DEATHBULGE

178Writer/Artist: Dan
www.deathbulge.com

Δε ξέρω αν όλοι φτάνουν σε ένα παρόμοιο σημείο στη ζωή τους ή είμαι εγώ που ωθήθηκα στα άκρα. Πάντως, έχω φτάσει πλέον να πατάω “random” στο CYANIDE & HAPPINESSκαι να πέφτω μόνο σε comics που έχω ξαναδιαβάσει. Κατάρα. Και πού θα βρω εγώ άλλο comic με παρόμοιο χιούμορ; Πού θα ξαναβρώ τόση κυνικότητα, τόσο randomness ο ARSENIC LULLABY το έχω διαβάσει ήδη);

Αυτά τα ερωτήματα με απασχολούσαν πριν από λίγο καιρό, μέχρι που έπεσα πάνω στο DEATHBULGE.

Πρόκειται για ένα webcomic από τον Dan (ναι, τον γνωστό – δε μας λέει επίθετο, βρε παιδιά, δε φταίω), το οποίο ξεκίνησε ως η ιστορία μιας death metal μπάντας και κατέληξε με ελεύθερη (πολύ ελεύθερη) θεματολογία. Τα comics δε συνδέονται μεταξύ τους, δεν υπάρχουν κεντρικοί χαρακτήρες, ούτε καν κοινό χιούμορ. Άλλες φορές πρόκειται για λογοπαίγνια, ενώ άλλες για αστεία που σε κάνουν να ντρέπεσαι που τα διαβάζεις. Και υπάρχουν και εκείνα που σου ανακατεύουν το στομάχι, αλλά ίσως να αντιδράω υπερβολικά. Κάθε panel, λοιπόν, είναι έκπληξη και ο αναγνώστης δύσκολα βαριέται να πατάει “next”.

207Πέρα από την κλασική μορφή webcomic του DEATHBULGE, ο Dan προσφέρει κι ακόμα ένα mode: το BOVRIL’S BIG ADVENTURE, ένα comic που ανανεώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες των αναγνωστών. Οι τελευταίοι δεν έχουν παρά να αφήσουν comment με μια πρόταση για το πώς επιθυμούν να συνεχίσει η ιστορία και ο Dan, αφού επεξεργάζεται τις ιδέες του, τις πλέκει μεταξύ τους και βγάζει την επόμενη σελίδα. Περιττό να πω πως το αποτέλεσμα είναι ό,τι να ‘ναι. Ενδιαφέρον μεν, γιατί ο δημιουργός κάνει καλή δουλειά, αλλά, προσωπικά, η πολλή παράνοια δε με ενδιαφέρει και τόσο, οπότε προτιμώ να κάνω παρέα στο classic mode.

Όσον αφορά το σχέδιο, είναι άκομψο, χωρίς background (εντάξει, το C&H κανείς δεν το ξεπερνά) και με απλοϊκό χρωματάκι στο Photoshop. Βέβαια, ρίχνοντας μια ματιά στις πρώτες δουλειές που έχουν ανέβει στο site, ο πήχης πέφτει υπό του μηδενός και τα τελευταία comics μοιάζουν με έργα τέχνης. Δεν έχω παράπονο, δεν ενθουσιάζομαι. Όπως συμβαίνει στα περισσότερα χιουμοριστικά webcomics, το σχέδιο δεν είναι παρά μια πρόχειρη σχεδία για να φτάσει το αστείο από το συγγραφέα στον αναγνώστη.

203

Κλείνοντας, θα πως πως το DEATHBULGE είναι ένα webcomic που μοιράζει γέλιο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή: αν είστε μυγιάγγιχτοι, δε σας το συστήνω. Αν πάλι είστε έτοιμοι να γελάσετε για όλους τους σωστούς ή λάθος λόγους, μη στέκεστε εδώ, άντε-άντε.