SNAPSHOT REVIEWS 23-01-2014

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

REDLANTERNS26RED LANTERNS #26
Writer: Charles Soule
Artist: Jim Calafiore
DC Comics

Πέρα από το πόσο αστείο όνομα είναι για ένα comic με υπερήρωες (ή για οποιοδήποτε comic), το RED LANTERNS ήταν, από το πρώτο του τεύχος, μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Με εξαίρεση μια σύντομη κοιλιά στην πλοκή, εκεί γύρω στο τεύχος #10, η σειρά παραμένει ενδιαφέρουσα.

Σε αυτό το τεύχος, ολοκληρώνεται το story arc της αντιπαράθεσης των RED LANTERNS με τον εξωγήινο δικτάτορα Gensui, ενώ παράλληλα παρακολουθούμε την επιστροφή του Atrocitus. Το σενάριο του Charles Soule είναι αρκετά καλοδουλεμένο ώστε να καταφέρει να μας κάνει να νοιαστούμε για χαρακτήρες που, τυπικά, είναι απλά super villains. Tο σκίτσο του Jim Calafiore είναι απόλυτα ικανοποιητικό.

Αν είστε fan των space operas και δεν έχετε διαβάσει το RED LANTERNS, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και ρίξτε του μια ματιά.

REVOLUTIONARYWARREVOLUTIONARY WAR: ALPHA
Writer: Andy Lanning & Alan Cowsill
Artist: Rich Elson
Marvel Comics

Με μία λέξη, θα περιέγραφα το REVOLUTIONARY WAR ως “χλιαρό”. Δεν είναι ότι είναι πραγματικά κακό, αλλά, για επιστροφή των χαρακτήρων της Marvel UK, μετά από 20 χρόνια απουσίας, το αποτέλεσμα βγάζει μια μετριότητα που σε κάνει να απορείς γιατί μπήκαν στον κόπο να τους επαναφέρουν.

Αυτό το συναίσθημα μου άφησαν τα πάντα, από την παρουσίαση των χαρακτήρων και τη γραφή, μέχρι την εικονογράφηση του Rich Elson. Καλό μεν, αλλά θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

Στα θετικά, το REVOLUTIONARY WAR θα καλύψει τις ανάγκες σας στην κατανάλωση των λέξεων “bloody”, “blimey” και “mate”, όσο θα περιμένετε την επόμενη σεζόν του SHERLOCK.

BPRD: HELL ON EARTH #115hellonearth115
Writer: John Arcudi & Mike Mignola
Artist: James Harren
Dark Horse

Πρώτο τεύχος του arc “Reign Of The Black Flame” και οι ελπίδες μου σχετικά με το μέλλον του BPRD, έχουν αρχίσει να αναπτερώνονται.

Αφού ο Arcudi μας έβγαλε την πίστη μέχρι να επανενώσει την ομάδα (πλην των Hellboy και Abe, φυσικά, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα), η ιστορία μοιάζει πλέον σαν να πηγαίνει κάπου. Η ομάδα του BPRD ερευνά την αποκομμένη από τον έξω κόσμο Νέα Υόρκη, όπου όλα δείχνουν πως ο παλιός τους εχθρός, Black Flame, έχει επιστρέψει.

Αυτό που πραγματικά απογειώνει το τεύχος, είναι η εξαιρετική εικονογράφηση του James Harren, του οποίου η απεικόνιση της κατεστραμμένης Νέας Υόρκης μας δίνει για πρώτη φορά το feeling του μετα-αποκαλυπτικού κόσμου, που ένα comic με τον τίτλο HELL ON EARTH οφείλει να έχει.

Inhumanity1INHUMANITY #1
Writer: Matt Fraction
Artist: Olivier Coipiel
Marvel Comics

Το νέο crossover της Marvel ξεκίνησε και οι Inhumans έρχονται στο προσκήνιο. Προσωπικά, θεωρώ τους κατοίκους της Atillan ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κομμάτια του Marvel Universe, οπότε η ευκαιρία να τους δούμε να παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ιστορία του, μου φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστική.

Το INHUMANITY ξεκινά μετά το τέλος του INFINITY, όταν ο Black Bolt και ο Maximus ανατίναξαν την ιπτάμενη πόλη Atillan, στην προσπάθεια να ενεργοποιήσουν ένα όπλο που θα τους έδινε το πάνω χέρι εναντίον του Thanos. Το όπλο ενεργοποιήθηκε, δίνοντας υπερδυνάμεις σε απογόνους των Inhumans, που ζούσαν ανάμεσα στον ανθρώπινο πληθυσμό. Ενδιαφέρουσα πλοκή, που θα αποδειχθεί ακόμη καλύτερη, αν οι συντελεστές καταφέρουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις διαφορές Mutant/Inhuman στο Marvel Universe.

Γενικά, μια πολύ καλή αρχή σε ένα πολύ ενδιαφέρον crossover.

GUARDIANS10GUARDIANS OF THE GALAXY #10
Writer:Brian Michael Bendis
Artist: Kevin Maguire
Marvel Comics

Μετά από δύο απογοητευτικά τεύχη κατά τη διάρκεια του INFINITY, οι Guardians επιστρέφουν, με ένα τεύχος στο οποίο δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Με την Angela να έχει πλέον γίνει σταθερό μέλος του cast, οι Guardians απελευθερώνουν κάποιους σκλάβους από τα χέρια των Badoon και… αυτό. Εντάξει, είπαμε, καλό το decompression, αλλά όλα τα πράγματα έχουν κι ένα όριο.

Δεν θέλω να γίνω σκληρός και να πω ότι ο Bendis είπε όσα είχε να πει με τους Guardians (γιατί υπάρχουν αρκετά ανεκμετάλευτα plot-hooks ακόμη), αλλά φοβάμαι το ενδεχόμενο ο τίτλος να αρχίσει να αναλώνεται σε tie-in τεύχη, όπως το συγκεκριμένο, που απλώς γεφυρώνουν το ένα crossover με το άλλο.  Το επόμενο τεύχος περιλαμβάνει συμμετοχή των X-Men. Just saying.