SNAPSHOT REVIEWS 15-05-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

OriginalSin1ORIGINAL SIN #1
Writer: Jason Aaron
Artist: Mike Deodato
Marvel Comics

Καινούργιο event από τη Marvel λοιπόν και, παρόλο που δεν μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον αρχικά, πρέπει να ομολογήσω ότι είναι καλύτερο απ’ ότι περίμενα.

Ο Watcher, το υπερφυσικό πλάσμα που παρατηρούσε το Marvel Universe, χωρίς ποτέ να παρεμβαίνει (ποτέ όμως), βρίσκεται δολοφονημένος και τώρα οι υπερήρωές μας θα πρέπει να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Η γραφή του Jason Aaron είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ η σκοτεινή εικονογράφηση του Mike Deodato δίνει στο ORIGINAL SIN ένα ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ύφος.

Δεν πρόκειται για κάτι συνταρακτικό, αλλά αν παρακολουθείτε τα events της Marvel, δε θα χάσετε το χρόνο σας.

amazing1THE AMAZING SPIDER-MAN #1
Writer: Dan Slott
Artist: Humberto Ramos
Marvel Comics

Guess who’s back! Δεν το περίμενε κανείς, έτσι; Ο Peter Parker επιστρέφει στον ρόλο του Spidey, ανακαλύπτοντας τις αλλαγές που προκάλεσε ο Doctor Octopus στη ζωή του, μερικές, μάλιστα, προς το καλύτερο.

Για να πω την αλήθεια, δεν πρόκειται για αριστούργημα. Η εικονογράφηση του Humberto Ramos μου φαίνεται λίγο υπερβολική, οι διάλογοι κάπως κακογραμμένοι και – ωιμέ – υπάρχει κι ένα Miley Cyrus joke μέσα!

Στα θετικά, αποτελεί ικανοποιητικό closure του SUPERIOR SPIDER-MAN, δείχνοντάς μας την αντίθεση των δύο χαρακτήρων, αυτή τη φορά από την πλευρά του Peter Parker.

Το συγκεκριμένο τεύχος περιλαμβάνει επίσης εισαγωγικά κεφάλαια για μισό εκατομμύριο Spider-related τίτλους που ξεκινούν στο άμεσο μέλλον.

msMarvel3MS MARVEL #3
Writer: G. Willow Wilson
Artist: Adrian Alphona
Marvel Comics

Η ιστορία της Kamala προχωράει βασανιστικά αργά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δράσης αφήνεται να εννοηθεί ανάμεσα στα τεύχη, ενώ η πλοκή περιστρέφεται κατά κύριο λόγο γύρο από την ζωή της πρωταγωνίστριας και την σύγκρουση του σύγχρονου τρόπου ζωής με την μουσουλμανική παράδοση. Όχι ότι υπάρχει κάτι κακό με τα παραπάνω, αλλά, εφόσον μιλάμε για superhero τίτλο, νιώθω ότι πρέπει να τα αναφέρω.

Έχουν περάσει μερικές ημέρες από την μεταμόρφωση (ή Terrigenesis, whatever) της Kamala Khan και, σε αυτό το διάστημα, η εμφάνιση της Ms Marvel έχει εξελιχθεί σε αστικό μύθο του New Jersey, ενώ παράλληλα η Khamala προσπαθεί να βρει κάποια λογική εξήγηση για τις δυνάμεις που απέκτησε.

Παρά τα όποια προβλήματα, το MS MARVEL είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες απόπειρες τις Marvel και σίγουρα αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

hellboyInHell6HELLBOY IN HELL #6
Writer/Artist: Mike Mignola
Dark Horse

Που λέτε, ο Hellboy πέθανε. Και προφανώς κατέληξε στην κόλαση, όπου τον περιμένουν συγγενείς, αλλά και παλιοί εχθροί που έστειλε εκεί ο ίδιος. Και κανείς από όλους αυτούς δε φαίνεται ιδιαίτερα φιλικός.

Το …IN HELL έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί το αντίθετο του B.P.R.D.. Μικρές, αυτοτελείς ιστορίες, με ελάχιστο continuity, που δίνουν την ευκαιρία στον Mignola να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να σχεδιάσει ενδιαφέροντα πλάσματα και τοπία της κόλασης.

Τα τεύχη του IN HELL εκδίδονται με αρκετούς μήνες διαφορά, γεγονός που μπορεί να κουράσει λίγο. Πάντως για τους fans του HELLBOY και ιδίως για όσους προτιμούν τις παλιότερες ιστορίες του Mignola είναι σίγουρα must.

ManhattanProjects20-CoverTHE MANHATTAN PROJECTS #20
Writer: Jonathan Hickman
Artist: Nick Pittara
Image Comics

Θεωρούσατε το MANHATTAN PROJECTS παράξενο μέχρι τώρα; Ε, το συγκεκριμένο τεύχος φέρει τον τίτλο “Einstein Τhe Barbarian”, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, και αποδεικνύοντας για χιλιοστή φορά ότι με το που πας να καταλάβεις πού πηγαίνει αυτή η σειρά, ο Hickman θα αλλάζει κατεύθυνση και θα την πηγαίνει κάπου αλλού. Προφανώς, αν έχετε παραμείνει στο MANHATTAN PROJECTS μέχρι τώρα, θα έχετε συνηθίσει αυτήν την τακτική ή τουλάχιστον θα την ανέχεστε. Προσωπικά, την απολαμβάνω.

Η εικονογράφηση του Pittara, ενώ δεν με ενθουσιάζει, ταιριάζει απόλυτα στην ιστορία, ενισχύοντας την παράξενη ατμόσφαιρα και το συναίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο του συγκεκριμένου comic.

Γενικά, αν δεν έχετε διαβάσει ακόμη MANHATTAN PROJECTS και δεν έχετε πρόβλημα με τις περίπλοκες ιστορίες, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.