RANDOM THOUGHTS: The “One Above And One Below” Edition

cotillard_21

Εκτυφλωτική και ως ξανθιά – η τελειότητα δεν επηρεάζεται από χρωμοβαφές!

Καλώς ήρθατε, για άλλη μια φορά, στη στήλη που προσφέρει πολλά και ζητάει ελάχιστα. Τη στήλη που παίρνει ερεθίσματα από παντού, αλλά δεν παίρνει γραμμή από πουθενά. Τη στήλη που έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι, αλλά συνήθως προτιμάει να τρώει μικρότερα φρούτα (σταφύλια, κεράσια, φράουλες). Τη στήλη που αγαπάει τις μίνι φούστες (κυρίως τις γυναίκες που τις “υποστηρίζουν”), τις βόλτες στους δρόμους της Αθήνας, τα πάσης φύσεως στοιχήματα, τα σιροπιαστά γλυκά, και (για να μην ξεχνιόμαστε) την ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο, την οποία βλέπετε στη διπλανή φωτογραφία.

Δεν έχει άλλους προλόγους, γιατί α) δεν έχω πολύ χρόνο (this is becoming a pattern lately) και β) έχει πολύ φασαρία και δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ.

Disclaimer: Η στήλη ενδέχεται να περιέχει μπηχτές, χωσίματα, γαμωσταυρίδια, υπονοούμενα (προφανή ή μη), κρυπτόλεξα, κρυφά μηνύματα, φανερά μηνύματα, φιλοσοφικές αναζητήσεις, φωτογραφίες ωραίων γυναικών, video clips τραγουδιών που δε σας αρέσουν, αλλά και απορίες σχετικά με τη συχνότητα αυτοϊκανοποίησης του μέσου ανθρώπου. You have been warned…

thor_ragnarok

Επειδή, προφανώς, αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα είναι μία τρίτη ταινία THOR…

— Η πιο σημαντική comics-related είδηση των τελευταίων ημερών (είδατε τι καλός που είμαι – φροντίζω σχεδόν πάντα να ξεκινάω με κάτι που έχει σχέση με το αντικείμενο αυτού του site, άσχετα αν μετά ξεφεύγω…) είναι σαφέστατα η ανακοίνωση της Marvel για ένα σκασμό υπερηρωικές ταινίες αμφιβόλου ποιότητας, βασισμένες σε χαρακτήρες αμφιβόλου δημοτικότητας (well, some of them). Η μόνη από αυτές που ίιιιιιιιισως να με ενδιαφέρει να δω είναι το Doctor Strange, χωρίς να έχω κάποιο ισχυρό επιχείρημα υπέρ αυτού ή κάποιο σαφές κίνητρο. Α, ναι, μπορεί να δω και το τρίτο Captain America, εάν και εφόσον το WINTER SOLDIER (το οποίο δεν έχω αξιωθεί να τσεκάρω ακόμη) είναι πράγματι τόσο καλό όσο λένε όλοι.

jessica_chastain_4

I will start the campaign now! (Δεν φαντάζομαι να περιμένατε να βάλω φωτό του Cumberbatch;)

— Η δεύτερη πιο σημαντική comics-related είδηση των τελευταίων ημερών είναι μάλλον η πληροφορία/φήμη ότι ο τηλεοπτικός Sherlock, Benedict Cumberbatch, θα υποδυθεί τον Doctor Strange, στην επερχόμενη ταινία της Marvel. Καλός ηθοποιός σίγουρα είναι και νομίζω πως, από μια άποψη, ταιριάζει με το ρόλο, οπότε αν τελικά ισχύει (γιατί το γεγονός ότι η Marvel δεν το ανακοίνωσε στη χθεσινή της press conference με βάζει σε υποψίες), όλα καλά. That said, μπορούν τα Marvel Studios να ζητήσουν από την Jessica Chastain (η οποία όχι μόνο ψήνεται να παίξει σε superhero movie, αλλά προφανώς συμπαθεί και τον Ben) να υποδυθεί την Clea; Please???

Φαντάσου, λέει, να γνωρίσεις μια ωραία κοπέλα και να κάνεις σχέση μαζί της και μετά να μάθεις ότι είχε λάβει μέρος σε αυτά τα καλλιστεία

Χρόνια πολλά, Troian! (Πότε θα έρθει, επιτέλους, ο Δεκέμβρης για να ξεκινήσει πάλι το PRETTY LITTLE LIARS;;;)

gillian_anderson_3

Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που μεγαλώνοντας γίνονται ακόμη ωραιότερες…

Η υπέροχη Gillian Anderson θα ήθελε πολύ να παίξει στο all-female remake του GHOSTBUSTERS, που θα σκηνοθετήσει ο Paul Feig. Το ίδιο θα θέλαμε και εμείς, καθώς η Gillian είναι, όπως ήδη ανέφερα και όπως όλοι γνωρίζουμε, υπέροχη!

