SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 18-12-13

Καλωσορίσατε στη στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας, με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή τη φορά, έχουμε παραμύθια από χώρες μακρινές, θρυλικές ιστορίες από χώρες λιγότερο μακρινές (ή περισσότερο… χμμ… δεν είναι σίγουρη), όμορφες γυναίκες και σκουπίδια που αγαπάτε να μισείτε.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

CAUTIONARY FABLES AND FAIRY TALE: AFRICA EDITION

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/712439/video-313548-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Την τελευταία δεκαετία, τα παραμύθια έχουν πάρει πολύ τα πάνω τους. Το FABLES, για παράδειγμα, αλλά και ταινίες που προσφέρουν ένα αιμοβόρικο, με έμφαση στην αισθητική και τη φωτογραφία, re-imagining κλασικών ηρώων της παιδικής μας ηλικίας, άλλοτε επιτυχημένο και άλλοτε λιγότερο. Η εμπορική επιτυχία, όμως, είναι αδιαμφισβήτητη και έχει προκαλέσει ένα κύμα από τέτοιας θεματικής εκδόσεις στα comics. Αναμφίβολα, πάντως, πρόκειται για trend, το οποίο αφορά τους ήρωες των Δυτικών παραμυθιών. Έτσι, μια ανθολογία comics που αφορά σε παραμύθια της Αφρικής, είναι και trendy και πρωτότυπη.

Πόσο πάει το μαλλί;$5 το PDF, $20 (συν $15 μεταφορικά) το εκτυπωμένο (και δώρο το PDF, και access στο “behind the scenes” blog.

AFRICA

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμη τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για τη στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους, την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται, την στιγμή που το διαβάζετε, να τα έχει καταφέρει.)

FINN McCOOL

[youtube]http://youtu.be/IYGmoblJbpM[/youtube]

What’s the Story (Morning Glory?): Υπήρξε εποχή όπου το όνομα McCool δεν ακουγόταν σαν τραγικά αποτυχημένη προσπάθεια καγκουροποζεριάς. Ο Finn είναι ένας από τους μεγαλύτερους μυθικούς Ιρλανδούς ήρωες, και η ιστορία του, την εποχή της μαγείας, των πολέμων, των επικών μαχών, είναι μεν αγαπητή, αλλά κάπως ξεχασμένη στις μέρες μας.

Notable Perks: Προσωπικό τηλεφώνημα από τον δημιουργό, ο οποίος θα σας αφηγηθεί μια ιστορία με πρωταγωνιστή των Finn McCool!

Πόσο πάει το μαλλί; $25 το hardcover υπογεγραμμένο.

finn

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

DRAWING BEAUTIFUL WOMEN: THE FRANK CHO METHOD

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/767395/video-316869-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Ο Frank Cho, δημιουργός του LIBERTY MEADOWS, είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για τις υπέροχες γυναίκες που σχεδιάζει. Τώρα, έχετε τη δυνατότητα να κλέψετε όλα τα μυστικά του και να τον αντιγράψετε. Ή απλά, να χαζεύετε τις μεθόδους και τις τεχνικές του.

Claim to fame: Είπαμε, Frank Cho.

Πόσο πάει το μαλλί; $20 το βιβλίο μαζί με δύο prints.

cho

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ… ναι. Το πιο “wtf” project που είδαμε τελευταία.

Κάτι τα στενά οικονομικά, κάτι που ακόμα δεν μου έχει έρθει το δώρο των Χριστουγέννων, πάλι σε σκουπίδια θα στραφώ για το κλείσιμο αυτής της στήλης.

Υπάρχει, λοιπόν, το αριστούργημα SOLAR AFRO HERO’S & SHERO’S, όπου το κακό 3D (άραγε, υπήρξε ποτέ καλό 3D σε comics;) συνδυάζεται με θρησκευτική κατήχηση, κάτι με τους λαούς της Αφρικής, τον ήλιο και την φιλαναγνωσία. Νομίζω.

Παίζει πολύ θρησκεία τελευταία, υποθέτω μάλλον λόγω Χριστουγέννων. Υπάρχει, λοιπόν, και το FROM THE DUST, ένα project ντισνεικών επιρροών στο σχέδιο, όπου παρουσιάζεται η παλαιά διαθήκη από την οπτική των Μορμόνων. Νομίζω.

Τέλος, το ότι το FAIRY TALES VS. MONSTERS ξεπέρασε το στόχο των $6.500, με απελπίζει για την πορεία του ανθρώπινου είδους. Bonus: το LEGACY OF ATLANTIS αποδεικνύει ότι όταν κάποιος προσπαθεί πολύ, μπορεί να αποτύχει ακόμη και στο tracing.

atlantis