GOD HATES ASTRONAUTS #1-2

Writer/Artist: Ryan Brownegodhatesastronauts
Image Comics

Ο Θεός είναι, μάλλον, ο μόνος που μισεί τους αστροναύτες, καθώς ο υπόλοιπος κόσμος τρέφει μεγάλη συμπάθεια προς το πρόσωπό τους. Και γιατί να μην τρέφει; Οι τύποι έχουν την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Όλα τα αγοράκια – και αρκετά κοριτσάκια – θέλησαν, κάποτε στη ζωή τους, να γίνουν αστροναύτες, μια και, όπως και να το κάνουμε, το να ταξιδεύεις στο διάστημα είναι το πιο cool επάγγελμα – αυτό και reviewer στο Comicdom.

Αλλά το GOD HATES ASTRONAUTS δεν είναι μία απλή διαγαλαξιακή περιπέτεια. Είναι μία τελείως περίπλοκη. Καθώς θα διαβάζετε, θα παρατηρήσετε πως ό,τι διαβάζετε δεν έχει λογική σύνδεση, και όμως, όλα συνδέονται. Φαίνεται κάπως χαοτικό στην αρχή και, πιστέψτε με, είναι χαοτικό και στη συνέχεια. Όλα όμως οδηγούν κάπου. Τώρα πού ακριβώς, καμία μορφή ζωής, σε αυτό και σε οποιοδήποτε άλλο παράλληλο σύμπαν, δεν ξέρει και δεν θα μάθει ποτέ.

Για να πάρετε μία γεύση της ιστορίας μας, εδώ δεν κυνηγάμε να σταματήσουμε τον κακό με το όπλο μαζικής καταστροφής. Ούτε τον αδίστακτο δολοφόνο. Αλλά ούτε έχουμε αναζητήσεις για κατοικήσιμους πλανήτες και άλλους έμβιους οργανισμούς. Κατά βάθος, όλα έχουν να κάνουν με κάποια παρεξήγηση. Θα μπορούσε κανείς να πει, μεταξύ αγροτών-αστροναυτών με αυτοσχέδιους πυραύλους και ανθρωπόμορφων τίγρεων και καβουριών (αυτοί με κανονικά αεροσκάφη). Αυτό είναι το βασικό νόημα.

godhatesastronauts3Τώρα, όλη η υπόλοιπη εξιστόρηση, παρελθόν και παρόν, κάνουν ένα τρελό πάρτι γύρω από αυτό το γεγονός, ενώ έχουμε και αφηγητή, για να μη χάσουμε κανένα γεγονός. Οπότε, στο τέλος, έχουμε  σούπερ ήρωες με ιπτάμενες καρέκλες και φαντάσματα, πολλά ανθρωπόμορφα ζώα, ομιλούντα ζώα, κτηνοβασία, φόνους, επιθέσεις, εκδίκηση και πολλές χειρονομίες.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει σύνοψη. Η ολοκληρωτική τρέλα που κυριαρχεί στις σελίδες αυτού του comic, δεν περιγράφεται με λέξεις. Ούτε καν ονόματα δεν ανέφερα, γιατί, προσωπικά τουλάχιστον, τα θεώρησα τόσο ευρηματικά ξεκαρδιστικά, που δεn μου πάει η καρδιά να σας τα αποκαλύψω. Επίσης, είναι τόσα πολλά που θα μπλεχτούν τα μπούτια μας. Οπότε, με ένα μεγάλο cast με απίστευτα πιστευτές ιστορίες, ο Ryan Browne μας δίνει ένα, μάλλον, ενοχλητικά κωμικό comic. Παίζει με το μυαλό μας και το καταφέρνει αρκετά καλά. Αφήστε που το σχέδιο είναι πολύ καλό, ζωηρό, φωτεινό, ανατριχιαστικό – όλα τα έχει.

Πιστεύω πως είναι κάτι που πρέπει να διαβάσετε, εάν θέλετε να χαθείτε στη μαγεία του διαστήματος… Kυριολεκτικά!