Splats Comics Festival 2014: Πάτρα, 30/5 – 8/6

Ένα νέο φεστιβάλ comics κάνει την εμφάνισή του στην πόλη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην Αγορά Αργύρη, από τις 30 ΜαΪου έως και τις 8 Ιουνίου 2014, Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

splatsSplats Comic Festival 2014
“Oh, superhero where are you?
Αγορά Αργύρη
30 ΜαΪου – 8 Ιουνίου 2014

Ο όρος κρίση αποτελεί βασικό στοιχείο του καθημερινού λεξιλογίου όλων μας. Ξεκίνησε απασχολώντας οικονομικά και επεκτάθηκε σε τέτοιο βαθμό που όλοι μας αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει διέξοδος από αυτή την κατάσταση. Στις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας μας, ο άνθρωπος μη θέλοντας να αφήσει την ελπίδα να σβήσει δημΣΠΛιουργούσε όντα με υπερφυσικές δυνάμεις, αυτό που εμείς καλούμε σούπερ ήρωα.Πλάσματα που ενσωματώνουν τις ειλικρινείς ανάγκες και επιθυμίες μας, φτιαγμένα από μας για μας.Βρισκόμαστε σε ένα αντίξοο σημείο-ήρθε η στιγμή οι σούπερ ήρωες να ζωντανέψουν, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αφυπνίσουν τις ελπίδες μας. Είναι όμως οι σούπερ ήρωες έτοιμοι για κάτι τέτοιο;Θέλουν να το κάνουν; Και το κυριότερο, είμαστε εμείς έτοιμοι να τους δεχτούμε;

Ποια είναι η ομάδα ΣΠΛΑΤΣ.
Είμαστε ένα σύνολο ατόμων που αγαπά το κόμικ και προσπαθεί να το προάγει σαν μέσο έκφρασης. Μέσα στις δραστηριότητες μας είναι η έκδοση ενός περιοδικού fanzine που ονομάζεται ΣΠΛΑΤΣ με ιστορίες κόμικς σχεδιασμένες από νέους δημιουργούς. Όταν ξεκινήσαμε να οργανώνουμε το περιοδικό δεν φανταζόμαστε ποτέ την απήχηση που θα είχε. Η ανταπόκριση στα κοινωνικά δίκτυα όσο και η πληθώρα συμμετοχών στο fanzine, μας ώθησε να προχωρήσουμε πιο πέρα και να οργανώσουμε το φεστιβάλ. Σκοπός του είναι να αναδειχθεί η δουλειά ανερχόμενων καλλιτεχνών και να έρθουν πιο κοντά τόσο μεταξύ τους όσο και με το ευρύτερο κοινό φίλων κόμικς της πόλης. Πέραν του φεστιβάλ αυτό θα επιτευχθεί και με διάφορες μικρές δράσεις καθ΄ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Πρόγραμμα Παράλληλων Δράσεων του Φεστιβάλ

Παρασκευή 30/5
20:00 : Εγκαίνια – Παράσταση δρόμου από την ομάδα “Σαλτιμπάγκοι” – DJ Set

Σάββατο 31/5
19:00 : «Εισαγωγή στο κόμικ» διάλεξη από τον κ. Ξενοφώντα Παπαευθυμίου
20:30 : Συναυλία από το συγκρότημα Sazman

Kυριακή 1/6
20:00 Κουκλοθέατρο

Δευτέρα 2/6
20:00 Κουκλοθέατρο για μικρούς

Τρίτη 3/6
19:00 : «Η ψυχανάλυση του υπερήρωα» διάλεξη από τον κ. Νίκο Παπαχριστόπουλο

Τετάρτη 4/6
20:00 Θεατρικό δρώμενο από την ομάδα ¨Σαλτιμπάγκοι

Παρασκευή 6/6
19:00 : «Από τη σκέψη ως το χαρτί, όλα τα στάδια του κόμικ» διάλεξη από τον κ. Ανδρέα Αγγελόπουλο

Σάββατο 7/6
18:00 : «Δημιουργία Ιστορίας» workshop από την κ. Αγγελική Σχοινά.