RANDOM THOUGHTS 23-12-13

cotillard_9

Κάποιοι άνθρωποι το έχουν στο DNA τους να βγαίνουν πάντα υπέροχοι στις φωτογραφίες…

Καλώς ορίσατε, για μια ακόμη φορά, στη στήλη που θα μπορούσε να πει τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά επειδή ένα επίπεδο wit και whimsy επιβάλλεται στις μουντές μέρες μας, προτιμά να τους βγάζει ψευδώνυμο. Στη στήλη που λατρεύει χιλιάδες πράγματα, χωρίς τα οποία δεν θα μπορούσε να ζήσει, και μισεί άλλα τόσα, χωρίς τα οποία δεν θα ήθελε να ζήσει (η Lady Gaga και ο Αρναούτογλου εξαιρούνται).

Στη στήλη που πιστεύει πως δεν υπάρχει καμία ιστορία που δεν θα μπορούσε να γίνει ένα εκπληκτικό μιούζικαλ στα κατάλληλα χέρια, και που αμφισβητεί την ύπαρξη ρινόκερων, ξωτικών και σοβαρών/συνειδητοποιημένων ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛ., επειδή δεν έχει δει ποτέ κανένα από τα προηγούμενα “φαινόμενα” από κοντά.

Στη στήλη που ακόμη και αν όλα τα στοιχεία που την προσδιορίζουν (δομή, ύφος, στιλ γραφής, απόψεις περί φεμινισμού, αναλογία comics και non-comics related θεμάτων) αλλάξουν ριζικά, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει να “ανοίγει” με μια φωτογραφία της ωραιότερης γυναίκας που έχει εμφανιστεί στον πλανήτη τα τελευταία 30-40 χρόνια!

Αρκετά, όμως, με τις gimmicky εισαγωγές. Ας ξεκινήσουμε, γιατί θα ήθελα να το μαζέψω γρήγορα το σημερινό και να ξεκινήσω επιτέλους τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές μου!

Σοβαρά, τώρα! Δεν υπάρχει καν σύγκριση!

Η Marvel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες σελίδες από το remastered reprint του MIRACLEMAN. Προσωπικά, δεν έχω αποφασίσει αν θα το αγοράσω, γιατί έχω ήδη στη συλλογή μου τα πρωτότυπα τεύχη (Χα-χα! I rule, you suck!), αλλά πρέπει να παραδεχτώ πως η διαφορά ποιότητας και “καθαρότητας” είναι χαώδης, με τη νέα version να υπερέχει πανηγυρικά, από κάθε άποψη, έναντι της παλιάς. Και αυτό σας το λέει κάποιος που γενικώς ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ το μοντέρνο coloring στα περισσότερα comics.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, νομίζω πως όποιος ισχυριστεί πως προτιμάει το παλιό coloring, είτε έχει καταρράκτη (ζητώ συγνώμη προκαταβολικά από όποιους πραγματικά έχουν καταρράκτη, ή έχουν συγγενείς με καταρράκτη, ή έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα από πτώση σε καταρράκτη), είτε πάσχει από χρονία “κλασσικίτιδα” και αδυνατεί να εξετάσει το ενδεχόμενο ότι “αυτό με το οποίο μεγαλώσαμε ή/και γνωρίσαμε πρώτο” μπορεί και να μην ήταν πολύ καλό. (Χμμ… 250 λέξεις για το MIRACLEMAN και ούτε μια αναφορά στον γνωστό ερημίτη. I must be going soft.)

peter_otoole_2

And a freakin’ good-looking dude, in his day, as well!

Στα δυσάρεστα νέα της εβδομάδας, έφυγε σε ηλικία 81 ετών, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ηθοποιός Peter O’ Toole (ή όπως θα έλεγε ο Γιώργος Παπαδάκης, “ο Πέτρος Οτούλης”, για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα). Το να μιλήσω για τον O’Toole και να προσπαθήσω να υπερθεματίσω για το ανυπέρβλητο υποκριτικό ταλέντο του, την επιβλητική παρουσία του, και τον αέρα “σπουδαιότητας” που έβγαζε στην οθόνη, είναι μάλλον περιττό. Θα πω απλά ότι ήταν ένας από τους 3-4 προσωπικά αγαπημένους μου ηθοποιούς, και πως ερμηνείες του όπως αυτές στο BECKETT, το THE STUNT MAN, το MY FAVORITE YEAR, το THE LION IN WINTER, και φυσικά, το LAWRENCE OF ARABIA, συγκαταλέγονται κατ’ εμέ μέσα στις καλύτερες όλων των εποχών! A movie star AND an actor!

