SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 15-01-14

Καλωσορίσατε στην στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή την φορά (μαζί με τις θερμές ευχές για καλή χρονιά κτλ.) έχουμε μια mini εκδοχή της αγαπημένης σας στήλης, καθώς η συντάκτρια λείπει σε διακοπές και αναγκάστηκε για πρώτη φορά να την γράψει αρκετά νωρίτερα απ’ ότι συνήθως.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

LITTLE NEMO

nemo1

What’s the Story (Morning Glory?): Όσα χρόνια ασχολούμαι με comics, ποτέ δεν σταματά να μου κάνει εντύπωση το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται φανατικά και εκτενώς με το παρόν τους (άντε, στην καλύτερη περίπτωση, και με το πρόσφατο παρελθόν τους), αγνοώντας επιδεικτικά την προϊστορία τους. Και είναι κρίμα για πραγματικά διαμάντια, όπως οι μοναδικά ευφάνταστες δουλειές του Winsor McCay, που έχουν πράγματα να πουν ακόμα και σήμερα.

Claim to fame: Σοβαρά, πιο κλασικό δεν πάει και επίσης, εξίσου σοβαρά, είναι αριστούργημα.

Πόσο πάει το μαλλί; $34 ο κάθε ένας από τους δύο τόμους.

nemo2

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

SOMETHING TERRIBLE

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/782061/video-324999-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Όταν ένα project ξεπερνά το πολλαπλάσιο του αρχικού του στόχου, μέσα σε μερικές ώρες, ξέρεις ότι πρόκειται για κάτι τουλάχιστον ενδιαφέρον. Ο Dean Trippe δημιουργεί ένα αυτοβιογραφικό comic που ερευνά την παιδική κακοποίηση, με βάση τις αναμνήσεις του από όταν ήταν μικρός και το πώς τα comics και οι ήρωές τους τον βοήθησαν να ξεπεράσει τα τραύματά του.

Claim to fame: Μπήκε σε αρκετές λίστες με τα καλύτερα comics του 2013 και καλά λόγια λένε καμιά δεκαριά άνθρωποι της comics industry.

Sneak peek: Έχει δημοσιευτεί ως webcomic και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Πόσο πάει το μαλλί; $1 το PDF και $15 (συν $15 για μεταφορικά) το physical copy, με διάφορα bonus material.

somethingterrible

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ…ναι. Το πιο wtf project που είδαμε τελευταία

[youtube]http://youtu.be/g_QhPG4cHVc[/youtube]

Τρελή τυρίλα στο βίντεο για το THE ISLE OF CIPIT, που διεκδικεί τα λεφτάκια μας χωρίς ούτε μια εικόνα από εσωτερική σελίδα (ή εξωτερική, for that matter). Γενικά, το fantasy στα comics (όπως και στην λογοτεχνία, άλλωστε – κακά τα ψέματα) εύκολα πάει σε κακά, πολύ κακά μονοπάτια και το project αυτό μοιάζει να οδεύει ντουγρού για τα χειρότερα. Δηλαδή, σοβαρά, μια τύπισσα αυτοέκδοσε τα βιβλία της, πήρε ένα βραβείο (χωρίς να διευκρινίζει ποιος της το έδωσε – θα μπορούσε να είναι το καλύτερο βιβλίο που διάβασε η γιαγιά της υποθέτω) και προσπαθεί να σε πείσει με το επιχείρημα “Understanding that reading is not everybody’s cup of tea, one of her dreams is to expand into other mediums in order to reach more people”… δεν έχω λόγια. Να δεις που, μέχρι να γυρίσω από τις διακοπές, θα έχει πιάσει τον στόχο του. Sigh…