ONLINE COMICS: Strong Female Protagonist

sfp-coverWriter: Brennan Lee Mulligan
Artist: Molly Ostertag
http://strongfemaleprotagonist.com/

Γύρισα για διακοπές στην Αθήνα. Με το που μπήκα σπίτι, ακολούθησα τα εξής τρία βήματα: 1. αγκάλιασα την αγαπημένη μου φαμίλια. 2. αγκάλιασα το γάτο. 3. αγκάλιασα τα comics μου (υπάρχει και ένα βήμα 4 όπου εμπλέκονται μελομακάρονα, αλλά ας μείνουμε στο θέμα). Τα ξεφύλλισα, τα μύρισα, αναθερμάναμε την ταλαιπωρημένη από την απόσταση σχέση μας. Αλλά, ως γρήγορη αναγνώστρια, μέσα σε μια βδομάδα τα είχα ξαναδιαβάσει. Και, επειδή διακοπές είναι και χρειάζομαι comics να γεμίζουν τις ώρες που δεν κάνω τίποτα, κατέφυγα στην παλιά καλή και δοκιμασμένη λύση: τα webcomics.

Μέσα στις αχανείς λίστες αξιολόγησης online comics που κυκλοφορούν στο internet, ο τίτλος STRONG FEMALE PROTAGONIST κατάφερε να ξεχωρίσει και να με οδηγήσει σε ένα comic που δεν είχα τσεκάρει ποτέ μου. Μετά από λίγο διαδικτυακό ξεφύλλισμα, αποφάσισα ότι θα με συνόδευε για το υπόλοιπο απόγευμα.

sfp-2-21-for-webΗ ιστορία μιλάει για την Alison, μια νεαρή superhero που αποφασίζει να αποσυρθεί από τη ξεχωριστή ζωή της, και να αρχίσει να ζει τη φυσιολογική ζωή μιας 20χρονης κοπέλας. Έλα όμως που πριν αποσυρθεί, αποκαλύπτει την ταυτότητά της… Φυσικά, μετά από αυτήν την κίνηση, το παρελθόν της δε σταματάει να την κυνηγάει και η Alison δέχεται συνεχώς επισκέψεις από παλιούς φίλους και εχθρούς. Και, ενώ ανησυχεί ήδη αρκετά για τους βαθμούς της ή για το πρώτο της αγόρι (που δε λέει να υπάρξει), έχει επιπλέον στο κεφάλι της αγωνίες που αφορούν το μέλλον του κόσμου, την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη της… Πολύ μεγάλο βάρος που αρκεί για να λυγίσει και την πιο strong protagonist.

Αν και το concept είναι ενδιαφέρον, το comic είναι λίγο πιο μελό από όσο θα ήθελα. Η Alison θέτει συνεχώς βαθυστόχαστα ερωτήματα σχετικά με το ρόλο της ύπαρξης των superheroes και η αλήθεια είναι πως από ένα σημείο και πέρα αρχίζει να κουράζει. Για αυτό το λόγο υπήρξαν αρκετές φορές που πηδούσα βαρετές σελίδες ή κλαψιάρικους μονολόγους. Χωρίς αυτούς, η ιστορία κύλησε πολύ ωραία και με ενδιαφέρον και ακριβώς για αυτό βρίσκεται στη σημερινή στήλη.

sfp-2-4-for-webΚαι τώρα, κυρίες και κύριοι, ιδού η πιο σύντομη “όσον αφορά στο σχέδιο” παράγραφός μου:

Μέτριο, ούτε αρκετά κακό για να κραχτεί ούτε αρκετά καλό για να καθυστερήσω λίγο ακόμα την τελεία.

Όχι, κατά πάσα πιθανότητα, το STRONG FEMALE PROTAGONIST δε θα μείνει στην ιστορία. Είναι όμως ενδιαφέρον, τρυφερό και επιτρέπει στον αναγνώστη να ταυτιστεί με την πρωταγωνίστρια. Σας αφήνω με το link κι ένα μικρό tip ανάγνωσης: αν ένας διάλογος σας φανεί βαρετούλης, μη φοβηθείτε να τον περάσετε και να πάτε παρακάτω. Κατά πάσα πιθανότητα, είναι και αχρηστούλης επίσης και η ιστορία θα κυλήσει μια χαρά και χωρίς αυτόν….