WITCHFINDER: THE MYSTERIES OF UNLAND #1

Writers: Kim Newman, Maura McHuchsiredwardgrey
Artist: Tyler Crook
Dark Horse

Ήρθε η ώρα για έναν κομπάρσο από το HELLBOY να αποκτήσει τη δική του σειρά. Ο Sir Edward Grey ζει και δρα προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Από το ελάχιστο HELLBOY που ξέρω και έχω διαβάσει, προσωπικά δεν τον πέτυχα, αλλά μετά από μία ενδελεχή (παρακαλώ) έρευνα, ανακάλυψα πως ο κύριος εμφανίζεται σε διάφορες στιγμές στη σειρά. Ή τον αναφέρουν αρκετές φορές. Σχεδόν πάντα ντυμένος με μαύρα ρούχα και μάσκα. Εντάξει, μετά από τόσα χρόνια ο άνθρωπος μπορεί να είναι κινούμενη μούμια. Δε χρειάζεται να τρομάξουν τα παιδιά!

Τέλος πάντων, δυστυχώς δε μπορώ να σας διαφωτίσω παραπάνω. Άμα βέβαια ενδιαφερθείτε λίγο περισσότερο, κοιτάχτε και το HELLBOY. Μετά από όλα αυτά – και από τη διαφήμιση στο HELLBOY – ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε τι γίνεται στην – περιπετειώδη – ζωή του sir.

Παρεμπιπτόντως, δεν τον αποκαλώ sir επειδή μου αρέσουν οι τίτλοι που φέρουν κύρος και υπεροχή, αλλά επειδή τον τίμησε η siredwardgrey2βασίλισσα. Ο τύπος δεν είναι οποιοσδήποτε. Πέραν όμως από τσιράκι της βασίλισσας είναι και λίγο επαναστάτης. Κυρίως, γιατί κουβαλάει δική του τρέλα και προτιμάει να βρει την ηρεμία του. Που σιγά μη τη βρει. Όταν μπλέκεις με πράματα από άλλους κόσμους είσαι καταδικασμένος στην καλύτερη να βγεις παράφρονας και στη χειρότερη νεκρός. Και ακόμα δεν άρχισε η ιστορία, πήγαμε να τον χάσουμε.

Όχι τόσο εύκολα, όμως, γιατί τώρα πείσμωσε και επιθυμεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο. Το οποίο, θα περιγράψω τώρα. Εφόσον, λοιπόν, όλα τα μυστήρια ξεκινάνε από κάποιο φόνο, δεν αποτελούμε εξαίρεση. Έτσι έχουμε έναν τύπο πνιγμένο μέσα κάποιο περίεργο ελιξίριο – για το οποίο παραμιλάει όλο το Λονδίνο – με ανεξήγητα σημάδια στο λαιμό του. Επισκέπτεται, λοιπόν, την πόλη όπου έγινε το έγκλημα και όπου κατά τύχη παρασκευάζεται αυτό το πράγμα.

Βρωμάει από χιλιόμετρα πως αυτή η πόλη έχει κάτι το ανάποδο, το φρικιαστικό ή ίσως το κρυμμένο. Ή και όλα μαζί. Είναι και εποχιακό, οπότε γενικά μυρίζει πιο πολύ από άλλα. Έτσι, και μέσω του σχεδίου σε μεταφέρει δύο αιώνες πίσω!siredwardgrey3

Είναι λες και έχει βάλει το comic σε λειτουργία σέπια. Αλλά, αυτή η μούχλα που βγάζουν αυτές οι αποχρώσεις πηγαίνουν στο στιλ του Crook. Αλλά, πέρα από το φίλτρο στο χρώμα, μπορεί να ανησυχείτε μήπως έχετε κενά, εφόσον μπορεί να μην ξέρετε καν τι είναι το HELLBOY. Κι όμως, δε χρειάζεται να εμπλουτίσετε περαιτέρω τις γνώσεις σας, διότι ο τύπος μιλάει από μόνος του. Καμιά φορά και κυριολεκτικά. Μιλάει μόνος του!

Και για τους fans του HELLBOY, η αδρεναλίνη δεν εκτινάσσεται στα ύψη. Ακόμη τουλάχιστον. Δε μετανιώνω που το διάβασα, αλλά θα περιμένω το επόμενο τεύχος για να κρίνω καλύτερα.

Έτσι κι αλλιώς, πώς βρίσκεις απαντήσεις σε ένα έγκλημα, όταν δεν έχει αποδείξεις;!