Τα Εξώφυλλα Του Sketch Event “Σχεδιάζοντας Ξανά Τα Κορυφαία Εξώφυλλα Comics”

sketch1Πριν πάρετε μια χορταστικότατη γεύση από την ατμόσφαιρα του Comicdom Con Athens 2014, μέσω του ογκωδέστατου φωτογραφικού αφιερώματος που ετοιμάζουμε πυρετωδώς, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα εκπληκτικά εξώφυλλα που προέκυψαν από το φετινό sketch event της διοργάνωσης, “Σχεδιάζοντας Ξανά τα Κορυφαία Εξώφυλλα Comics”, με εκλεκτούς καλεσμένους από την ελληνική και διεθνή σκηνή.

Η αποστολή των δέκα καλλιτεχνών που συμμετείχαν, ήταν απλή, μα και αρκετά… πιεστική: Μέσα σε δύο ώρες, θα έπρεπε να μας παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, ο καθένας, σε ένα από τα εξώφυλλα που επιλέξαμε, εδώ στο Comicdom.gr, ως τα 10 κορυφαία της Ιστορίας του Μέσου.

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Μιχάλης Διαλυνάς, Μάνος Λαγουβάρδος, Emanuela Lupacchino, Γαβριήλ Τομπαλίδης, Ευγενία Κουμάκη, Stephen Mooney, Martin Ernsten, Ηλίας Κυριαζής, Glenn Fabry και Γιάννης Ρουμπούλιας. Και, αφού δείτε εδώ τα original εξώφυλλα (για να θυμηθείτε και τους αρχικούς δημιουργούς τους), μπορείτε να δείτε παρακάτω δικές τους εκδοχές, χάρη στις εξαιρετικές φωτογραφίες του Άκη Τριανταφύλλου.

1. BATMAN: THE KILLING JOKE (Μιχάλης Διαλυνάς)

mike dialynas

Σιγά μην κουβαλούσε σήμερα ο Joker ολόκληρη φωτογραφική! Ο Μιχάλης Διαλυνάς βάζει ένα smartphone στα χέρια του Joker.

2. AMAZING SPIDER-MAN #641 (Μάνος Λαγουβάρδος)

manos lagouvardos

Πιστός στο πρωτότυπο, ο Μάνος Λαγουβάρδος, έφερε το εξώφυλλο στα μέτρα του. Και πρόσθεσε κι ένα ρομπότ. Ρομπότ;!

3. ANIMAL MAN #5 (Emanuela Lupacchino)

emmanuela luppachino

Το χέρι της Emanuela Lupacchino δε σχεδιάζει, αλλά σβήνει τον Animal Man. Λογικό είναι να διαμαρτύρεται εκνευρισμένος.

4. NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D. #7 (Γαβριήλ Τομπαλίδης)

gabriil tompalidis

Ο πάντα “old school” Γαβριήλ Τομπαλίδης μένει πιστός στο πνεύμα των 70s, αλλά αντικαθιστά τα πολυφορεμένα ρολόγια του Dali με το σχίσμα της πραγματικότητας – Marvel style!

5. V FOR VENDETTA TPB (Ευγενία Κουμάκη)

eygenia koumaki

Γραφιστική η προσέγγιση της Ευγενίας Κουμάκη. Remember, remember the 5th of November!

6. SPECTACULAR SPIDER-MAN #101 (Stephen Mooney)

stephen mooney

Kαι Spectacular! Και Spider-Man! Kαι 2099! Ο Stephen Mooney βάζει λίγο από γνωστούς του χαρακτήρες στο συγκεκριμένο εξώφυλλο.

7. BLACKSAD #1 (Martin Ernsten)

martin ernsten

Σε γνωστά για τον ίδιο μονοπάτια (ή βάλτους) βάδισε και ο Martin Ernsten, ο οποίος χρησιμοποίησε έναν βάτραχο ήρωά του και μετονόμασε το BLACKSAD σε GREENSAD.

8. UNCANNY X-MEN #141 (Ηλίας Κυριαζής)

ilias kyriazis

To βραβείο για την πιο πιστή μεταφορά εξωφύλλου πάει στον Ηλία Κυριαζή!

9. NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D. #4 (Glenn Fabry)

glenn fabry

Σε αυτό το σημείο, θα ζητήσουμε την κατανόησή σας, γιατί η μόνη καλή φωτογραφία που έχουμε από το εξώφυλλο του Glenn Fabry είναι αυτή. Αλλά τον βλέπετε επί τω έργω – μην παραπονιέστε καθόλου!

10. ACTION COMICS #1 (Γιάννης Ρουμπούλιας)

giannis roumpoulias

Κάποιοι καλλιτέχνες ξέφυγαν από το πρωτότυπο εξώφυλλο. Ο Γιάννης Ρουμπούλιας “ξέφυγε” γενικά, και έδωσε νέα πνοή στο πιο iconic cover όλων των εποχών! Άμοιρε Batman…

Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο event, αλλά και όσους συμμετείχαν από το κοινό, αγοράζοντας τους λαχνούς που εξασφάλισαν στους 10 τυχερούς ένα από τα παραπάνω εξώφυλλα!