Τα Τρία Πρώτα Workshops Του Comicdom Con Athens 2014

H Emanuela Lupacchino μοιράζεται μαζί μας τη διαδικασία δημιουργίας ενός εξωφύλλου, ο Stephen Mooney τα μυστικά για το πώς να “πλασάρει” ένας δημιουργός το προσωπικό του comic, ενώ ο Martin Ernstsen ανοίγει νέους δρόμους δημιουργικότητας, σπάζοντας το παραδοσιακό στήσιμο μιας σελίδας comics. Αυτά είναι τα τρία πρώτα workshops του CCA 2014. Σπεύσατε να εξασφαλίσετε τη θέση σας!

Lupacchino_workshop_2Emanuela Lupacchino: Σχεδιάζοντας Ένα Εξώφυλλο – Από Το Plot Στο Τελικό Σχέδιο

Κυριακή 6/4, 13:00 – 13:50
Seminar Room, 4ος όροφος

Η δημιουργία ενός εξωφύλλου comics έχει πολλά στάδια, όλα εξίσου σημαντικά: Πώς να διανθίσεις το plot της ιστορίας με ορισμένες καλές ιδέες. Πώς να δουλέψεις με τη σύνθεση και την ισορροπία των διαφορετικών στοιχείων. Πώς να σχεδιάσεις το τελικό εξώφυλλο με μολύβι και μελάνι. Πώς να επιλέξεις τη χρωματική σου παλέτα…

Αν έχετε δει τα εξώφυλλα της Emanuela, μπορείτε να καταλάβετε για ποιούς λόγους είναι κατάλληλη για το ρόλο του οδηγού σε αυτή τη διαδικασία!

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

mooneyStephen Mooney – Πώς Να “Πλασάρεις” Το Προσωπικό Σου Comic

Κυριακή 6/4. 14:00 – 14:50
Seminar Room, 4ος όροφος

Για ένα νέο δημιουργό, αλλά και για αρκετούς καταξιωμένους, η διαδικασία του να καταφέρεις να πείσεις μια εκδοτική να εκδώσει το προσωπικό σου comic, του οποίου τα δικαιώματα θέλεις να διατηρήσεις, είνα μια αρκετά δύσκολη υπόθεση που χρειάζεται ποικίλες ικανότητες και λεπτούς χειρισμούς.

Ο Stephen Mooney το έχει καταφέρει με επιτυχία και θα μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε όσους παρακολουθήσουν αυτό το workshop.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr.

Martin Ernstsen: Comics Εκτός Πλαισίου

Σάββατο 5/4, 18:00 – 18:50
Seminar Room, 4ος όροφος

Μολονότι το παραδοσιακό στήσιμο μιας σελίδας comics με panels είναι ένας απόλυτα θεμιτός και πρακτικός τρόπος να διηγηθεί κανείς μια ιστορία comics, αυτό το workshop θα εξερευνήσει τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες χωρίς αυτό, με τους χαρακτήρες να εμφανίζονται περισσότερες από μία φορα, σε ένα τοπίο ή στο φόντο γενικότερα.

Για να εγγραφείτε, στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει, στο workshops@comicdom-con.gr

Ernstsen_workshop_1
Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε καθημερινά το ανανεωμένο site της εκδήλωσης για όλα τα τελευταία updates.