DEAD BODY ROAD #1

Writer: Justin JordanDeadBodyRoad1
Artist: Matteo Scalera
Image Comics

Συνεπές με τα όσα υπόσχεται ο τίτλος του, το DEAD BODY ROAD γεμίζει τους δρόμους και τις λεωφόρους, τις αποθήκες και τα στενά σοκάκια με πτώματα. Πτώματα αντρών και γυναικών, κάποια που έχουν σχέση με την πλοκή και κάποια τυχαίων, σχεδόν περαστικών, τα περισσότερα βουτηγμένα στο αίμα. Όλα αυτά πλαισιωμένα από την πιο παλιά, αλλά ποτέ παλιομοδίτικη ιστορία, μια ιστορία εκδίκησης.

Ο Orson Gage έχασε την γυναίκα του, την Anna, σε μία ληστεία τράπεζας. Τυφλωμένος από το πένθος και το θυμό, ορκίζεται να εκδικηθεί τους υπαίτιους για την δολοφονία της. Παράλληλα, οι δολοφόνοι της Anna ψάχνουν να βρουν κάτι χαμένο, σκοτώνοντας κόσμο – κατά το συνήθειό τους – βασανίζοντας και εκβιάζοντας. Φτάνουν, λεπτά πριν από τον ήρωα, να “μιλήσουν” με το άτομο κλειδί της υπόθεσης, έναν hacker που είχαν προσλάβει για τη ληστεία της τράπεζας, για να κλέψει τα αρχεία των λογαριασμών των πελατών της, γιατί το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου της δεν ήταν αρκετό για δολοφόνους και εγκληματίες του βεληνεκούς τους. Φυσικά, ο hacker, που δεν το υπολόγιζε τέτοιο φονικό, το έσκασε με τα περιζήτητα αρχεία, εξαγοράζοντας θλιβερά λίγες ημέρες ζωής. Μη όντας όμως ένα απόβρασμα, όπως οι άντρες που κυνηγά ο Gage, η τελευταία πράξη του είναι να κατευθύνει τον ήρωα στο κυνήγι του.

Αν κάτι είναι να ειπωθεί για τον writer, Justin Jordan,είναι το ότι είναι βίαιος. Πολύ. Και, πέρα από αυτό, ότι ξέρει ποια είναι τα διαχρονικά θέματα και πώς να τα χρησιμοποιεί. Εκτός όμως αυτών, που δεν είναι απαραίτητα κολακευτικά για έναν καλλιτέχνη, αξίζει να ειπωθεί ακόμη ότι ο Jordan είναι επιδέξιος σε μία πολύ ικανοποιητική αφαίρεση στο storytelling του. Γενικότερα, ο αναγνώστης του DEAD BODY ROAD #1 προλαβαίνει να απορροφηθεί από την ιστορία και να ενδιαφερθεί για το μέλλον του ήρωα εν μέσω τόσων πολλών, μα τόσων πολλών, φόνων.deadbodyroad2

Πραγματικά, όμως, το τεύχος και το εγχείρημα συνολικά (που από πλευράς σεναρίου βαδίζει λίγο-πολύ την πεπατημένη) φτιάχνει ο Matteo Scalera με το πραγματικά μοναδικό artwork του. Η ταχύτητα, η βία, η γυναικεία ομορφιά, ο τρόμος και το πένθος, είναι όλα στα χέρια του. Ο Scalera είναι πολύ εξοικειωμένος με την κίνηση, ενώ δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει λεπτομέρειες, και δικαίως, αφού μόνο προσθέτουν βάθος στα panels του, χωρίς να τα βαραίνουν. Τίποτα δεν δείχνει να τον δυσκολεύει. Όλο το τεύχος αποκαλύπτει δουλειά υψηλής ποιότητας και αισθητικής από τον καλλιτέχνη.

Για να μην πολυλογώ αδίκως, το DEAD BODY ROAD είναι μια σειρά που οπωσδήποτε θα παρακολουθήσω και θα πρότεινα στον καθένα, αν και εφόσον μπορεί να ανεχτεί την παράλογη και αδικαιολόγητη βία και το δράμα. Πέρα, φυσικά, από το ό,τι έχει να προσφέρει η ιστορία, να επιστρέψω και να κλείσω με το πραγματικό θέμα του review. Για όσους δεν είναι fans τέτοιων ιστοριών και δεν βρίσκουν σκοπιμότητα στην βία: να η σκοπιμότητα, να ένας καλός λόγος να εντρυφήσετε στο είδος. Matteo Scalera, άνθρωποι!