Έκθεση Του Τάσου Μαραγκού Στην Ερμούπολη

Ο δημοφιλής δημιουργός comics, Τάσος Μαραγκός, παρουσιάζει τα έργα του στο χώρο Τέχνης Ελιά, στην Ερμούπολη της Σύρου, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8 Αυγούστου και η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 18 Αυγούστου. Μάθετε περισσότερα στο δελτίο Τύπου.

Elia_exhibition_2014_posterΟ Τάσος Μαραγκός, ή αλλιώς Tasmar, παρουσιάζει τις δημιουργίες του, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη Σύρο και συγκεκριμένα στον χώρο τέχνης Elia. Στην έκθεση, θα δείτε σελίδες από τα comic strips Όλα είναι Κόμικξς! (Ελευθεροτυπία), Αδέσποτα Σκίτσα (Εφημερίδα των Συντακτών), καθώς και σελίδες από διάφορα άλλα κόμικς και εικονογραφήσεις του.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 Αυγούστου, στις 21:30, ενώ η διάρκεια της θα είναι μέχρι τις 18 Αυγούστου.

Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό, στο προσωπικό του site, tasmarkomiks.com.

Elia. Χίου 32, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος.
Τηλ.: 22810 76301. elia.syros@gmail.com.

 

Βιογραφικό Δημιουργού

Ο Τάσος Μαραγκός (Tasmar) γεννήθηκε στη Σύρο το 1977. Η ενασχόληση του με τα κόμικς άρχισε το 1998 όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει γραφιστική.

Το 2004 αυτοεκδίδει το fanzine, bigBANG! το οποίο βραβεύεται με Comicdom Award ως το καλύτερο ελληνικό fanzine για τις χρονιές 2005 και 2006. Μετά από έξι αυτοεκδιδόμενα τεύχη,το 2007 το bigBANG! εκδίδεται πλέον από την Ένατη Διάσταση όπου και έβγαλε δύο ακόμα τεύχη.

Τον Μάρτιο του 2007 αυτόεκδίδει το τεύχος 0 του Krak komiks. Μετά από τρείς μήνες, το πρώτο τεύχος κυκλοφορεί από τη Giganto Books. Το τρίτο τεύχος του Krak komiks διακρίθηκε με Comicdom Award για καλύτερο εξώφυλλο το 2009 και το 2010 το τέταρτο τεύχος ως το καλύτερο κόμικς της περασμένης χρονιάς. Από το έκτο τεύχος και μετά το Krak komiks εκδίδεται πλέον από την εκδοτική Jemma Press. Τον Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφορεί με την Jemma press και το άλμπουμ Super Condom που συλλέγει τα comics strips που δημοσιέυτηκαν στην εφημερίδα City Uncovered από το 2006 μέχρι και το 2008.

To 2009 ξεκίνησε να δημοσιεύει την σειρά Όλα είναι Κόμικξς!, στο περιοδικό 9 της Ελευθεροτυπίας. Το Όλα είναι Κόμικξς!, πέρασε από διάφορα μέσα όπως περιοδικό, εφημερίδα, website. Τον Απρίλιου του 2014 κυκλοφορεί το Όλα είναι Κόμικξς! 27 Απλήρωτα Στριπάκια από την Jemma Press.

Το 2012 τα κόμικς του παρουσιάστηκαν με επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερόλινου στα πλαίσια της ημέρας Graphic Novel Day συγχρόνως με έκθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο του Βερολίνου.
Κόμικς και γελοιογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, websites και έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αυτό τον καιρό μπορείτε να διαβάσετε τα comic strip, Αδέσποτα Σκίτσα τα οποία σχεδιάζει για την Εφημερίδα των Συντακτών.