SOVEREIGN #1

Writer: Chris Robersonsovereign
Artist: Paul Maybury
Image Comics

Το πρώτο που θέλω να πω είναι πως παθαίνω κράμπες στη γλώσσα μου όταν προφέρω τον τίτλο – ή, καλύτερα, προσπαθώ να τον προφέρω. Δε γνώριζα τη σημασία του ή την προφορά του, πριν πέσω πάνω σε αυτή τη σειρά, και ας είμαι πτυχιούχος. Οπότε, εδώ ευχαριστώ τα λεξικά. Και τη μετάφραση της Google! Τελικά, μετά τη μετάφραση και την ανάγνωση, όλα έβγαζαν περισσότερο νόημα. Το ποσοστό μεν αυξήθηκε, δεν έφτασε δε σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Στο πρώτο τεύχος, λοιπόν, βλέπουμε την εισαγωγή σε τρεις διαφορετικές μεταξύ τους ιστορίες. Τουλάχιστον στην αρχή δεν υπάρχει καμία σύνδεση. Δε γνωρίζω εάν αυτό αποτελεί το μυστήριο της υπόθεσης και οι ιστορίες συνδέονται και εσύ – ναι εσύ – πρέπει να τη βρεις. Όπως και να έχει, όμως, παραμένουν πολύ μπερδεμένες.

Σας τις παραθέτω όσο πιο συνοπτικά μπορώ: αρχικά έχουμε μία ομάδα τριών τυπάδων – ιεραποστόλων;! – που σκοτώνουν κάτι ζωντανούς νεκρούς. Έχουν και έναν πολύ μυστηριώδη γεράκο/ιερέα/μάγο. Και σταματάμε. Προχωράμε σε ένα κυνήγι πολλών μηνών και άγριων θηρίων. Τεράστιες γάτες sovereign2και μεταλλαγμένοι λύκοι. Και ένας πρίγκιψ που διψάει για περιπέτεια και όχι αρωματισμένος θρόνους. Τέλος. Στη συνέχεια, οι σημειώσεις ενός θαλασσοπόρου. Έχοντας την υποχρέωση να προστατέψουν τη δεσποσύνη πλέουν στα άγρια νερά. Μαζί και ένας ιερέας. Βρίσκουμε ένα θαλάσσιο τέρας, έναν αποσυντεθειμένο καρχαρία (;). The end.

Πολλά περίεργα πράγματα γενικά συμβαίνουν σε αυτό το comic, του οποίου ο τίτλος μεταφράζεται ως “κυρίαρχος”, και ελπίζω εδώ να είναι αυτή η συσχέτιση μεταξύ των ιστοριών. Ψάξε ψάξε, δε θα το βρεις!

Ας τα προσπεράσουμε, όμως, όλα αυτά και ας μιλήσουμε για τέχνη! Ικανοποιητικό το σχέδιο, όχι όμως κάτι το τρομερό. Κατά τα άλλα, είναι ένα αρκετά αισιόδοξο σχέδιο, θα έλεγα, με πολλά φωτεινά και έντονα χρώματα. Στη συνέχεια, η ιστορία μου αφήνει κενά και γενικά δε με ενθουσίασε. Ούτε όμως με άφησε και παγερά αδιάφορη. Είμαι ουδέτερη – ακόμα. Τέλος!