Δύο Ακόμη Καλεσμένοι Στο Comicdom Con Athens 2014

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το Comicdom Con Athens 2014 θα φιλοξενήσει δύο εξέχοντες ευρωπαίους δημιουργούς comics: Τον Ισπανό Enrique Sánchez Abulí, σεναριογράφο του δημοφιλούς TORPEDO, και τη Γαλλίδα Pénélope Bagieu, η δουλειά της οποίας μεταφέρθηκε πρόσφατα στη μεγάλη οθόνη.

Torpedo Book 4Ο Enrique Sánchez Abulí ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές των 80s, ως μεταφραστής και σεναριογράφος comics. Μαζί με τον βετεράνο σχεδιαστή Alex Toth υπήρξαν δημιουργοί του δημοφιλούς TORPEDO 1936. Ένα χρόνο μετά, η συνεργασία έληξε λόγω δημιουργικών διαφορών και τη θέση του Toth πήρε ο Jordi Bernet. Η εξαιρετική δημιουργική χημεία τους οδήγησε στη διεθνή εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του TORPEDO, με τη σειρά να λαμβάνει το 1986 το βραβείο καλύτερου ξένου άλμπουμ στο Διεθνές Φεστιβάλ της Angoulême, και δύο υποψηφιότητες για Harvey Award το 1994 και το 1995.

Η επίσκεψη του Enrique Sánchez Abulí στο Comicdom Con Athens 2014, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Pénélope BagieuH Pénélope Bagieu από τη Γαλλία, είναι εικονογράφος και δημιουργός comics. Έγινε γνωστή κυρίως χάρη στο ιστολόγιό της με comics, Ma vie est tout à fait fascinante όπου παρουσιάζει με χιούμορ διάφορες στιγμές από την καθημερινή της ζωή. Το comic της JOSEPHINE, πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη.

Η επίσκεψη της Pénélope Bagieu στο Comicdom Con Athens 2014, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Εκτός των προαναφερθέντων δημιουργών, έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο Comicdom Con Athens 2014, o βραβευμένος με Eisner Award, Βρετανός σχεδιαστής Glenn Fabry, και η ανερχόμενη Ιταλίδα σχεδιάστρια Emanuela Lupacchino. Tο Comicdom Con Athens 2014 θα διεξαχθεί από τις 4 έως και τις 6 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22).

CCA2014