Joan_Fontaine

They don’t make ’em like that anymore…

Εκτός από τον Peter O’ Toole, όμως, μας άφησε και η σπουδαία Joan Fontaine, σε ηλικία 96 ετών. Επίσης τεράστια ηθοποιός (όχι στο βεληνεκές του O’Toole, φυσικά, αλλά αυτό είναι σαν να λέμε ότι ο Dirk Nowitzki είναι σπουδαίος μπασκετμπολίστας και να διευκρινίζουμε ότι δεν είναι στο επίπεδο του LeBron James!), με πολύ σημαντική καριέρα και ορισμένους ιδιαίτερα χαρακτηριστικούς ρόλους και κορυφαίες ερμηνείες, κυρίως σε ταινίες του Alfred Hitchcock, όπως το REBECCA και το SUSPICION. Αντιλαμβάνομαι πως είναι λίγο “περίεργο” να στενοχωριέται κανείς που πέθανε ένας άνθρωπος που κόντευε τα 100, αλλά η αλήθεια είναι πως είχα αρχίσει να πιστεύω πως οι αδερφές De Havilland (το πραγματικό όνομα της Fontaine) θα ζήσουν για πάντα! (Πάντως, η μεγαλύτερη αδελφή της Joan, Olivia, είναι ακόμη κοντά μας!)

serious_drebin

Ο Andy Bernard του OFFICE δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιες ατάκες!

Και περνάμε στη χειρότερη ιδέα της εβδομάδας, η οποία, για άλλη μια φορά, γεννήθηκε στο Hollywood. Κάποια σαϊνια εκεί στην PARAMOUNT, λοιπόν, σκέφτηκαν να κάνουν remake του NAKED GUN και να δώσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο του επιθεωρητή Frank Drebin (με τον οποίο έγραψε ιστορία ο Leslie Nielsen), στον Ed Helms. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Helms ως κωμικό, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς πυρηνικός φυσικός για να καταλάβει ότι λόγω φυσιογνωμίας, ύφους και στιλ, είναι εντελώς ακατάλληλος για το ρόλο!!!

paul_rudd

Very random thought: Αν η Rashida Jones παίξει την Wasp, το μένος των απανταχού fanboys θα μειωθεί στο μισό σε σχέση με αυτό που επέδειξαν για τον Michael Clark Duncan και τον Michael B. Jordan;

Στα “σημαντικά κομιξονέα της εβδομάδας”, μάθαμε ότι ο Paul Rudd, επειδή προφανώς φοβήθηκε ότι μπορεί να του πάρει κάποιος τον τίτλο του πρωταγωνιστή στη λιγότερο αστεία κωμωδία όλων των εποχών, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση των Marvel Studios και να υποδυθεί τον Ant Man στην ομώνυμη νέα νέα ταινία του “House Of Avengers”. Δεν πρόκειται να το δω, φυσικά. (Μεταξύ μας, δεν θα το έβλεπα ακόμη και αν έπαιζε ο Peter O’ Toole…)

BTW, όσο αυξάνονται οι κινηματογραφικές μεταφορές υπερηρωικών comics και όσο παραμένουν στη λογική των “big casts”, τόσο θα αυξανόνται και οι ευκαιρίες για χαριτωμένα αστεία όπως αυτό. (Τα οποία, προσωπικά, βρίσκω απείρως πιο διασκεδαστικά από τις ίδιες τις υπερηρωικές ταινίες, οπότε keep it up, people!)

