MARVEL ILLUSTRATED: ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Από Το Propaganda Channel

Το Propaganda Channel ανακοινώνει την κυκλοφορία του δίτομου comic ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, των Roy Thomas και Miguel Angel Sepulveda. Οι δύο τόμοι θα παρουσιαστούν επίσημα στο επερχόμενο Comicdom Con Athens, ωστόσο, είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα από αυτή την εβδομάδα.

MARVEL ILLUSTRATED: ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Trojan_War_AΤο Propaganda Channel ανακοινώνει την κυκλοφορία του δίτομου comic Τρωικός Πόλεμος, της συνέχειας των Ομηρικών Μεταφορών της σειράς Μarvel Illustrated, σε σενάριο του θρυλικού Roy Thomas (Avengers, X-Men, Conan the Barbarian, Amazing Spiderman) και τέχνη του καταπληκτικού Miguel Angel Sepulveda (X-Men, Τρωικός Πόλεμος). Ένας ακρογωνιαίος λίθος της επικής λογοτεχνίας του Δυτικού πολιτισμού, σε μια αριστοτεχνική μεταφορά, για την σειρά comics της Marvel, ΜARVEL Ιllustrated!

Πρώτη Παρουσίαση των 2 τόμων του Τρωικού Πολέμου στο Comicdom 2014 (4-6 Aπριλίου, Ελληνοαμερικανική Ένωση).

Marvel Illustrated: Τρωικός Πόλεμος A’ & B’
Μarvel Illustrated – Trojan War, (Δίτομη Έκδοση)

Σενάριο – Απόδοση σε Comic: Roy Thomas
Σχέδιο: Μiguel A. Sepulveda
Είδος: Comics: Eπική Φαντασία, Μυθολογία

• Τόμος Πρώτος, 68 Έγχρωμες Σελίδες ISBN: 978−618−81172−1−1
Μέγεθος: 17 Χ 24 cm.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Απριλίου 2014
Τιμή Λιανικής: 10,90 € (Συμπ. Φ.Π.Α. 6,5%)

• Τόμος Δεύτερος, 52 Έγχρωμες Σελίδες
ISBN: 978−618−81172−0−4
Μέγεθος: 17 Χ 24 cm.
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 4 Απριλίου 2014
Τιμή Λιανικής: 9,90 € (Συμπ. Φ.Π.Α. 6,5%)

Εκδοτικό Πρόγραμμα Σειράς:
Οδύσσεια, Τόμος Α’ & Β’, Απρίλος 2015

ΣΥΝΟΨΗ:

Trojan_War_B_Cover1Τα σπουδαιότερα Έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις και Νόστοι) συγκεντρώνονται για πρώτη φορά, με απόλυτο σεβασμό στα κλασικά κείμενα: τα γεγονότα πριν και μετά την Ομηρική Ιλιάδα από τον πολυβραβευμένο Roy Thomas και τον εξαιρετικό Miguel Angel Sepulveda για την σειρά κόμικς της Marvel, ΜARVEL Ιllustrated!

Όταν ο Πάρις, πρίγκιπας της Τροίας, διάλεξε σε ποια Θεά αξίζει το μήλο της Έριδος, δεν γνώριζε ότι η επιλογή του αυτή θα έφερνε μια μέρα την καταστροφή της πόλης του. Η αρπαγή (ή φυγή) της Ωραίας Ελένης, πυροδοτεί τη συγκέντρωση ενός Ελληνικού στόλου Χιλίων Πλοίων στην Αυλίδα, που διασχίζει το Αιγαίο με μόνο σκοπό την εκδίκηση, την πολιορκία και την άλωση της πόλης του Ιλίου. Οι γενναιότεροι ΄Ηρωες της Αρχαιότητας, ο Αχιλλέας, ο Έκτορας, ο Αίας, ο Οδυσσέας, ο Αινείας, η βασίλισσα των Αμαζόνων Πενθεσίλεια, ο βασιλιάς Μέμνων της Αιθιοπίας, συγκρούονται μπροστά από τα τείχη της πολιορκημένης πόλης. Η δεκαετής πολιορκία θα τερματιστεί με το στρατήγημα του Δούρειου Ίππου και τα δύσκολα, συχνά θανάσιμα και τραγικά, ταξίδια επιστροφής των ηρώων στην Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ:

O Ρόι Τόμας (Roy Thomas) ξεκίνησε τη μνημειώδη συγγραφική καριέρα του στα κόμικς σαν σεναριογράφος και συντάκτης στην ομάδα του Σταν Λη (Stan Lee). Ως πρωτεργάτης της πρώιμης εποχής της Marvel, έγραψε πολλές συνέχειες για όλες σχεδόν τις δημοφιλείς σειρές της εταιρείας όπως οι X-Men, The Avengers, The Amazing Spiderman, Fantastic Four, The Incredible Hulk και άλλες. Τη δεκαετία του 1970 ανέλαβε την συγγραφή της πρωτοεμφανιζόμενης σειράς Κόναν ο Βάρβαρος (Conan the Barbarian), αλλά και των 60 πρώτων τευχών της ασπρόμαυρης έκδοσης the Savage Sword of Conan, θέση την οποία και κράτησε για τα πρώτα 10 χρόνια των επικών αυτών σειρών. Τη δεκαετία του 1980, επιμελήθηκε το σενάριο των ταινιών φαντασίας Fire and Ice και Conan the Destroyer. Τη δεκαετία του 1990, ο Τόμας επέστρεψε στη Μάρβελ, τόσο στις σειρές υπέρ-ηρώων, όσο και για τις εκδόσεις του Κόναν. Στην πολυετή του σταδιοδρομία έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία ως συγγραφέας, σεναριογράφος και επιμελητής, μεταξύ των οποίων και τα βραβεία Alley, Shazam, Eagle (Ην. Βασίλειο), Alfred (Γαλλία) και Eisner, το τελευταίο, για τη νέα του δουλειά, το περιοδικό έρευνας της ιστορίας των κόμικς, Alter Ego.

O Μιγκέλ Άνχελ Σεπούλβεδα (Μiguel Ángel Sepulveda) είναι ένας από τους νέους Ισπανούς σχεδιαστές που δουλεύουν στα κόμικς στη Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα για τη Marvel Comics. Η πρώτη του δουλειά για τη Marvel ήταν η εικονογράφηση της Ιλιάδας για τη σειρά Marvel Illustrated, σε σενάριο του Ρόι Τόμας, καθώς και της συνέχειας της σειράς, Τρωικός Πόλεμος, επίσης από τον Ρόι Τόμας. Αφού δούλεψε επάνω σε μερικές σύντομες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στη σειρά Thor and the Secret Invasion: X-men, έγινε βασικός σκιτσογράφος στη σειρά Thunderbolts, απεικονίζοντας το σενάριο του Andy Diggle και – αργότερα – του Jeff Parker. Στα τέλη του 2010 ξεκίνησε να εργάζεται στη σημαντική σειρά Τhe Thanos Imperative, σε σενάριο των Andy Lanning και Dan Abnett.