PREVIEWS PICKS (September 2014)

previewssep14Νέα σεζόν, νέα comics, νέο PREVIEWS PICKS. Οι Νίκος Λάμπρης και Δημήτρης Σακαρίδης μας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους, ώστε να ξέρετε πού να ξοδέψετε τα χρήματα που σας περίσσεψαν από τις διακοπές.

Αν, βέβαια, σας περίσσεψαν. Ή, αν πήγατε διακοπές, τέλος πάντων. Όπως και να ‘χει, αυτά είναι τα PREVIEWS PICKS του Σεπτέμβρη.

O κατάλογος της Diamond είναι και αυτόν το μήνα γεμάτος από προτάσεις για κάθε γούστο και βαλάντιο (μπορεί να μην είναι πάρα πολλές, αλλά προσφέρουν ποικιλία) και οι δύο γενναίοι συντάκτες του Comicdom ανέλαβαν να τις φιλτράρουν για εσάς. 

BLUE PAGES (Νίκος Λάμπρης)

Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα επεισόδιο του PREVIEWS PICKS. Ελπίζουμε να ξεκουραστήκατε το καλοκαίρι και κυρίως να μην ξοδέψατε όλα σας τα λεφτά στις διακοπές, γιατί η Marvel, η DC και οι υπόλοιποι mainstream publishers σας περιμένουν να σας τ’ αρπάξουν – συγγνώμη, να σας προσφέρουν εξαιρετικά comics σε προσιτές τιμές….

Ξεκινάμε με Marvel, που αυτό το μήνα μας προσφέρει τα ακόλουθα #1:

CAPTAIN AMERICA AND THE MIGHTY AVENGERS #1 & #2 (pgM 12-13, $3.99)
Άλλο ένα re-launch του τίτλου, με τον Captain America, front and center. Προσωπικά έχω χάσει τη μπάλα με τα αμέτρητα re-launch, αλλά σε κάποιους αρέσει…

SUPERIOR IRON-MAN #1 (pgM 14-15, $3.99)
Εκτός από τα re-launch, στη Marvel έχουν και superiority complex , αλλιώς γιατί να τους κάνουν όλους superior..; Κι εγώ που νόμιζα ότι superior μπορεί να είναι μόνο ένας… Anyway, o Yildiray Cinar είναι φίλος μας, οπότε buy his comic!

AllNewCapALL NEW CAPTAIN AMERICA #1 (pgM 20-23, $3.99)
Κρίνοντας από το εξώφυλλο, ο τίτλος θα μπορούσε να λέγεται και Falcon America ή Captain Falcon. Ελπίζουμε στο creative team των Rick Remender και Stuart Immonen.

Και περνάμε στη DC, με λιγότερες επιλογές από τη Marvel (ποιος το περίμενε;).

WONDER WOMAN #36 (pg. 78, $2.99)
Νέο creative team, με την οικογένεια David Finch στο τιμόνι, μπορεί να είναι καλό…

THE MULTIVERSITY: PAX AMERICANA (pg. 80, $4.99)
Το νέο magnum opus του παλαβού Σκωτσέζου (aka Grant Morrison) συνεχίζεται με το standalone/chapter 4 του Multiversity (for fuck’s sake! Πώς μπορεί κάτι να είναι και τα δύο..;). Ο Σακαρίδης ισχυρίζεται ότι ο Morrison μπορεί ακόμα να γράψει καλά, ελπίζουμε να έχει δίκιο (ο ίδιος θα σας πει ότι έχει πάντα δίκιο, but he might be wrong, to quote Thom Yorke). Ο Frank Quitely σχεδιάζει, οπότε ίσως το δούμε το Νοέμβριο (εκτός αν βοηθήσει ο κακομοίρης Igor Kordey, heh, inside joke here).

Τελειώνουμε με Image, γιατί έχει και μπασκετάκι.

TOOTH & CLAW #1 (pg. 196, $2.99)
O Kurt Busiek γράφει fantasy series, το artwork του Ben Dewey φαίνεται πολύ καλό, αξίζει να το δείτε.

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Πριν από μόλις τρεις μέρες, έγραψα ένα RANDOM THOUGHTS δυόμιση χιλιάδων λέξεων (ναι, ξέρω, shameless self-promotion κτλ.), οπότε φαντάζομαι πως με νιώθετε, αν πω ότι δεν έχω κουράγιο για πολλά-πολλά. Έτσι κι αλλιώς, το τρέχον PREVIEWS είναι ψιλο-φτωχό! (Για να μην αναφέρω ότι έχω να τελειώσω και την τρίτη σεζόν του PRETTY LITTLE LIARS…)

true_stories_1TRUE STORIES #1 (Alternative Comics, pg. 254, $5.99)
Ο Derf Βackderf (όχι, δεν είναι το πραγματικό του όνομα) είναι από τους πιο ενδιαφέροντες “παραδοσιακούς” alternative δημιουργούς εκεί έξω. Με τη λέξη “παραδοσιακούς”, εννοώ ότι τα comics του μοιάζουν ανεπηρέαστα από την αισθητική και τις “ανησυχίες” (for lack of a better term) αυτού που ονομάζουμε art-comics movement και το οποίο έχει επικρατήσει στην εναλλακτική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Τα comics του Derf θα μπορούσαν να είχαν εκδοθεί στα 90s, στα 80s, ενδεχομένως ακόμη και στα 70s, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως είναι “ρετρό” – είναι απλά διαχρονικά.