Πάντως, είτε είστε fan της Marvel είτε όχι, το συγκεκριμένο site-αφιέρωμα στα 75 χρόνια εκδοτικής παρουσίας της εταιρείας, είναι απλά εκπληκτικό και αξίζει να το εξερευνήσετε!

Αν είστε και εσείς ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αρχίσει να κουράζονται με τους περίεργους θορύβους που ο Trent Reznor και ο Atticus Ross προσπαθούν να περάσουν ως “μουσική επένδυση” στις ταινίες του David Fincher, μάλλον θα διασκεδάσετε πολύ με αυτό το quiz. (Full disclosure: εγώ βρήκα 15/22, που ήταν το μικρότερο ποσοστό μεταξύ όσων έκαναν το quiz στην παρέα μου. Ντροπή ή παράσημο τιμής – κανείς δεν ξέρει…)

The 67th Annual Tony Awards - Arrivals

Η εξαιρετική Carrie Coon ήταν σίγουρα ανάμεσα στα ελάχιστα καλά πράγματα σε αυτή τη σκατοταινία!

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως η μουσική των Reznor/Ross ενδέχεται να είναι από τα λίγα πράγματα στο GONE GIRL που δεν είναι εντελώς ανυπόφορα, οπότε τους δίνουμε έναν πόντο. Χωρίς πλάκα, η ταινία απλά δεν παλεύεται, καθώς πέρα από το βλακώδες σενάριο και τις μέτριες (στην πλειονότητά τους) ερμηνείες, δεν έχει καν πολλούς “Fincherισμούς”, ώστε να είναι τουλάχιστον σκηνοθετικά και οπτικά ενδιαφέρουσα. Πάντως, δε θα σας πω να μην τη δείτε, γιατί α) είναι η νέα ταινία ενός μεγάλου σκηνοθέτη, β) είναι σημαντικό να βλέπουμε και κακές ταινίες και γ) μπορεί να είστε ανώμαλοι και να σας αρέσει. (Το τελευταίο ήταν – μάλλον – αστείο.)

Υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που με ενοχλούν και με εξοργίζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που αδυνατούν να πιάσουν τα μηνύματα. Ένα από αυτά (τα λίγα πράγματα που με ενοχλούν περισσότερο) είναι το ενδεχόμενο να έχω υπάρξει και εγώ ένας από αυτούς (τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να πιάσουν τα μηνύματα). Just (random) thinking out loud…

Ο μεγιστοτεράστιος Neil Patrick Harris θα είναι ο οικοδεσπότης της φετινής τελετής των Βραβείων Όσκαρ. Αν το opening number που θα κάνει είναι έστω και κατά 40% όσο καλό ήταν αυτό που έκανε για τα περσινά Tony (A.K.A. the best thing in the history of everything!), τότε εγώ θα νιώσω παραπάνω από πλήρης!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=danBaPWT09A[/youtube]

Η απορία των τελευταίων ημερών (η οποία ξεκίνησε από μια random ατάκα που άκουσε κάποιος στο δρόμο): Όταν είσαι σε μια μόνιμη σχέση και κάνεις τακτικά σεξ (ή ακόμη και όταν κάνεις τακτικά σεξ χωρίς να είσαι σε μόνιμη σχέση), τον “παίζεις” ή όχι; Σοβαρά, έχω ξεκινήσει γκάλοπ για το θέμα και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα με αγχώνουν…

Δεν μοιάζει λίγο με την Robin Wright;

Αντιλαμβάνομαι, σε ένα βαθμό, την ανάγκη των γυναικών στο Hollywood να “πειράζουν” την εμφάνισή τους για να παραμένουν νέες και όμορφες, αλλά αυτό που συνέβη στη Renee Zellweger ξεπερνά κάθε λογική! Είναι, στην κυριολεξία, ένας άλλος άνθρωπος!!!

Βγήκε και το trailer από το AVENGERS: AGE OF ULTRON… Και ναι, το είδα… Και όχι, δε θα δω την ταινία. Εσείς, όμως, αν σας άρεσε το πρώτο AVENGERS, να πάτε, αφού κατά 99.9% θα είναι μια από τα ίδια.

Το μόνο πράγμα που υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να δω, συγκριτικά με το AGE OF ULTRON, είναι μάλλον το νέο SPAWN animated series. Σοβαρά, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ασχολούνται με τον Spawn; Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Ευαγγελάτο;;;

Το ενημερωτικό site The Beat μας ενημερώνει για το ποια είναι τα 100 δημοφιλέστερα comic blogs σύμφωνα με το Alexa. Εντελώς πληροφοριάκα, το δικό μας Alexa Ranking θα μας έφερνε στη θέση 44 της λίστας, ενώ έχουμε περισσότερους Twitter followers από αρκετά blogs που εμφανίζονται στο Top 100 και περισσότερους Facebook fans από πολλά (συμπεριλαμβανομένου και του The Beat). Οπότε, “yay us”!

