ONLINE COMICS: GENUS

GENUS_COVERWriter/Artist: Anuj Shrestha
studygroupcomics.com/main/genus

Μετά από πολύ καιρό, διάβασα ένα μοναδικό webcomic, το οποίο σου κλείνει πρόστυχα το μάτι και σε αιχμαλωτίζει με το διάχυτο μυστήριο και το αλλόκοτο suspense του. Το GENUS, με τον σύντομο, δυνατό και ξεχωριστό τίτλο του, αποτυπώνει στο μυαλό του αναγνώστη τις παράξενες φιγούρες των χαρακτήρων του, οι οποίες ζωντανεύουν μέσα από το ρεαλιστικό και δυναμικό του σχέδιο.

Θα προσπαθήσω να μην αποκαλύψω καίρια στοιχεία της ιστορίας, για να το διαβάσετε με περισσότερο ενδιαφέρον. Με λίγα λόγια, η ιστορία αγγίζει τα όρια του τρόμου και της επιστημονικής φαντασίας, δημιουργώντας έναν κόσμο μυθοπλασίας, αποτυπωμένο με την τρομακτική πινελιά του ρεαλισμού, ο οποίος μετατρέπει τις απλές ιδέες σε σύνθετα σενάρια.

Αρχικά, παρατηρούμε τον βασικό χαρακτήρα της ιστορίας να παίρνει το μετρό, το οποίο είναι γεμάτο με ανθρώπους  αλλά και παράξενα πλάσματα με ανθρώπινο σώμα, από την κορυφή του οποίου ξεπετάγεται ένα σαρκώδες, άγνωστο φυτό, χωρίς μάτια, στόμα, ή αυτιά, το οποίο γεμίζει το χώρο με την επιβλητική του παρουσία. Άνθρωποι και “φυτά” συνυπάρχουν στην πόλη, με καχυποψία, η οποία προέρχεται και από τις δύο μεριές, ενώ η προέλευση των δευτέρων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Δεν γνωρίζουμε αν τα πλάσματα αυτά έχουν τη συγκεκριμένη μορφή έκ γενετής, ή αν είναι αποτέλεσμα κάποιας βιολογικής ανωμαλίας.

GENUS_P10Ο  πρωταγωνιστής, με το όνομα Samir, είναι ένας τριαντάρης άντρας, που στην προσπάθειά του να βρει δουλειά, εμπλέκεται άθελά του σε μια ιστορία συνωμοσίας με ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, τον παρακολουθούμε να γίνεται υποχείριο ενός απροσδιόριστου όντος και να παίρνει καινούριες μορφές (θυμίζοντας αμυδρά το BLACK HOLE του Charles Burns, όχι ως προς το σχέδιο, αλλά την ιδέα και τη σεναριακή δομή). Επιπλέον, ο ήρωας, στο ταξίδι του, έρχεται αντιμέτωπος με ένα άγνωστο σύμβολο ισχύος και με μυστικά πειράματα, τα οποία διεξάγονται υπό τις προσταγές κάποιων υψηλά ιστάμενων προσώπων και τα αποτελέσματα τους οποίων δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Όσον αφορά στις σχεδιαστικές ικανότητες του Αμερικανού σχεδιαστή Anuj Srestha, μόνο επευφημίες έχω να προσθέσω. Η γραμμή του είναι καθαρή και λιτή και διαμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο και τους χαρακτήρες με ρεαλιστικό εικαστικά στιλ, ο οποίος κινείται στις αποχρώσεις του μαύρου πάνω σε σέπια, ξετυλίγοντας με φαινομενικά απλό τρόπο την αστείρευτη φαντασία του.

Επίσης, είναι φανερό ότι έχει δουλέψει εκτενώς με τον ψυχισμό των χαρακτήρων του, πλάθοντάς τους προσεκτικά και συστηματικά, ώστε να κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Οι εμφανιζόμενοι χαρακτήρες καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου, ενώ συνεισφέρουν προοδευτικά στην ιστορία, με τον ψυχρό και απόμακρο τρόπο τους.

Η ιστορία είναι πραγματικά πρωτότυπη και μοναδική. Οι οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες θα αποκαλύψουν πολλά, στα όρια των spoilers. Γι’ αυτό μην περιμένετε, κλικάρετε τώρα το link και αρχίστε το διάβασμα του υπέροχου αυτού comic ενός πραγματικά ταλαντούχου σχεδιαστή!