NIGHT OF THE LIVING DEADPOOL #1

night of the living deadpoolWriter: Cullen Bunn
Artist: Ramon Rosanas
Marvel Comics

Πέρα από παρανοϊκός μισθοφόρος, που περνάει το χρόνο του συνομιλώντας με τον εαυτό του, ο Deadpool είναι, κατά κύριο λόγο, ένας χαρακτήρας που πουλάει. Και αν, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας των comics, διδαχτήκαμε κάτι σχετικά με τους χαρακτήρες που πουλάνε, αυτό είναι ότι δίνουν την ευκαιρία στους δημιουργούς να αφηγηθούν ιστορίες εκτός continuity, δοκιμάζοντας έτσι τα όρια της δημιουργικότητας τους, αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ίσως ο Batman και τα άπειρα graphic novels του, μερικά από τα οποία (όπως τα NOEL και ARKHAM ASYLUM) κατέληξαν να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες ιστορίες του χαρακτήρα.

Το θέμα του Deadpool φαίνεται να επιμελείται αποκλειστικά ο Cullen Bunn, ένας εξαιρετικός συγγραφέας (και υπεύθυνος για το έπος SIXTH GUN), ο οποίος έχει ήδη βάλει τον Deadpool να εξολοθρεύσει το Marvel Universe, να ξεκάνει έναν-έναν τους χαρακτήρες της κλασικής λογοτεχνίας και να αντιμετωπίσει τις ενσαρκώσεις του από παράλληλα σύμπαντα.

Αυτή τη φορά, ο Deadpool βρίσκεται αντιμέτωπος με την Zombie Apocalypse. Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία ξεκινά με τον πρωταγωνιστή να ξυπνά από ένα “food comma”, στο οποίο έπεσε μετά από μια βραδιά με πολλά chimichangas. Βγαίνοντας από το NightoftheLivingDeadpool2εστιατόριο, ανακαλύπτει πως, όσο κοιμόταν, κάτι πήγε πάρα πολύ στραβά και το Marvel Universe έχει κατακλυστεί από ζωντανούς νεκρούς. Η πλοκή θυμίζει ύποπτα WALKING DEAD, αλλά είμαι πρόθυμος να το αγνοήσω, για χάρη της γραφής του Bunn, που έχει αποδείξει επανειλημμένα πως ξέρει να χειρίζεται τον Deadpool ως χαρακτήρα και δείχνει, μάλιστα, να το απολαμβάνει αρκετά.

Το σκίτσο επιμελείται ο Ramon Rosanas, που έχει επιλέξει ασπρόμαυρο coloring για όλα τα σκηνικά και τους χαρακτήρες, πλην του Deadpool, μια τεχνική που, ναι μεν δεν είναι ιδιαίτερα πρωτότυπη, αλλά βγάζει ένα πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με μια πρώτη ματιά, το NIGHT OF THE LIVING DEADPOOL δε μοιάζει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι η Marvel είχε ήδη καλύψει τις ανάγκες μας σε ζωντανούς νεκρούς εκδίδοντας το MARVEL ZOMBIES. Η αλήθεια, όμως, είναι πως το βρήκα πολύ διασκεδαστικό, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή, για κάποιο λόγο, είμαι πάντα θετικά προδιατεθειμένος προς οποιαδήποτε superhero ιστορία βρίσκεται εκτός continuity και δεύτερον (το κυριότερο), επειδή… είναι ο Deadpool… ενάντια σε ζόμπι.