Λες και δεν είχα ήδη ένα εκατομμύριο λόγους για να λατρεύω την Kirsten Dunst…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rwDbOmPQNx0[/youtube]

Ο γνωστός κριτικός κινηματογράφου, Jeff Wells, έφτασε πολύ κοντά στο να φάει μπουκέτο από τον Miles Teller (ο Reed Richards στο όχι-και-τόσο-πολυαναμενόμενο FANTASTIC FOUR της Fox), επειδή ο πρώτος χάζευε την γκόμενα του δεύτερου, την ώρα που εκείνη έσκυψε να μαζέψει κάτι από το πάτωμα. Για όσους δεν γνωρίζουν τί εστί Jeff Wells, here’s another funny/creepy/sad story.

Ο εξαιρετικά δημοφιλής νεαρός τραγουδιστής Ed Sheeran ζήτησε συγνώμη για κάτι που είχε πει για τη Miley Cyrus, παρόλο που (χωρίς ίχνος υπερβολής) δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς από αυτά που είχε πει ήταν τόσο “επιλήψιμο” ή προσβλητικό. Τι να πω, αφού έτσι ένιωθε, καλά έκανε – ποτέ δεν είναι κακό να ζητάς συγνώμη, έτσι κι αλλιώς. Anyway, πάρτε το γαμάτο video από το ακόμη πιο γαμάτο “Thinking Out Loud”, για ένα ακόμη μουσικό διάλειμμα…

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lp-EO5I60KA[/youtube]

Σύμφωνα με άρθρο που διάβασα στο The Beat, υπάρχουν 69 διαφορετικές superhero, comic book, και animated ταινίες, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στην εξαετία 2015-2020! Mother. Fucker.

jada_pinkett_smith

Γνωρίζω ότι η Jada αρέσει πάρα πολύ σε τουλάχιστον έναν συντάκτη του Comicdom.gr…

Η Warner Bros. αντιλήφθηκε ότι το να προσλάβει μια λευκή stuntwoman και να τη βάψει μαύρη για τις επικίνδυνες σκηνές της Jada Pinkett Smith στο GOTHAM, είναι, εκτός από εντελώς βλακώδες, ένα P.R. disaster τεράστιου βεληνεκούς και φυσιολογικά άλλαξε ρότα. Επειδή το να δίνει κανείς συγχαρητήρια σε αυτούς που κάνουν το προφανές και λογικό είναι, γενικά, ηττοπαθής στάση απέναντι στην ανθρωπότητα, επιλέγω να μην το κάνω. (Ναι, περνάω μια κρίση αισιοδοξίας, τελευταία.)

Υπάρχουν ηθοποιοί που τραγουδάνε καλά. Υπάρχουν ηθοποιοί που είναι εξαιρετικοί στα μιούζικαλ. Και υπάρχουν και κάποιοι ηθοποιοί, σαν την αγαπημένη Anna Kendrick, που το κάνουν όλο αυτό τόσο φυσικά, που σχεδόν μπορούν να σε πείσουν ότι είναι απολύτως λογικό οι άνθρωποι να ξεσπούν σε τραγούδια στην καθημερινή επικοινωνία τους με τους άλλους!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JtG2DJnLBEk[/youtube]

Σοβαρά τώρα, πείτε μου, πόσο γραφικός μπορεί να είναι τελικά ο Γιάννης Αλαφούζος;;;

lauren_cohan

Seriously!!!

Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Το καλύτερο mainstream comic των τελευταίων ετών, MULTIVERSITY (ναι, το ξέρω πως το ανέφερα και την προηγούμενη φορά – it bears repeating!), η άνεση και το χιούμορ της Jennifer Garner όταν δίνει συνεντεύξεις, το πανέξυπνο και γλυκύτατο “Boom Clap” της Charli XCX, το ασύλληπτο κινηματογραφικό επίτευγμα του Richard Linklater, BOYHOOD, το γεγονός ότι ακόμη και στο Fox News υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν ανέχονται την προκατάληψη και τη στενομυαλιά σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η “μα πόσο όμορφη είναι, θεέ μου – μήπως πρέπει να αρχίσω να βλέπω WALKING DEAD;;;” Lauren Cohan. (To be continued…)

Κάπου εδώ, μετά κόπων και βασάνων, τελειώσαμε και για σήμερα. Φαίνεται πως όση έλλειψη χρόνου και αυτοσυγκέντρωσης και αν έχω, το 1500άρι σεντονάκι δεν το γλιτώνετε με τίποτα.

Σας αφήνω με το τρομερά ατμοσφαιρικό, ιδιοφυές αριστούργημα των Hole, “Violet”, που έδωσε και τον τίτλο στο σημερινό installment. Hit it, Courtney!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cH_rfGBwamc[/youtube]