Προσωπικά, δε νομίζω ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να παντρευτώ, ή να κάνω ποτέ πρόταση γάμου (τα δύο δεν είναι απαραιτήτως αλληλένδετα, by the way), αλλά η αλήθεια είναι πως οι ιδιαίτερα ρομαντικές ή/και ευφάνταστες προτάσεις, μου φέρνουν ένα ηλίθιο χαμόγελο στο πρόσωπο…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SO51UQlxVyw#t=175[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W_iiHQEtBpI[/youtube]

Random Misandry Alert: Για ακόμη μια φορά, μας έρχεται από το The Beat, όπου η Heidi MacDonald αποφάσισε πως η τραγική, σεξιστική και άκρως προσβλητική συμπεριφορά κάποιου τύπου σε ένα convention panel εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ STRAIGHT ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! Η τραγωδία, φυσικά, συνεχίστηκε στα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου, όπου γίναμε μάρτυρες τοποθετήσεων απείρου κάλλους, όπως οι παρακάτω…

fucking_moron_alertfucking_moron_alert_2fucking_moron_alert_3

Ενώ όταν κάποιοι, μεταξύ των οποίων και ο Tom Bedard, προσπάθησαν να ανακαλέσουν στην τάξη την Heidi για τη χοντράδα της…

Bedard_voice_of_reason

Η “δημοσιογράφος” εξοργίστηκε και έσκιζε τα ρούχα της (Ή μήπως έκαιγε το σουτιέν της; Ποιό είναι το proper feminist etiquette;), ισχυριζόμενη πως αστειευόταν και πως “δεν ήταν αυτό το θέμα”! (Το γαμημένο το “θέμα”! Πάντα όταν πέφτουμε σε λάθη ή/και ακραίες γενικεύσεις, ποτέ δεν είναι “αυτό”!)

final_moron_alert

Η Heidi, όμως, παίρνει και το βραβείο της κωλοτούμπας της εβδομάδας, καθώς όταν αποκαλύφθηκε πως ο “δράστης” της σεξιστικής συμπεριφοράς/σεξουαλικής παρενόχλησης, ήταν ο φίλος της ο Scott Lobdell, μαλάκωσε επικίνδυνα και επέδειξε πολύ πιο διαλλακτική συμπεριφορά, σε σχέση με παρόμοια συμβάντα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος.

lobdell_2

Κάποιος να τσεκάρει αμέσως που ακριβώς βρίσκεται το αριστερό χέρι του Scott Lobdell!

BTW, έχοντας γνωρίσει έστω και λίγο τον Scott Lobdell και έχοντας παρατηρήσει τη δημόσια εκφορά του, δυσκολεύομαι να κατανοήσω το πως η Heidi, που κόπτεται για το πώς μπορούμε όλοι μας να κάνουμε το κάτι παραπάνω για να διορθώσουμε τα λάθη στη συμπεριφορά των άλλων, δεν είχε έρθει σε κόντρα με τον φίλο της νωρίτερα! Αλλά ξέχασα, η Heidi δεν είναι “straight white male” (τα δύο από τα τρία elements δεν αρκούν), οπότε δεν πέφτει σε αυτήν το βάρος του να φτιάξει τον κόσμο…

Για να ηρεμήσουμε λίγο και να μας φτιάξει η διάθεση, δείτε το παρακάτω. Θαυμάσιο τραγούδι, υπέροχο video, και γενικά, πάρα πολλά good vibes (τα οποία πάντα χρειάζονται). Props to Pharrell Williams!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM[/youtube]

Αν η Jennifer Lawrence είναι, αδιαμφισβήτητα και με μεγάλη διαφορά, η πιο αξιαγάπητη γυναίκα στο Hollywood, τότε η Greta Gerwig παίζει δυνατά για τη δεύτερη θέση.

marie_antoinette

Ένα από τα αριστουργήματα της Sofia.

Το καλύτερο νέο της εβδομάδας είναι, σαφέστατα, η ανακοίνωση ότι η Sofia Coppola θα μεταφέρει στον κινηματογράφο το FAIRYLAND της Alysia Abbott, το οποίο, με βάση τις τελευταίες ταινίες της Coppola και το πανίσχυρο original material, ενδέχεται να είναι μια από τις καλύτερες ταινίες των επόμενων ετών.

