EVIL EMPIRE #1

evil-empire-1-cover-a1Writer: Max Bemis
Artist: Ransom Getty
Boom! Studios

Οποιοσδήποτε με στοιχειώδεις γνώσεις περί pop culture, θα μπορούσε να αναφέρει, χωρίς πολλή σκέψη, τουλάχιστον καμιά δεκαριά ιστορίες που περιλαμβάνουν κάποιου είδους δυστοπική κοινωνία. Η ιδέα της καταπιεστικής, απολυταρχικής εξουσίας είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στις ταινίες, τη λογοτεχνία, τα video games και, εν προκειμένω, τα comics, που σπάνια μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ρεαλιστικά κατά πόσο σχετίζονται αυτές οι ιστορίες με εμάς. Πώς θα μπορούσε ο σύγχρονος, δυτικός κόσμος να μετατραπεί σε μια “Αυτοκρατορία του Κακού”; Το EVIL EMPIRE της BOOM! υπόσχεται να απαντήσει σε αυτό ακριβώς το ερώτημα.

Μετά από ένα σύντομο flash-forward που μας δίνει μια γεύση από το ανησυχητικό μέλλον που έπεται, το πρώτο τεύχος μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον “ακριβώς αυτή τη στιγμή”, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο. Γνωρίζουμε τους πρωταγωνιστές μας, δύο υποψηφίους και Evil_Empireμία πολιτικοποιημένη rock-star, οι οποίοι, απ’ όσο φαίνεται, θα επηρεάσουν, με κάποιον τρόπο, την εξέλιξη της ιστορίας. Για την πλοκή αυτή καθαυτή δεν έχω κάτι να πω ακόμη, αν και οι τελευταίες σελίδες μας δίνουν κάποια ιδέα του τι θα ακολουθήσει. Έχω μια μικρή ανησυχία για το ενδεχόμενο η ιστορία να εξελιχθεί σε διαμάχη καλών Δημοκρατικών Vs. κακών Ρεπουμπλικανών, αλλά δεν χάνω ακόμη τις ελπίδες μου.

Ο Max Bemis (ο οποίος είναι, όπως ανακάλυψα εκ των υστέρων, frontman του συγκροτήματος Say Anything), είναι αρκετά ικανοποιητικός ως συγγραφέας και προτίθεμαι να του συγχωρήσω τις υπερβολικά πολλές λέξεις ανά panel, με τη δικαιολογία ότι είναι το πρώτο τεύχος του τίτλου και “χτίζει” το setting του.

Από την εικονογράφηση του Ransom Getty, επίσης δεν έχω κάποιο ουσιαστικό παράπονο, αν και νομίζω ότι υστερεί λίγο στα panels που αναπαριστούν ισχυρά συναισθήματα και το αποτέλεσμα του βγαίνει λίγο άψυχο.

Γενικά, το EVIL EMPIRE #1 είναι ένα comic με αρκετά λάθη, τα οποία δύσκολα περνούν απαρατήρητα. Από την άλλη, αν αποφύγει την παγίδα του να εξελιχθεί σε πολιτικό κήρυγμα, μπορεί, παρά τα λάθη του, να γίνει ένας αρκετά ενδιαφέρων τίτλος και να μας ξεναγήσει βήμα-βήμα στη γέννηση ενός πολύ τρομακτικού καθεστώτος.