οι ήρωες μας έζησαν τον πόνο του θανάτου, καθώς ο Max, ένας ακόμη σκύλος, έχασε άδικα τη ζωή του από ένα αφεντικό – ή “feeder”, όπως τον αποκαλούν. Κατά τα άλλα, είναι αρκετά γενναίοι και πολύ δεμένοι φίλοι. Έχουν ήδη διασώσει έναν του είδους τους και έχουν προσπαθήσει να σώσουν έναν feeder. Μάταιος κόπος. Κρίμα, αφού στο τέλος φαίνεται πως ο σκύλος, αν και ανήμπορος να βοηθήσει, πραγματικά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τελικά, όσο και αν αγαπάμε τα αιλουροειδή, αυτή είναι μία μεγάλη αλήθεια.

RoverRedCharlie1Όποτε, ο Garth Ennis διάλεξε τους καλύτερους πρωταγωνιστές για την ιστορία. Προσωπικά, δεν πιστεύω πως μπορούσε να είχε βρει καλύτερους. Όταν τρελαίνεται ο κόσμος, πάντα βλέπουμε τον άνθρωπο και ξεχνάμε λίγο την υπόλοιπη ζωή στον πλανήτη, αλλά εδώ ο συγγραφέας μας δίνει την ιστορία των ζώων, πιο συγκεκριμένα των κατοικίδιων, και αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Επιπλέον, είναι και πολύ ωραία γραμμένο, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το σχέδιο, αρκετά αληθοφανές και μακάβριο, αλλά διαθέτοντας όση λεπτομέρεια είναι απαραίτητη. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα το ROVER RED CHARLIE – αλλά μόνο εάν είστε πάνω από δεκαέξι ετών.