Παρεμπιπτόντως, η Sofia έχει εξασφαλισμένο και το βραβείο της πιο σωστής απόφασης της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς επέλεξε να μη συνεχίσει μια αμφιβόλου ποιότητας (και επιτυχίας) καριέρα ως ηθοποιός και να εξελιχθεί σε κορυφαία σκηνοθέτιδα, της οποίας περιμένουμε κάθε νέα ταινία με κομένη την ανάσα.

Σοβαρός λόγος για να αντιπαθώ και παράλληλα να φοβάμαι το Facebook, νούμερο 6248.

Το Alamo Drafthouse είναι, η αγαπημένη μου κινηματογραφική αίθουσα, παρ’ όλο που δεν έχω πάει ποτέ στο Τέξας!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1L3eeC2lJZs[/youtube]

Το βραβείο του μαλάκα της εβδομάδας, το παίρνει δικαιωματικά ο Tom Brevoort, ο οποίος πλέον έχει αναγάγει το ρόλο του Company Man σε (άκρως ενοχλητική και ιδιαιτέρως απεχθή) επιστήμη.

terrible_nyk

Στη συγκεκριμένη φάση, ο ένας παίκτης των Knicks κοιτάζει χωρίς λόγο το καλάθι, ο δεύτερος κοιτάζει απορημένος τον πρώτο, και οι άλλοι δύο κάνουν σκριν ο ένας στον άλλο. Ο πέμπτος αγνοείται…

Το βραβείο των losers της εβδομάδας (ή και του μήνα, ή και της περιόδου Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013-14, ενδεχομένως και της τελευταίας πενταετίας!) το παίρνουν, εκτός συναγωνισμού, οι φετινοί New York Knicks, οι οποίοι έχουν βαλθεί να κάνουν τους πάντες να ξεχάσουν οτιδήποτε θεωρούν λογικό και φυσιολογικό σε σχέση με το μπάσκετ, και ανακαλύπτουν διαρκώς νέους τρόπους για να χάσουν ένα παιχνίδι

Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται μάλλον ο Shia LeBeouf, επειδή δεν φρόντισε να μάθει ότι ακόμη και όταν είσαι ανήθικος και λογοκλόπος, πρέπει τουλάχιστον να είσαι προσεκτικός και να το κάνεις “με τρόπο”. (Επίσης, παίρνει έξτρα πόντους για την πιο lame απολογία όλων των εποχών.)

jennifer-lawrence-wait-a-minute

Η Jennifer έχει μόλις δει το πειραγμένο εξώφυλλό της και ετοιμάζεται να ζητήσει εξηγήσεις!

Ως σημαντικότερη συμβουλή για το 2014, υπενθυμίζω ότι επειδή το Photoshop υπάρχει και ξέρετε να το χειρίζεστε, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να το κάνετε πάντα!!!

Στη συγκλονιστικότερη διαπίστωση του 2013, ανακάλυψα ότι έχω περισσότερα λεφτά στην τράπεζα από τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α!!!

Αισθάνομαι τρομερή υπερηφάνεια που από τις 10 ταινίες τις οποίες το Yahoo! Movies ψήφισε ως χειρότερες του 2013, δεν έχω δει καμία! (Μια υπερηφάνεια που μετριάζεται κάπως από το γεγονός ότι τη μία από τις δέκα σκοπεύω να τη δω μόλις βγει στις αίθουσες, και δύο ακόμη τις έχω κατεβάσει εδώ και αρκετό καιρό και σκέφτομαι να τους δώσω μια ευκαιρία…)

— Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Η ανυπέρβλητη και αξιολάτρευτη Doris Day, η ύπαρξη ενός νέου LOVE & ROCKETS κάθε χρόνο, η υπέροχη, εκτυφλωτική, ανεπανάληπτη Bebe Neuwirth ως Velma Kelly, τα μελομακάρονα με σοκολάτα, η εναρκτήρια σεκάνς στο GOLD DIGGERS OF 1933 με την Ginger Rogers να τραγουδάει το “We’re In The Money”. (To be continued…)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UJOjTNuuEVw[/youtube]

Αυτά για σήμερα και… αυτά για φέτος. Σας αφήνω με ευχές για ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Μαζί θα τα ξαναπούμε (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στις 5 Γενάρη. See you next year!