Με δεδομένο ότι το MY FRIEND DAHMER και το TRASHED είναι, το λιγότερο, αριστουργήματα, περιμένω το TRUE STORIES περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο comic που βρίσκεται στις σελίδες αυτού του PREVIEWS…

sam_zabel_and_the_magic_penSAM ZABEL AND THE MAGIC PEN (Fantagraphics Books, pg. 338, $29.99)
Εκτός ίσως από αυτό! Το νέο comic του Dylan Horrocks, δημιουργού ενός από τα 5-10 κορυφαία comics της δεκαετίας του ’90 (HICKSVILLE) και all-around great guy, είναι αφορμή για πανηγυρισμούς. Δε με ενδιαφέρει περί τίνος πρόκειται και τι πραγματεύεται η ιστορία και δεν θα έπρεπε να ενδιαφέρει ούτε εσάς. Απλά αγοράστε το!

WALT DISNEY’S UNCLE SCROOGE AND DONALD DUCK: “RETURN TO PLAIN AWFUL” THE DON ROSA LIBRARY VOL. 2 (Fantagraphics Books, pg. 338, $29.99)
Έχω μια εξομολόγηση να μοιραστώ μαζί σας: δε μου αρέσει ιδιαίτερα ο Don Rosa! Ναι, είναι σπουδαίος τεχνίτης στο σκίτσο και του αναγνωρίζω πως κατόρθωσε – ουσιαστικά – μόνος του να επαναφέρει το ενδιαφέρον του κοινού για τις πάπιες, πριν από 25 (or so) χρόνια, καθώς επίσης και πως είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος ως συγγραφέας. Αλλά οι περισσότερες ιστορίες του μου προκαλούν βαρεμάρα (το “Son Of The Sun” είναι μία από τις εξαιρέσεις) και μου αφήνουν μια έντονη αίσθηση fan fiction, ενώ το βαρυφορτωμένο artwork του μου φαίνεται εντελώς αταίριαστο για τους κόσμους που δημιούργησε ο Barks. Ουφ! Τα είπα και ξεθύμανα!

Παρ’ όλα αυτά, ο άνθρωπος έχει ανυπολόγιστα πολλούς fans σε όλο τον κόσμο και αρκετοί από αυτούς είναι στην Ελλάδα. Συνεπώς, σημειώστε αυτή την κυκλοφορία, γιατί σίγουρα σας ενδιαφέρει (όχι πως δε γνωρίζατε ήδη την ύπαρξή της.)

THE MAMMOTH BOOK OF CULT COMICS (Running Press, pg. 376, $17.95)
Είναι 500 σελίδες και κοστίζει μόνο 18 δολάρια. Ναι, τα τρία τέταρτα του τόμου θα περιλαμβάνουν comics που, δίχως αμφιβολία, θα κυμαίνονται από “μετριότητες” έως “ενοχλητικά κακοφτιαγμένες παπαριές”, αλλά στο υπόλοιπο 25% μπορεί να έχει διαμαντάκια ή έστω στοιχειωδώς ενδιαφέροντα αναγνώσματα. Ναι, το καταλαβαίνω πως αυτό που έγραψα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, faint praise, αλλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων εγώ θα το αγοράσω (putting my money where my mouth – almost – is, and that shit…)!

eternal_warrior_days_of_steel_1ETERNAL WARRIOR: DAYS OF STEEL #1 (Valiant Entertainment, pg. 400, $3.99)
Μια νέα κυκλοφορία της Valiant είναι, έτσι κι αλλιώς, καλό “στοίχημα” για τους αναγνώστες, λόγω του υψηλού ποσοστού ευστοχίας που έχει η εταιρεία μέχρι τώρα. Το συγκεκριμένο comic έχει ως added bonus έναν πολύ καλό βετεράνο συγγραφέα (Peter Milligan), έναν εξαιρετικό σχεδιαστή (Cary Nord) και το γεγονός ότι είναι limited series τριών τευχών, οπότε οι πιθανότητες υψηλής ποιότητας είναι αυξημένες και η χρονική, χρηματική, και συναισθηματική επένδυση είναι περιορισμένη.

Αυτά τα ολίγα. Σας είπα ότι το PREVIEWS αυτού του μήνα ήταν κάπως φτωχό. Ας ελπίσουμε πως τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη φορά…