BAD BLOOD #1

Writer: Jonathan Maberry23766
Artist: Tyler Crook
Dark Horse Comics

Τα τελευταία χρόνια το vampire mythos έχει φάει τόσους σταυρούς στο στέρνο, που το εξονυχιστικό φιλτράρισμα είναι απαραίτητη διαδικασία πριν πιάσεις κάτι “σκοτεινό” στα χέρια σου. Ένα καλό cover/ artwork, φυσικά, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία.

Το πολύ όμορφο artwork στο οποίο αναφέρομαι ανήκει στο BAD BLOOD, το οποίο είναι μία horror σειρά πέντε τευχών. Το πρώτο της τεύχος κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες του 2014 από την Dark Horse και, όπως καταλάβατε, με έπεισε να το διαβάσω.

Από τα πρώτα panels μπορούμε να καταλάβουμε ότι o πρωταγωνιστής της ιστορίας, Trick, δεν είναι στα καλύτερα του. Για την ακρίβεια, είναι στα χειρότερα 2014-01-12_10h28_35του, μιας και έχει καρκίνο. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τραγικά, όταν ένας βρικόλακας του επιτίθεται και του πίνει το αίμα. Το αίμα του φυσικά είναι γεμάτο με βαριά φάρμακα (από τις χημειοθεραπείες) και ουσιαστικά δηλητηριάζει/ μολύνει τον βρυκόλακα. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, το creepy βαμπίρ είχε κάποιο master-plan κατά νου και, επειδή ο Trick του χάλασε τα σχέδια, σκοτώνει τον καλύτερό του φίλο. Αποτέλεσμα; Ο Trick, παρά την αδυναμία του, να θέλει να πάρει εκδίκηση και να σφάξει το βαμπίρ. Επιτέλους μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα με vampires! No demon hunters, no “γούτσου-γούτσου” vampires. Ο Trick είναι όντως σε άσχημη κατάσταση (ψυχολογική και σωματική) και περισσότερο μόνος από ποτέ.

Περί εικαστικών, έχω να πω -μόνο θετικά (εξάλλου αυτό μου τράβηξε την προσοχή). Το σχέδιο δείχνει να είναι όλο στο χέρι. Μελάνι και ακουαρέλες. Ξεπλυμένο και μουντό, που ταιριάζει τέλεια με την ατμόσφαιρα! Υπάρχουν, φυσικά, κι αυξανόμενες κόκκινες (κέτσαπ) αντιθέσεις. Περισσότερο απόλαυσα τους χαρακτήρες. Γενικά, όμως, το σχέδιο είναι πολύ όμορφο, με αγαπημένες indie επιρροές. Επίσης, θα βρείτε κάποια πολύ ατμοσφαιρικά πλάνα ανάμεσα στα panels.

Εντύπωση, επίσης, μου έκανε η οπτική αντιμετώπιση του “κτήνους”. Νομίζω ότι δεν έχω ξαναδεί τέτοιο βρικόλακα. Cultist’s outfit, περίεργη μη-ανθρώπινη φάτσα, ανάποδοι σταυροί, πεντάλφες και αναφορές σε κάποια σκοτεινή θεά. Έχω περιέργεια να δω πως θα διασκευαστεί, για άλλη μία φορά, ο μύθος των vamps.

Η όλη φάση είναι κάπως καταθλιπτική, βέβαια, αλλά προβλέπω ότι το BAD BLOOD 2014-01-12_10h27_03έχει να δώσει καλό υλικό. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και με πολύ περίεργο τρόπο… Ας μην κάνουμε, όμως, πρόωρα αρνητικές σκέψεις. Παραμένω πιστός, γιατί το πρώτο αυτό μέρος ήταν και καλό σαν τεύχος, με το promising σενάριο αλλά και το ωραίο artwork να ολοκληρώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του.