ROCKET RACCOON #1

Writer/Artist: Skottie Youngrocketraccoon
Marvel Comics

Ένα θα πω και θα τελειώσω αυτό το review με μια μόνο λέξη. Ενθουσιάστηκα! Τέλος.

Καλά, όχι και τόσο γρήγορα, κάνουμε και μία δουλειά εδώ. Λοιπόν, πριν καταλάβω πως διάβασα για έναν χαρακτήρα με μεγάλο όνομα, ξεκίνησα να διαβάζω για τον Skottie Young. Το στιλ που έχει αυτός ο άνθρωπος μου αρέσει πολύ. Αυτή η παιδικότητα που βγάζουν τα σχέδια του με τραβάει, όπως το μέλι τις μέλισσες. Οπότε, κάθισα και εγώ και διάβασα το ROCKET RACCOON, με τον ιδιαίτερα διάσημο Rocket.

Αλλά δε θα αναφερθώ από που κρατάει η σκούφια του (μιας και γνωρίζω ελάχιστα), αλλά σε αυτά που διάβασα. Έμαθα, πάντως, πως είναι ένας Guardian of the Galaxy!

Οπότε η γενική ιδέα δε χαλάει. Ταξιδεύουμε στο σύμπαν, σώζουμε πριγκίπισσες – απλά καθημερινά πράματα. Και επειδή ο ήρωας μας είναι και καρδιοκατακτητής έχει και μεγάλο καρνέ. Και, ανάμεσα στις διασώσεις και στο κυνήγι κακοποιών, διάφορων μορφών, χρωμάτων και μεγεθών, αποφασίζει να βγει και κάποιο ραντεβού. Βέβαια, τι καλύτερο από έναν αγώνα πυγμαχίας μέχρις τελικής πτώσεως; Ναι, τα κοριτσάκια τρελαίνονται για μπουνιές και ιδρώτα!

Τα πράγματα, δυστυχώς, δεν πάνε καλά για το ζώο μας. Τον έχουν στριμώξει στη γωνία και τον κατηγορούν για φόνο. Σοκαρισμένος, τρέχει να σώσει το τομαράκι του. rocketraccoon4Μιας και είναι ο μοναδικός του είδους που ζει. Ή μήπως όχι;! Μάλλον κυκλοφορούν δύο ή και περισσότεροι.

Και για κάποιο μυστήριο λόγο ρίχνουν όλες τις κατηγορίες στον Rocket. Αλλά δεν είναι οι μόνοι που κυνηγάνε το χνουδωτό φίλο μας. Γιατί είναι μία μπάλα με δύο μεγάλα μάτια. Δε νομίζω πως ένα τόσο γλυκό πράγμα θα μπορούσε να είναι ένας φύλακας και, μάλιστα, περιζήτητος στις γυναίκες. Πόσα θηλυκά μπορούν να θέλουν ζώα, όσο γλυκούλικα και να είναι;

Ο Young έκανε πολύ ωραία δουλειά σε όλο το τεύχος, και είναι ακόμα το πρώτο. Τα χρώματα που έβαλαν και οι καρτουνίστικοι χαρακτήρες έρχονται σε αντίθεση με το θέμα του comic και η αντίθεση σχεδόν παντού είναι καλή. Όπως και εδώ. Αυτά τα μεγάλα κόκκινα ματάκια που φτάνουν μέχρι τη μέση του ποδιού μου (πιθανότατα) σπέρνουν πόνο και πανικό και λεπτεπίλεπτες πριγκίπισσες γίνονται κομάντο.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα και ξετρελάθηκα. Ακόμα, εάν θέλετε κάτι διαφορετικό για ένα γνωστό ήρωα, ορίστε!