SNAPSHOT REVIEWS 20-03-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

American Vampire Second CycleAMERICAN VAMPIRE: SECOND CYCLE #1
Writer: Scott Snyder
Artist: Rafael Albuquerque
DC Comics (Vertigo)

Επέστρεψε! Για όλους όσοι αγαπήσαμε τη σειρά, αυτά είναι εξαιρετικά, χαρμόσυνα νέα. Αλλά δε θα μείνω σε εμάς. Όσοι ακολουθούμε τη σειρά θα συνεχίσουμε. Εγώ θα στραφώ σε εσένα, νεοφώτιστε της απίθανης αυτής σειράς. Να το πάρεις το κομιξάκι! Μην ανησυχείς, έχει φροντίσει ο Snyder να μην αισθάνεσαι σα το νέο παιδάκι στην τάξη. Αλήθεια, η Pearl Jones και ο Skinner Sweet – οι πρωταγωνιστές της σειράς – είναι εδώ. Αλλά θα νιώσεις αμέσως οικεία μαζί τους και θα έχεις το προνόμιο, μαζί με όλους μας, να δεις μιαν άλλη τους πλευρά. Και όλοι μαζί θα τους δούμε να αντιμετωπίζουν μια νέα φοβερή απειλή.

Ξέρω, επίσης, ότι θα ενθουσιαστείς με το σχέδιο του Albuquerque, θα το αγαπήσεις και θα το ερωτευτείς. Καλά θα κάνεις. Δεν είναι όμορφο, δεν είναι άρτιο τεχνικά. Αλλά έχει τόσο έντονο τύπο που δε μπορείς να του αντισταθείς. Καλώς όρισες!

buffy vampire slayer season 10 #1BUFFY THE VAMPIRE SLAYER SEASON 10 #1
Writer: Christos Gage
Artist: Rebekah Isaacs
Dark Horse Comics

Είμαι στην ακριβώς αντίθετη κατηγορία από αυτή που ήμουν στο προηγούμενο comic. Είμαι νεοφώτιστη. Δεν έχω δει ποτέ τη σειρά, δεν έχω διαβάσει κανένα άλλο από τα comics, αλλά για κάποιο λόγο είπα να το δοκιμάσω τώρα. Και το δοκίμασα. Και άφησε μια γεύση αδιαφορίας στα χείλη. Δε ξέρω πόσο επική υπήρξε η σειρά, πόσο απίστευτη και φανταστική και διασκεδαστική, αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαι περίπου 20 χρόνια νεότερη για να την ευχαριστηθώ. Παρατηρώ, όμως, ότι οι βίοι είναι παράλληλοι με το AMERICAN VAMPIRES που μόλις σας έγραψα. Ήδη γνωστή σειρά με βαμπίρ και μια νέα απειλή για να ανάψουν τα αίματα. Ίσως να είναι ηλικιακό το θέμα. H Buffy απευθύνεται σε πιο πιτσιρικάδες και εγώ, ας μη γελιόμαστε, δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία.

beast of burdenBEASTS OF BURDEN: HUNTERS AND GATHERERS #1
Writer: Evan Dorkin
Artist: Jill Thompson
Dark Horse Comics

Και καταπίνω τη γλώσσα μου για όσα είπα πιο πριν! Γιατί μπορεί να μην είμαι παιδάκι και να μην είναι της ηλικίας μου να διαβάζω για τις περιπέτειες σκύλων και γατών, αλλά ξετρελάθηκα με αυτή τη σειρά. Αν και δεν είμαι και 100% σίγουρη ότι απευθύνεται σε παιδιά. Ούτε και αυτή τη σειρά την είχα ακολουθήσει, αλλά σε αυτή την περίπτωση το έχω σκυλομετανιώσει (pun intended). Μια ομάδα σκύλων και άλλων ζώων εξετάζουν παραφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή τους, το Burden Hill, και σε αυτή την περίπτωση είναι οι Windslither που καταπίνουν δύσμοιρα ζωάκια αμάσητα.

Εξαιρετική ροή, απίστευτο βάθος στους χαρακτήρες – και ας είναι γάτες και σκύλοι – σε τέτοιο βαθμό που και οι πιο γνωστοί σουπερηρωικοί ήρωες θα ζήλευαν. Απίστευτο και το σχέδιο, το οποίο είναι, με συντομία, άρτιο. Θα ψάξω περισσότερο αυτή τη σειρά. Αυτό το one-shot μου άνοιξε την όρεξη.

ReturningTHE RETURNING #1
Writer: Jason Starr
Artist: Andrea Mutti
BOOM! Studios

Το να πεθάνεις είναι ένα θεματάκι. Το να επιστρέψεις είναι μεγάλο θεματάκι ειδικότερα αν είναι να είσαι ζόμπι. Το να πεθάνεις, να επιστρέψεις από τους νεκρούς με μια δολοφονική διάθεση μέσα σου έτοιμη να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, αυτό είναι μεγάλο μανίκι. Αυτό συμβαίνει στον κόσμο του RETURNING. Είχες near-death experience; Ξέχνα τα XP – οι RPG aficionados θα με καταλάβουν – και καλώς όρισες σε έναν κόσμο που όλοι ξέρουν ότι είσαι ένας εν δυνάμει δολοφόνος. Αυτό συνέβη και στην 16χρονη Beth. Τι θα της συμβεί από εδώ και πέρα;

Δεν είναι κακή ιδέα, αν και, όσον αφορά νεκραναστημένες πιτσιρίκες, θα μου επιτρέψετε να προτιμήσω το RACHEL RISING. Θα του δώσω μιαν ευκαιρία στη συνέχεια, αλλά αν το σχέδιο συνεχίσει να είναι τόσο εκνευριστικά generic δε βλέπω να ανασταίνεται το ενδιαφέρον μου!